"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΑΔΙΚΟ: Κινήσεις ΜΑΤ της κυβέρνησης (των ΣΥΡΙΖΑίων με γραβάτα) !

Ο,τι δεν γίνεται να αρπαχτεί ας επιταχθεί, ώστε ο ισλαμιστής να στεγαστεί και να μη δυσαρεστηθεί. Ευτυχείτε!

    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η κυβέρνηση δεν μπορεί, καθώς λέει, να απωθήσει τους ισλαμιστές εισβολείς που καβαλάνε τα τουρκικά φουσκωτά, διότι της το απαγορεύει το Διεθνές Δίκαιο.  


Όμως, μια χαρά μπορεί να κάνει νταούλια στο ξύλο τους Ελληνες, που θέλουν να μείνει ο τόπος τους ελληνικός.  


Πολύ το δούλεμα, περισσότερο το ξύλο.

Τα «Νόμπελ» των νησιωτών για το φιλόξενο πνεύμα που επέδειξαν στα πρώτα κύματα των ισλαμιστών εποίκων πέφτουν βροχή στο ανατολικό Αιγαίο. Δεν είναι, όμως, σαν τα συνηθισμένα Νόμπελ, αλλά άλλου τύπου. Μόλις τα λάβεις, τσούζουν τα μάτια και πονάει η ράχη σου, η κεφαλή σου – γενικά, όπου σε βρουν σε μωλωπίζουν.

Αυτά τα πολυτίμητα βραβεία δεν τα απονέμει η Επιτροπή Νόμπελ της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών, αλλά η ΕΛ.ΑΣ. Δεν συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο, αλλά από στεγνό, αλμυρό, ξιδάτο βρομόξυλο και χημικά. Είναι μια μορφή φιλελευθερισμού εν δράσει, όπως θα έλεγε κάποιος κακόπιστος (που από τέτοιους έχουμε αρκετούς στην Ελλάδα).

Οι Λέσβιοι, οι Χιώτες, οι Σάμιοι, οι Κώες και άλλοι νησιώτες, όταν επρόκειτο να καταπιούν αμάσητο το αγκίστρι της παγκόσμιας ηθικής επιβράβευσης, είχαν βαρεθεί να βλέπουν μεγαλοπαράγοντες της παγκοσμίου πολιτικής σκηνής και αστέρες του Χόλιγουντ στα μέρη τους.

Και να η Αντζελίνα Τζολί και ιδού η Σούζαν Σάραντον και δώσε Βανέσα Ρεντγκρέιβ και πάρε Κέιτι Χολμς και φωτογραφικά φλας και «μπράβο» και «ζήτω» και, πάνω απ’ όλα, η ανθρωπιά και τι καλές οι γιαγιάδες που τάιζαν με γαλατάκι το μωρό της μάνας με τη μαντίλα, που ήρθε από χώρα μακρινή.

Κι ύστερα ήρθε το ύστερα, όπου οι ηθοποιάρες αποτραβήχτηκαν σαν τα νερά στην άμπωτη και πήγαν πίσω στις βιλάρες τους με τους αναρίθμητους μπόντιγκαρντ, οι μεγαλοπολιτικοί έκαναν το ίδιο, και έμειναν αμανάτι οι νησιώτες με τις μυριάδες των… επενδυτών από το Αφγανιστάν, οι οποίοι, αν δεν μείνουν ενθουσιασμένοι από το σέρβις στα χοτ σποτ, θα εξεγερθούν.

Κατόπιν απομακρύνσεως εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…  


Τώρα ήρθε η ώρα του...


 ροπαλοφόρου φιλελευθερισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: