τοτέμ (το)
1. φυσικό αντικείμενο, ζώο, ή φυτό, για το οποίο πιστεύεται ότι έχει ιερές ιδιότητες και λατρεύεται ως προστάτης της φυλής και ως γενάρχης, «αρκεί να έχεις το επώνυμο του Ιδρυτή και να είσαι της οικογενείας για να αντιμετωπιστείς ως τοτέμ από τη Νέα Δημοκρατία»
2. πρόσωπο το οποίο θεωρείται απαραίτητο σε ένα κόμμα χωρίς στην πραγματικότητα να είναι, «προφανώς και αυτήν τη στιγμή δεν μας προσφέρει τίποτα, αλλά δεν μπορώ να μας φανταστώ να δίνουμε εκλογική μάχη χωρίς το τοτέμ μας»
3. γούρι, φυλαχτό, «πάρε αυτόν τον ξύλινο Καραμανλή για τοτέμ και έχε τον πάνω σου ό,τι κι αν γίνει».
Ο μοναδικός λόγος που ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν έχει ακόμα αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι οι ικανότητές του, δεν είναι αυτά που έχει να προσφέρει στο κόμμα και τη χώρα, αλλά το ότι έχει το ίδιο επώνυμο με τον θείο του.
Όμως η αντίληψη ότι ένα κόμμα οφείλει να συμπεριλαμβάνει εις τον αιώνα τον άπαντα τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας Καραμανλή, ανεξαρτήτως ικανοτήτων ή ζημιάς που μπορεί να προκαλεί, δεν είναι υγιής και περισσότερο ταιριάζει σε θρησκευτική σέχτα, της οποίας οι πιστοί λατρεύουν την οικογένεια από την οποία περιμένουν να ξαναγεννηθεί ο Μεσσίας στη Δευτέρα του Παρουσία.
Σίγουρα πάντως το να επιμένει να προτείνει, εξαιτίας του επωνύμου του, ως κατάλληλο για τη Βουλή έναν άνθρωπο που έχει την πολιτική ευθύνη ενός πολύνεκρου δυστυχήματος δεν ταιριάζει σε κόμμα που φιλοδοξεί να αλλάξει τις ελληνικές παθογένειες.
Με λίγα λόγια, εκσυγχρονισμός και μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα η οποία μπορεί να κοιτάξει τις άλλες ευρωπαϊκές στα μάτια και θρησκευτική λατρεία για ένα επώνυμο δεν πάνε μαζί.
Με ακόμα λιγότερα, καμία επίκληση στο μέλλον δεν μπορεί να γίνει πιστευτή όταν συνοδεύεται από ένα οικογενειοκρατικό κόλλημα στο παρελθόν.
«Να με κρίνει ο λαός», ζητεί ο γιος του αδελφού του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατία, ενώ στην πραγματικότητα θέλει να πει «να με κρίνουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας του νομού στον οποίο η οικογένειά μου λατρεύεται σαν θρησκεία».
Αλλά κι αυτό θα είναι λάθος, γιατί...
του αρκούν σταυροί λιγότεροι κι από τις μισές ψήφους της Νέας Δημοκρατίας για να εκλεγεί.
Ανοίκειες επιθέσεις
Η δίωξη εναντίον των σταθμαρχών, που ως παλιοί έφυγαν προτού λήξει η βάρδιά τους και άφησαν μόνο του τον καινούργιο, η δίωξη του επιθεωρητή που έχωσε τον καινούργιο σε εορταστικό τριήμερο και η δίωξη του γιατρού που από το τηλέφωνο έδωσε 30 μέρες αναρρωτική στον επιθεωρητή δεν είναι δικαστικές ενέργειες.
Είναι επιθέσεις εναντίον του ελληνικού τρόπου ζωής και του ελληνισμού γενικότερα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου