"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Άχρηστα και βγαλμένα από τη χειρότερη κωμωδία Κλουζώ τα μέτρα ασφαλείας του Τσίπρα

Γράφει ο Ηλίας Όμικρος. 


Το Σάββατο κοιμήθηκα στο ίδιο ξενοδοχείο με τον αξιότιμο κύριο Τσιπρόκιο. Θέλω λίγο να αναφερθώ στα μέτρα ασφαλείας.  


Ο χώρος στάθμευσης του ξενοδοχείου και οι δρόμοι περιμετρικά του ξενοδοχείου ήταν χώροι απαγορευμένοι προς στάθμευση. Για να παρκάρω στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου, χρειάστηκε να πάω στην ρεσεψιόν και να έρθει κάποιος μαζί μου στο πάρκινγκ για να τους ενημερώσει οτι είμαι πελάτης ώστε να μπορέσω να παρκάρω. Δεν μου ζητήθηκαν στοιχεία, δεν έγινε έλεγχος του αυτοκινήτου. Απορώ τί άλλαξε ως προς την ασφάλεια το οτι ήμουν πελάτης του ξενοδοχείου. 


 Έξω από το ξενοδοχείο ήταν μαζεμένα περίπου 50 άτομα αναμένοντας την ομιλία του Τσιπρόκιο που θα γινόταν λίγο αργότερα λίγο παρακάτω. Από τα 50 άτομα, τουλάχιστον τα 20 ήταν η προσωπική του ασφάλεια. Όταν μπήκα στο ξενοδοχείο, δεν με ρώτησαν όνομα, ούτε έλεγξαν το περιεχόμενο της βαλίτσας. Απλώς περπάτησα ανάμεσα στον συγκεντρωμένο κόσμο και την ασφάλεια και πήγα στην ρεσεψιόν. Θα μπορούσα στη βαλίτσα να είχα 3 αποσυναρμολογημένα αυτόματα όπλα ή 20 κιλά εκρηκτικά. Δεν έγινε απολύτως κανένας έλεγχος.  


Το ξενοδοχείο είναι ένα μικρό ξενοδοχείο (δύο όροφοι από λίγα δωμάτια έκαστος) στο κέντρο της πόλης, πάνω στην πεζόδρομο. Λόγω της τοποθεσίας πολύ δύσκολο να ελεγχθεί πλήρως και σίγουρα προκαλεί αναστάτωση η παρουσία τόσων ανθρώπων (περιμετρική και προσωπική ασφάλεια) σε τόσο στενό χώρο. Η ασφάλεια στο πάρκινγκ ήταν προσωπικό που ήρθε από την Αθήνα. Οι λόγοι μού είναι ακατανόητοι αφού το μόνο που έκαναν ήταν να μην αφήσουν κανέναν να παρκάρει μέχρι που να έρθει η ρεσεψιόν.  


Γενικά τα μέτρα ασφαλείας ήταν βγαλμένα από την χειρότερη κωμωδία Κλουζώ. Το μόνο από το οποίο θα μπορούσαν να προστατέψουν, ήταν μην τυχόν και αρχίσει κανείς να του ρίχνει σφαλιάρες. Αλλά σοβαρή επίθεση με στόχο δολοφονία ή και μακελειό, δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί με αυτές τις γελοιότητες.  


Αργότερα στο μπαράκι ο Τσιπρόκιο και η παρέα του ήταν παντελώς απροστάτευτοι. Πιθανόν να υπήρχε ασφάλεια αλλά όχι δίπλα του, ούτε πάνω από το κεφάλι του. Όπως τον πλησίασα εγώ για φωτογραφία, έτσι θα μπορούσε να το κάνει ο καθένας με όπλο ή μαχαίρι.  


Δεν είμαι υπέρ των μέτρων ασφαλείας οπωσδήποτε αφού το μέγεθος και η έντασή τους εξαρτώνται πάντα από τις κοινωνίες. Άλλα μέτρα απαιτούνται στην Ελβετία, άλλα στο Αφγανιστάν. Αλλά...


 το να μετακινείς 100 ή 200 άτομα για να μην προσφέρουν απολύτως τίποτα παρά μόνο φύλαξη εισόδου πάρκινγκ και μερικές επαρχιώτικες άγριες ματιές, γελοιοποιεί και την αστυνομία και το γραφείο του πρωθυπουργού (ή όποιον τέλος πάντων είναι αρμόδιος για την φύλαξή του).

Δεν υπάρχουν σχόλια: