"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΡΟΥΣΦΕΤΑΡΑΔΙΚΟ: Τα παιδιά του βολέματος...

Κάθε μέρα που περνάει καταρρίπτεται όλο και περισσότερο το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα του Σύριζα με τις πρακτικές που ακολουθούν υπουργοί και στελέχη του. Μπορεί να μας βομβαρδίζουν συνεχώς με την υποτιθέμενη διαφορά τους από το παλιό πολιτικό σύστημα, που θεωρείται υπεύθυνο για όλα τα δεινά της χώρας, αλλά στην πράξη, απλώς αντιγράφουν τις χειρότερες παλαιοκομματικές πρακτικές του.

Στην προχθεσινή διαδικασία στη Βουλή για την έγκριση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, ενός από τους μεγαλύτερους πλέον δημόσιους οργανισμούς όπως καταγγέλθηκε - και δεν διαψεύστηκε - ο συγκεκριμένος κύριος ενώ ήταν τεχνικός σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ διατηρούσε ταυτόχρονα μαζί με άλλον εταιρεία πληροφορικής στην οποία ήταν διαχειριστής και στην οποία δόθηκε με απευθείας ανάθεση στις 26 Μαρτίου 2018 το συγκεκριμένο έργο ύψους 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία καταγγέλθηκε ότι  είχε πάρει και άλλες δουλειές από την ΗΔΙΚΑ .  

Είναι ενδεικτικό  της αλαζονείας και της έπαρσης που διακατέχει πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ότι όταν του επισημάνθηκε πως φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβερνητική πλειοψηφία με τη στάση του αυτός απάντησε με περισσή αμετροέπεια ότι δεν υπάρχει κανένα ηθικό θέμα διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος μεταβίβασε τις μετοχές που είχε,την προηγούμενη μέρα του διορισμού του, άρα δεν έχει πλέον σχέση με την εν λόγω εταιρεία...

Ακόμα κι αν ο συγκεκριμένος κύριος έχει όλες τις ουσιαστικές προϋποθέσεις - που δεν φαίνεται να τις έχει - να διοικεί ένα τεράστιο δημόσιο οργανισμό, αρκεί η συμπεριφορά και η στάση του για να κριθεί ακατάλληλος. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και βουλευτές του Σύριζα εξέφρασαν, έστω με μισόλογα, τις ενστάσεις τους για τον διορισμό του.


Προφανώς δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος, που διορίζεται σε μια σημαίνουσα θέση, με βασικό προσόν την κομματική του ταυτότητα. Αλλά...



 ας σταματήσουν πλέον τα στελέχη του Σύριζα να κουνούν μονίμως το δάχτυλο, να κατηγορούν συλλήβδην τους πάντες και στην πράξη να υιοθετούν τις πιο παλιές μικροκομματικές και πελατειακές τακτικές. 


Το βλέπουν άλλωστε και το ζουν οι πολίτες και ιδιαιτέρως οι νέοι, ότι η αξιοκρατία δεν συμπεριλαμβάνεται στα προσόντα των κυβερνητικών στελεχών. Προέχει το βόλεμα των ημετέρων...


Editorial από το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: