"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΑΔΙΚΟ: Η κυβέρνηση (των ΣΥΡΙΖΑίων με γραβάτα) έχασε τον έλεγχο


Η εικόνα από το ανατολικό Αιγαίο δεν είναι καλή. Η αποσταθεροποίηση δεν απέχει πολύ.  

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος βρίσκεται σε μηδενικά επίπεδα, με αποτέλεσμα να επιδεικνύεται ολοένα μεγαλύτερη έμπρακτη αμφισβήτηση της νομιμοποίησης των θεσμών και των οργάνων που εκπροσωπούν την εκτελεστική εξουσία.

Είμαστε κοντά στο χάος. Αυτό μας φανερώνει και το περιστατικό στη Χίο, όπου πλήθος ανθρώπων εισέβαλε σε ξενοδοχείο και ξυλοκόπησε άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προηγουμένως, εκτελώντας τις εντολές της κυβέρνησης, κατέστειλαν βιαίως μαζικές εκδηλώσεις πολιτών εναντίον του ισλαμικού εποικισμού του τόπου τους.

Αυτό φαίνεται και από τις συγκρούσεις μεταξύ νησιωτών και αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες κλιμακώνονται.

Οταν απονομιμοποιείται το κράτος στα μάτια των πολιτών και αυτή η έλλειψη νομιμοποίησης εκφράζεται δυναμικά από την πλευρά των εξεγερμένων, τότε προκύπτει το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει τον όποιο έλεγχο της κατάστασης είχε. 

Επί μήνες, εκείνοι που αυτοδιαφημίζονταν ως «τεχνοκράτες» και ισχυρίζονταν ότι είχαν ήδη προετοιμάσει «λύσεις» για το αποκαλούμενο «προσφυγικό» πρόβλημα αδρανούσαν και αναμασούσαν ορθοπολιτικές αερολογίες. Οι εκλογείς δεν ψήφισαν την κυβέρνηση για να μηρυκάζει επιχειρήματα που παρατίθενται σε φυλλάδια διάφορων ΜΚΟ…

Η αδράνεια από την πλευρά του κράτους και -κυρίως- οι πολιτικές της νυν κυβέρνησης που ακολούθησαν τα χνάρια της προηγούμενης στην αντιμετώπιση του εποικιστικού κύματος ενέτειναν το πρόβλημα αντί να το περιορίσουν.

Ηταν αναπόφευκτο να έρθουν ακόμα περισσότεροι απρόσκλητοι αλλοδαποί στη χώρα, όταν η κύρια συζήτηση στα κυβερνητικά κλιμάκια επί επτάμηνο αφορούσε τη «φιλοξενία» των ισλαμιστών εποίκων, τα επιδόματα που θα πάρουν, τις ανέσεις και τα μετρητά που θα δίδονται σε ασυνόδευτους ανηλίκους και συνοδευόμενους ενηλίκους. Η έμμεση και ανεπίσημη αλλά ηχηρή και δελεαστική πρόσκληση που τους απηύθυνε η κυβερνητική πολιτική έγινε δεκτή και οι φουσκωτές βάρκες με τους «πρόσφυγες» δεν σταμάτησαν να καταφθάνουν στα νησιά, που ήδη δεινοπαθούσαν.

Κι ενώ υπάρχει άφθονη εκρηκτική ύλη στα νησιά, η έκρηξη μπορεί να προκύψει και από...

 τουρκική προβοκάτσια. Ουδείς μπορεί να το αποκλείσει αυτό.

 
Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: