"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΑΔΙΚΟ: Νησιώτες: και δαρμένοι, και “φασίστες”



Στις φωτογραφίες είναι δυο αναρτήσεις στο Twitter του Σπύρου Δαπέργολα, επώνυμου spokesman του Ρουβίκωνα. 


Αν στη πρώτη [επάνω] ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα είδος “επαναστατικής ηθικής” που προκαλεί θυμηδία, προερχόμενη από χειροκροτητή του Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι στη δεύτερη [κάτω] που βρίσκεται το ζουμί της υποθέσεως: εδώ ο κύριος Δαπέργολας δυσφημίζει τις κινητοποιήσεις των νησιών, κάνοντας αντιφασιστικό κήρυγμα, ενώ τον σιγοντάρει ο …Κωνσταντίνος Μπογδάνος… Τουτέστιν, για να κρατάμε το λογαριασμό, έχουμε ένα μέτωπο …δεξιάς και γιαλαντζί αντιεξουσιαστικού χώρου – ουράς της γιαλαντζί αριστεράς, ενάντια στο …φασισμό των νησιωτών. Ενάντια δηλαδή στο common sense των common people.
 
Εννοείται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, την επίσημη γιαλαντζί αριστερά, η ευκαιρία να χτυπήσει την κυβέρνηση παραήταν χοντρή για να την κάψει. Και καλά έκανε, …αφήνοντας τον “αντιεξουσιαστικό” βραχίονα να καθαρίσει με τον …φασισμό των νησιωτών.
 

Αυτό που συνέβη τις τελευταίες μέρες ήταν κανονική πολεμική σύρραξη, με επιτιθέμενο στρατό και αμυνόμενους πολίτες, και αποκλειστικά, χυδαιώτατα υπεύθυνη γι’ αυτό την κυβέρνηση. Και αποτελεί κοινό τόπο, για όσους δεν έχουμε τρελαθεί τελείως, ότι οι πολεμικές συρράξεις δεν διεξάγονται με το “σεις” και με το “σας”. Ότι στο πλαίσιό τους λαμβάνουν χώρα και έκτροπα.
 
Εδώ λοιπόν κάποιοι, όχι μόνο δεν ασχολούνται με το τις ήρξατο χειρών αδίκων [η κυβέρνηση] αλλά …παρακάμπτουν τις υπερβάσεις / ασχημίες των “οργάνων”, ασχολούμενοι αποκλειστικά με τις αντίστοιχες των καταταλαιπωρημένων πολιτών.
 
Ίσως ακόμα πιο εξοργιστικό [οι ανθρώπινες ιστορίες “γράφουν” πιο έντονα] είναι το φαινόμενο της...


 ομαδικής, συμφωνημένης απαξίωσης του Κώστα Μουτζούρη


Το μικρής διάρκειας βίντεο [βλ. link] όπου η “δημοσιογράφος” του Mega Channel τον εγκαλεί για τη “χυδαία συμπεριφορά του” τα λέει όλα. 


Όπως και η απάντηση ενός ανθρώπου που η ευφυία και η αξιοπρέπειά του είναι επαρκείς λόγοι για να τον “ξεράσει” το συγκεκριμένο πολιτικο-μινιτιακό σύστημα. https://www.liberal.gr/politics/den-zitise-suggnomi-kai-apochorise-apo-to-deltio-tou-mega/289092


Δεν υπάρχουν σχόλια: