"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟ ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΑΔΙΚΟ: Βγαίνουν κι από πάνω…


Δεν φτάνει που έστειλαν τους τραμπούκους των ΜΑΤ να δείρουν, να πνίξουν στα χημικά και να …πυροβολήσουν αμάχους, βγαίνουν κι από πάνω, και μιλάνε για απαράδεκτες συμπεριφορές του κόσμου, και για …ακραία στοιχεία που τον υποκινούνε.
 
Ό,τι πιο ουσιαστικό έχει συμβεί σ’ αυτή τη χώρα από ενάρξεως λαθρομεταναστευτικού προβλήματος, είναι αυτή η αντίσταση, επιτέλους, στην αθλιότητα που προωθεί η κυβέρνηση των οσφυοκαμπτών. Οι οποίοι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ερπετά που τους έφεραν στην εξουσία, και να “αγοράσουν χρόνο” για την παραμονή τους σ’ αυτήν.  


Απόδειξη αυτού, το κλίμα που καλλιεργούν χτες και σήμερα στα τηλεοπτικά μέσα [και, λιγότερο στα sm] όλοι αυτοί οι βουτυρόκωλοι, πολιτικάντες και …μελλοντικοί πολιτικάντες – δημοσιογράφοι, που νομίζουν ότι μπορούν να διοικούν τον κόσμο όπως γουστάρουν, με εντολές από τα γραφεία τους. Που δεν έχουν ρίξει ή φάει ποτέ μισή γροθιά στη ζωή τους, και νομίζουν ότι ο κόσμος είναι αυτό που έχουν στο νερουλιασμένο από την καλοπέραση μυαλό τους.
 
Ενδιαφέρον είναι το ερώτημα που περιφέρεται σε συζητήσεις σε διάφορα πάνελ: “αναρωτιέμαι ποιος σκέφτηκε αυτή την επέμβαση των ΜΑΤ”, με τις αναφορές στο όνομα του κυρίου Χρυσοχοΐδη να αποφεύγονται μέχρι στιγμής …εντέχνως, ίνα όπως μη τρωθεί το ίματζ του ως στοργικής φτερούγας του Κράτους. 


Αντ΄αυτού...


 επιλέχθηκε ως εξιλαστήριο θύμα ο λαοπρόβλητος, κύριος με όλη τη σημασία της λέξης, πανάξιος περιφερειάρχης. Με πρόσθετη αφορμή την “άπρεπη χειρονομία” που έκανε , και η οποία λέει …έχει εξοργίσει το Μαξίμου.  


Ρε ουστ, κωλολεχρίτες…





Δεν υπάρχουν σχόλια: