"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Είναι ανίκανοι να γυρίσουν σελίδα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κλείσαμε το πεντάμηνο και πάμε πια για εξάμηνο από τη μέρα που η Νέα Δημοκρατία οδηγήθηκε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο νέος αρχηγός πασχίζει να διαμορφώσει μια νέα πολιτική γραμμή και να την περάσει στην κοινή γνώμη. Λογικό είναι να το κάνει, αν και με τον τρόπο και με τους ανθρώπους που το κάνει είναι απολύτως βέβαιο ότι ρίχνει νερό στον μύλο της κυβέρνησης.

Για τον τρόπο τα λέγαμε και χθες. Για τους ανθρώπους τα είχαμε πει πριν από περίπου έναν μήνα. Από τη στιγμή, όμως, που τίποτα δεν άλλαξε, μοιραίο είναι να τα ξαναπούμε. Και φυσικά να επαναλάβουμε την απορία: ποιος ακριβώς είναι ο λόγος που η τηλεοπτική εκπροσώπηση της ΝΔ καλύπτεται αποκλειστικά σχεδόν από τους Παναγιωτόπουλο, Μαρκόπουλο, Χατζηδάκη και, σχετικά ολίγους, Χαρακόπουλο και Δένδια; Και μάλιστα όταν οι τρεις πρώτοι ήταν εξ εκείνων που εκπροσώπησαν τηλεοπτικά τη Νέα Δημοκρατία στην πολιτική αναμέτρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ιστορική συντριβή της 4ης Οκτωβρίου;

Ομολογώ ότι μέχρι πρότινος πίστευα ότι αυτή ακριβώς η ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων βουλευτών θα αποτελούσε επαρκή αιτία αποκλεισμού τους από την τηλεοπτική κομματική προπαγάνδα για την τρέχουσα τουλάχιστον τετραετία, αλλά ήδη διερωτώμαι μήπως τελικά ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Μήπως η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων εντάσσεται στο πλαίσιο της προάσπισης των καραμανλικών πεπραγμένων, τα οποία ο Σαμαράς και οι περί αυτόν δεν έχουν σε καμία περίπτωση αποκηρύξει, αλλά, αντίθετα, δείχνουν να υπερασπίζονται καθημερινά και περισσότερο.

Εξωφρενικό, αλλά σ’ αυτή τη σφαίρα κινείται πλέον ο πολιτικός λόγος των νεοδημοκρατών. Για παράδειγμα, ο πάντα διασκεδαστικός Παναγιωτόπουλος υποδεικνύει στην κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις Σαμαρά για να βγούμε από την κρίση και δεν μας εξηγεί γιατί ο σημερινός αρχηγός του δεν τις υποδείκνυε στον προηγούμενο. Και ο αναβαθμισθείς (άγνωστο γιατί) Μαρκόπουλος παπαγαλίζει το σλόγκαν της μετάβασης στη μετα-μεταπολιτευτική εποχή, αγνοώντας προφανώς ότι έχει ήδη... συντελεστεί με την ίδρυση -κατά Σαμαρά- της Πολιτικής Ανοιξης και -κατά Αβραμόπουλο- του ΚΕΠ και ότι μη έχοντας τι άλλο να πουν ξαναλένε τα ίδια και τα ίδια.

Ξέρουν στη ΝΔ ότι πρέπει να γυρίσουν σελίδα, αλλά είναι ανίκανοι να το κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: