"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ : Αμερικανοί αντί Άγγλων στην Κύπρο! Η ιστορική ευκαιρία κόντρα στους ΕΛΙΑΜΕΠέδες...

 

Toυ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ

Η ιστορική ευκαιρία για το Εθνος μας στο σύνολό του μεγαλώνει.

Εχουμε τη δυνατότητα Ελλάδα και Κύπρος, με σχεδιασμό, επιμονή και ενεργητική και διεκδικητική συμμετοχή στις συμμαχίες μας, να διορθώσουμε τα τεράστια λάθη του παρελθόντος, όπως την απόρριψη του Σχεδίου Ατσεσον, τη χρόνια αντιδυτική ρητορική Μακαρίου και Ελλαδιτών, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον ηλίθιο και αντιπαραγωγικό αντιαμερικανισμό, που φτάνει ως κομμάτια της Δεξιάς και την αντιισραηλινή έως και αντισημιτική ρητορική, που διαπνέει πλέον κυρίως τους κόκκινους φασίστες.

Κυρίως όμως έχουμε τη δυνατότητα, με τόλμη και θάρρος, να πετύχουμε την ανατροπή των δεδομένων του Αττίλα, την απαλλαγή της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό κατοχής αλλά και την παρουσία των Αγγλων, διαχρονικών συμμάχων του τουρκικού επεκτατισμού, με αποχώρησή τους από τις βάσεις, επιστροφή τους στον νόμιμο ιδιοκτήτη, την Κυπριακή Δημοκρατία, και παραχώρησή τους με διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ στους Αμερικανούς, με παράλληλη ένταξη της ενιαίας και Ελληνικής Κύπρου στο ΝΑΤΟ.

Τα παραπάνω δεν είναι μια φαντασίωση κάποιου ρομαντικού πατριώτη.

Ο Δρ Μάικλ Ρούμπιν είναι σημαίνον μέλος του American Enterprise Institute, στο οποίο ειδικεύεται στα θέματα που αφορούν την Τουρκία, το Ιράν και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Εχει διατελέσει Αξιωματούχος του Πενταγώνου, είναι κάτοχος διδακτορικού στην Ιστορία από το Yale και έχει ζήσει στο προεπαναστατικό Ιράν, στην Υεμένη και στο Ιράκ, πριν και μετά τον πόλεμο αλλά και με τους Ταλιμπάν, πριν την 11/9! Πολυγραφότατος, έχει διδάξει για πάνω από μια δεκαετία αντικείμενα που αφορούν τις συγκρούσεις στο Κέρας της Αφρικής, στη Μέση Ανατολή, για την τρομοκρατία, ακόμη και σε μονάδες σε εκστρατεία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και του Σώματος των Πεζοναυτών. Πολυγραφότατος, με σκληρές και ξεκάθαρες απόψεις, έχει επισημάνει την αποδρομή της Τουρκίας από το δυτικό στρατόπεδο, έχει στηλιτεύσει τις τυχοδιωκτικές πολιτικές του Ερντογάν, εξάρει τη σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου ως σταθερών και αξιόπιστων συμμάχων των ΗΠΑ και για την ασφάλεια του Ισραήλ. Είναι σημαντικός διαμορφωτής γνώμης, με επιρροή στο βαθύ κράτος των ΗΠΑ.

Στις 8/11/2024 έγραψε στο περιοδικό «National Interest» (Εθνικό Συμφέρον) ένα πολύ σημαντικό άρθρο για την Αμερική και για τα ελληνικά συμφέροντα με τίτλο «The U.S. Should Nudge Britain from Cyprus», σε ελεύθερη μετάφραση «Οι ΗΠΑ πρέπει να διώξουν ευγενικά την Βρετανία από την Κύπρο».

Ο Ρούμπιν, αφού περιγράφει το πώς περιήλθαν οι Βάσεις στη Βρετανία και την παρακμή της παγκόσμιας κάποτε στρατιωτικής παρουσίας των κοκκινόκωλων, προτείνει την παραχώρηση των Αγγλικών Βάσεων της Επισκοπής και του Ακρωτηρίου στις ΗΠΑ, αφού πρώτα επιστρέψουν στην κυριότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στερεώνοντας τους Αμερικανοκυπριακούς δεσμούς και ξεφορτώνοντας για πάντα την αποικιακή κληρονομιά από το νησί.

Προσέξτε τι γράφει συγκεκριμένα: «Το Βασιλικό Ναυτικό δεν έχει μόνον δυσκολία να προβάλει ισχύ σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά την ανεξαρτησία της Μάλτας και της Κύπρου και, παρά τη συνεχιζόμενη κατοχή του Γιβραλτάρ, το Βρετανικό Ναυτικό δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί την ασφάλεια στην περιοχή, όπως μπορούσε κάποτε με μόνιμη παρουσία και αποστολή σκαφών». Αναφέρεται στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, τις οποίες χαρακτηρίζει ανάμνηση της παλιάς επιρροής και ισχύος των Βρετανών και συνεχίζει προτείνοντας το Ηνωμένο Βασίλειο να παραδώσει τις βάσεις του στην Κύπρο στις ΗΠΑ, όπως έκανε στο Μπαχρέιν, όπου πλέον η παρουσία των ΗΠΑ λειτουργεί υπό την κυριαρχία του Μπαχρέιν στην βάση.

Επισημαίνει πως οι ΗΠΑ μπορούν να μισθώσουν τις βάσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία, που θα έχουν επιστρέψει υπό την πλήρη κυριαρχία της, οι δε ΗΠΑ να επιστρέψουν πλήρως στην Κυπριακή Δημοκρατία τις περιοχές που δεν βρίσκονται κάτω από ενεργή στρατιωτική χρήση. Συγκριτικά, οι εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν είναι μόνο 152 εκτάρια, ενώ οι Κυρίαρχες Περιοχές Βάσεων στην Κύπρο είναι 100 τετραγωνικά μίλια!

Αναφερόμενος στις απειλές στην περιοχή συμπεριλαμβάνει σε αυτές την Τουρκία, μαζί με τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τη Ρωσική παρουσία στη Συρία. Συνεχίζει: «Η μίσθωση από τις ΗΠΑ του Ακρωτηρίου και της Δεκέλειας μπορεί να συσφίξει περαιτέρω τους Δεσμούς ΗΠΑ και Κύπρου, οι οποίοι αναδείχθηκαν κατά την επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στον Λευκό Οίκο στις 30 Οκτωβρίου 2024. Οπως στο Μπαχρέιν και στον Κόλπο της Σούδας, στην Ελλάδα, οι Αμερικανικές Δυνάμεις που θα σταθμεύουν στην Κύπρο θα συμμετέχουν στην οικονομική ζωή, δημιουργώντας μια συμβιωτική οικονομική σχέση των Αμερικανών στρατιωτών, ναυτών και αεροπόρων με τη χώρα που τους φιλοξενεί. Θα είναι καλά ξοδεμένα χρήματα, καθώς ο συνεταιρισμός μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ προορίζεται να αναπτυχθεί και επεκταθεί».

Ακολούθως αναφέρεται στην τουρκική κατοχή του μισού βόρειου τμήματος της Κύπρου, που μετρά πλέον 50 χρόνια, στις φιλοδοξίες του Ερντογάν και στο γεγονός πως η διεθνής κοινότητα δεν θα αποδεχθεί ποτέ την τουρκική κατοχή της Κύπρου και πως οι ΗΠΑ, αν όχι υπό τον Ερντογάν, τότε υπό τον διάδοχό του, θα μπορούσαν να μισθώσουν και τις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο!

Αυτά, προερχόμενα από μια φωνή του βαθέος αμερικανικού κατεστημένου, θα πρέπει να γίνουν εθνικός πολιτικός μας στόχος. Η Τουρκία συμπεριφέρεται ως τυχοδιώκτης και εχθρός των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Μια τέτοια αλλαγή φρουράς στις Βρετανικές Βάσεις, με ισχυρή αμερικανική στρατιωτική παρουσία, θα δημιουργήσει…

 

 ασφυκτικές συνθήκες για τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής.

Ηδη η παρουσία στα κατεχόμενα της Κύπρου ενός ισλαμικού στρατού, εχθρικού προς το απέναντι κείμενο Ισραήλ, είναι μια όλο και πιο δυσάρεστη πραγματικότητα για Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ. Διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος, τον μισθοφορικό προς την ΕΣΣΔ αντιαμερικανισμό των ηλιθίων της ελληνόφωνης αριστεράς σε Ελλάδα και Κύπρο, πρέπει την πρόταση Ρούμπιν, που σίγουρα δεν είναι μόνο δική του, Ελλάδα και Κύπρος να την κάνουμε στόχο.

Ακόμα περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Ελληνισμού, ΗΠΑ και Ισραήλ θα οδηγήσει όχι μόνον στην απομάκρυνση των Αγγλων, που υπέθαλψαν την τουρκική επέμβαση στην Κύπρο, αλλά κυρίως στον εξαναγκασμό του Αττίλα σε αποχώρηση και επανένωση του νησιού, χωρίς κίνδυνο να γίνει στο σύνολό του λεία του τουρκικού ισλαμοφασισμού. Ο τουρκικός επεκτατισμός είναι επικίνδυνος για μας, αλλά κατσαρίδα κάτω από την μπότα των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Ο Ακάρ πρόσφατα μούδιασε τους Τούρκους περιγράφοντας πως σε σύγκρουση με το Ισραήλ η Τουρκία θα ηττάτο άμεσα κατά κράτος, πόσο μάλλον με τις ΗΠΑ.

Να κεφαλαιοποιήσουμε, λοιπόν, την ταυτότητα του σταθερού και αξιόπιστου συμμάχου. Εάν η κυβέρνηση, σε συντονισμό με την Κύπρο, δεν μπει με τόλμη σε αυτή τη στρατηγική, εγκαταλείποντας την ως τώρα ψοφοδεή ελιαμεπιτζίδικη στάση του ΥΠΕΞ, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ας σκεφτούμε και ας δράσουμε επιτέλους τολμηρά, αντάξια του Εθνους μας και των δυνατοτήτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: