"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Να παραιτηθεί ή να απομακρυνθεί ο απολίτιστος και άθλιος Βαρβιτσιώτης - Να αναδειχθούν οι ευθύνες του Λιμενικού

 

Την επομένη της τραγωδίας στον Πειραιά έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
 

-Η ελληνική κοινωνία έδειξε ευαίσθητα αντανακλαστικά. Η τραγωδία αποκαλύφθηκε με τα βίντεο που τράβηξαν οι επιβάτες με τα κινητά τους.
 

-Ένα μέρος της κοινωνίας έδειξε κτηνωδία. Σε αυτό συγκαταλέγονται το πλήρωμα που δεν αντέδρασε και οι πολίτες στο πλοίο που σιώπησαν ή σχολίασαν αρνητικά προς τον δολοφονηθέντα το γεγονός.
 

-Τεράστιες είναι οι ευθύνες του λιμενικού. Απαιτούμε σήμερα απαντήσεις στο γιατί δεν υπήρχε λιμενικός στην θέση του κατά τον απόπλου του πλοίου. Αν υπήρχε τότε απαιτούμε απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν επενέβη και γιατί επέτρεψε τον απόπλου χωρίς να έχει κλείσει η μπουκαπόρτα. Είναι προσβλητικό για το λιμενικό να έχει δολοφονηθεί επιβάτης στην περιοχή ευθύνης του και να το πληροφορείται απο τους πολίτες.
 

-Αναμένουμε, επίσης, την παραίτηση του Υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη. Το να μην έχει ευαισθησία σε ένα ανθρώπινο δράμα είναι δική του υπόθεση. Εμείς, απλώς, τον κατατάσσομαι, όπως και τους ομοίους του, στην κατηγορία των μη πολιτισμένων ζώων. Το να προσπαθεί να εξισορροπήσει θύμα και θύτες αποκαλύπτει εξάρτηση. Και ένας εξαρτημένος υπουργός δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο του.
 

-Χαρακτηριστικό της κρατικής αναλγησίας είναι πως αν δεν αντιδρούσαν οι επιβάτες και αν δεν αποκαλυπτόταν η τραγωδία με τα βίντεο που τράβηξαν, το γεγονός θα είχε συγκαλυφθεί. Στην προσπάθεια συγκάλυψης συνέβαλαν, αρχικά, και τα ΜΜΕ μιλώντας για αποτυχημένη προσπάθεια επιβάτη να ανέβει στο πλοίο εξ αιτίας της οποίας έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε. Το ελαφρυντικό στα ΜΜΕ, τα οποία στην πορεία άλλαξαν ρότα, ίσως είναι η ελλιπής αρχική ενημέρωσή τους. Πάντως, αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα να είστε σίγουροι πως το τραγικό συμβάν θα συγκαλυπτόταν.
 

-Ο Μητσοτάκης αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί να διαχειρστεί τις δύσκολες υποθέσεις που του παρουσιάζονται. Δεν πιστεύω πως όλα τα κάνει σκοπίμως. Είναι ανίκανος αυτός και η κυβέρνησή του να τις διαχειριστούν..
 

-Η τραγωδία της χώρας συνίσταται στο ότι η αντιπολίτευση είναι χειρότερη. Η αντιπολίτευση αποτελείται απο μικρά πολιτικά καταστήματα προς ευπορισμόν των στελεχών τους. Καμιά σχέση με πολιτικά κόμματα με διαλεκτική σχέση με την κοινωνία. Το ίδιο είναι και η κυβέρνηση. Πολιτικό μαγαζί. Το πολιτικό σύστημα έχει ξεφύγει προ πολλού απο το να είναι δημοκρατία.
 

-Η μόνη λύση σε μια τέτοια τραγική κατάσταση η οποία θα επιδεινωθεί με τις λεγόμενες εθνικές υποθέσεις, είναι η...

 

 λαϊκή αντίδραση.
 

-Υποδείξτε ένα αξιόπιστο σχήμα διακυβέρνησης για να το υποστηρίξουμε με επιμονή απο τις στήλες αυτές. 

 Η κυρία, χωρίς καμιά πολιτική σκέψη ή πολιτικό λόγο, που το μυαλό της θα είναι στο επόμενο μοντελάκι, ενσωματωμένη, ήδη, στο σύστημα ή η παιδική χαρά του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν εναλλακτική λύση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: