"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Μήπως ο Αλέξης είναι υπερήρωας;


Ναι! Ο Τσίπρας είναι υπερήρωας. Κάτω από το ακριβό του κοστούμι (χωρίς γραβάτα γιατί είναι αντιστασιακός) κρύβεται η μπέρτα ενός όντος  με υπερφυσικές δυνάμεις που μόλις ακούσει ότι η Δούρου και γενικά η ανθρωπότητα κινδυνεύει, μπαίνει σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο και βγαίνει ένας άλλος! Ο Σούπερ Χαμαιλέων!

 
Η Υπερδύναμη που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους διάφορους Μagneto, Thor, Thing, Deadpool, κ.α είναι η ικανότητα του να προσαρμόζεται στο εκάστοτε περιβάλλον. 


Επειδή πολλοί αναγνώστες είναι δυστυχώς επιφυλακτικοί απέναντι στο υπερφυσικό και φτάνουν στο σημείο να αμφισβητούν ακόμη και την ύπαρξη του συγκεκριμένου super-hero (παρόλο που αυτός τους έχει σώσει εκατομμύρια φορές και  για χάρη τους έβγαλε έρπη) παραθέτουμε μια σειρά από συγκλονιστικά στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

 
Ο Super Chameleon, υποδυόμενος τον φίλο του Πολάκη και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, βρίσκεται στη Λευκάδα για να εγκαινιάσει το μετρό της Θεσσαλονίκης. Μόλις έχει τελειώσει την καθιερωμένη χαλαρωτική βόλτα με το κότερο και, ενώ δίπλα η σύντροφος του κλαίει με αναφιλητά (θα ήθελε μαζί τους να βρίσκεται όλος ο λαός, αλλά τι να σου κάνει ένα κότερο μόλις 160 μέτρων), νιώθει ύποπτη μυρωδιά από λιβάνι! Με την κληρονομική αίσθηση αυτοσυντήρησης που διαθέτει, αντιλαμβάνεται ότι σε λίγο θα τον περικυκλώσουν εχθρικές δυνάμεις αποτελούμενες από μητροπολίτες, παπάδες και παπαδάκια, οπότε περνάει πρώτος στην επίθεση. Αλά ούνα, αλά ντούε, αλά τρε, μεταμορφώνεται σε θρήσκο για να τους μπερδέψει! Εκεί που αρνιόταν ακόμη και να ντυθεί γαμπρός της εκκλησιάς την πόρτα και δεν άναβε ούτε ένα κεράκι, γιατί η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, δηλώνει ότι «η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά σε όσα είπε ο Χριστός»! Οι παρευρισκόμενοι το χάβουν σαν χάνοι, μερικοί μάλιστα πέφτουν να τον προσκυνήσουν κάνοντας το σταυρό τους (τα ονόματά τους κρατήθηκαν γιατί υπάρχει ανάγκη διορισμού νέων μετακλητών υπαλλήλων).

 
Η επόμενη περιπέτεια βρίσκει τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών παιδιών στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννενα, τα οποία απαρνήθηκε διότι ήταν πρώτα στα άρματα (δεκτόν), στα γρόσια (ακόμη πιο δεκτόν), αλλά και στα γράμματα (εδώ τα χαλάσαμε). Το κλίμα είναι βαρύ. Ο κόσμος δείχνει δυσαρεστημένος γιατί η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου υποβιβάστηκε και τότε αναλαμβάνει πάλι δράση ο Super Chameleon. Με την πρόφαση ότι πρέπει να πάει χαρτομάντιλα στην Μπέτυ που πάλι κλαίει γιατί αλλά αυτή τη φορά γιατί της λείπει το κότερο, μπαίνει στα αποδυτήρια των Ζωσιμάδων και όταν βγαίνει είναι ντυμένος υποστηρικτής του ΠΑΣ Γιάννενα! Ανεμίζοντας τις σημαίες των Blue Vayeros φωνάζει «ο ο ο ο ο ο -ι ι ι ιγκ- του χρόνου θα ξανάρθουμε πάλι στην Σούπερλιγκ» και κάνει σαματά πετώντας μολότοφ, άλλωστε κανείς δεν σκοτώθηκε εξαιτίας τους. Καθώς δηλώνει στους φίλους δημοσιογράφους του Documento (ουδεμία έκπληξη και ο Σούπερμαν είχε φίλο τον ρεπόρτερ Τζίμι Όλσεν, ο όποιος του έκανε όλες τις δουλειές), ακούγεται ήχος από το «Bella Ciao». Είναι το κινητό του που δονείται από το πάθος της επανάστασης και από το οποίο μαθαίνει ότι πήρε νταμπλ ο ΠΑΟΚ! Είναι απίστευτο, αλλά πριν ακόμη ολοκληρωθεί η συνομιλία, η φανέλα του έχει γίνει ασπρόμαυρη, στο κούτελο του γεμίζει με αυτοκόλλητα του Γκαρσία και παίρνοντας αγκαλιά τον Γιώργο Μίνο λέει «εγώ, μόλις περάσω τη Λάρισα, είμαι με τον ΠΑΟΚ», ξεχνώντας με μιάς τα Γιάννενα και αυτό γιατί η αμνησία συγκαταλέγεται στις υπερδυνάμεις του. Η πιο βασική είναι ότι πετάει.

 
Δεν είναι πουλί, δεν είναι ο Σούπερμαν, έχει αεροπλάνο και μάλιστα κρατικό που το έφτιαξε έτσι ώστε να καίει ελάχιστη κηροζίνη και με ένα χιλιαρικάκι να τον πηγαίνει στην Κούβα για να τιμήσει τον Φιδέλ και μετά να τον επιστρέφει στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στη Βενεζουέλα, γιατί η επανάσταση χρειάζεται τον ανεφοδιασμό της. Κοτζάμ ιπτάμενο κότερο θα ήταν κρίμα να το χαίρονται μόνο οι ξένοι, γι’ αυτό και ο ήρωας μας το φέρνει κοντά στον έλληνα εργάτη, αγρότη και ταξιτζή, οπότε νάτος καμαρωτό -καμαρωτός να κατεβαίνει τα σκαλιά του πρωθυπουργικού αεροπλάνου, σαν τον Βουτσά όταν έκανε τον Ωνάση, για να επισκεφθεί την Κοζάνη. Επειδή  όμως ο κόσμος είναι κακός, κάποιοι μουρμουρίζουν ότι δεν μπορεί για ψύλλου πέταγμα να δίνονται τόσα λεφτά, και τότε ο χλιδάτος πρωθυπουργός μετατρέπεται σε επιβάτη οικονομικής θέσης ο οποίος περιμένει πώς και πώς την καραμελίτσα που προσφέρει η αεροσυνοδός για να γευτεί την μεγάλη ζωή. «Μήπως εκτός από υπέροχος ηγέτης, σκληρός διαπραγματευτής και σύμβολο του αγώνα κατά της ακροδεξιάς που σηκώνει κεφάλι γι' αυτό θα ψηφίσουμε στην Ευρώπη την Κουντουρά, είστε και πολύ καταδεκτικός;» τον στριμώχνει ένας δημοσιογράφος του «Έθνους». Κάποιος άλλος θα κοκκίνιζε από την ντροπή, αλλά ο Super Cameleon, όχι. «Δεν θέλω να επιβαρύνω με περιττά έξοδα τον ελληνικό λαό, γι’ αυτό προτιμώ το αεροπλάνο της γραμμής. Το πρωθυπουργικό το χρησιμοποιώ μόνο όταν πρόκειται να συναντήσω σημαντικούς ηγέτες».

 
Λέγοντας αυτά τα λεβέντικα λόγια...


 φεύγει για να συναντήσει τον πρόεδρο των ταξιτζήδων, σύντροφο Λυμπερόπουλο. 


Φυσικά με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, γιατί ο Θύμιος είναι σημαντικός ηγέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: