"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Βρείτε ένα καλό που έκανε ο Τσίπρας!



Προσπαθώ να βρω «κάτι καλό» που έχει κάνει ο Τσίπρας. Μια τομή στην πολιτική ή στην κοινωνική ζωή. Κάτι για το οποίο οι μελλοντικές γενιές θα τον επικαλούνται. Να πουν «εντάξει, χάσαμε μερικά δισεκατομμύρια, αλλά εκείνο δεν θα γινότανε χωρίς τον Αλέξη». Και δεν μπορώ! Δεν βρίσκω! 


Δεν ξέρω αν αυτό έχει συμβεί με άλλη κυβέρνηση σε αυτή την χώρα…


Ας έρθει ένας Αριστερός για να μας πει τι είναι εκείνο που κατά την γνώμη του άλλαξε προς το καλύτερο στις μέρες του Αλέξη. Ποια είναι η σφραγίδα της Αριστεράς στην χώρα έπειτα από τρία χρόνια διακυβέρνησης. Τι έκαναν για να τους θέλει πάλι ο ελληνικός λαός. Πολύ φοβάμαι ότι όσο κι αν προσπαθήσει δύσκολα θα ανακαλύψει κάτι.


Στην Οικονομία; 


Η λέξη μαντάρα είναι λίγο για να περιγράψει την ζημιά που έχει γίνει. Να δεχτούμε ότι αυτοί είναι Αριστεροί άνθρωποι και δεν τα καταλαβαίνουν αυτά τα καπιταλιστικά. Να συμφωνήσουμε σε έναν βαθμό. Και τι έκαναν για τα συνεργατικά, τα συνεταιριστικά και τόσα άλλα που μας έλεγαν ότι είχαν στα σκαριά; Προσωπικά με αρέσουν τα συνεταιριστικά και τα εναλλακτικά. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για μία Οικονομία σαν την ελληνική που δεν μπορεί να βρει τρόπο να βγάλει ούτε μανταλάκια. Τόσα χρόνια, λοιπόν, ακούμε γι αυτά τα εναλλακτικά τα ωραία, αλλά φοβάμαι ότι στο τέλος εμείς οι ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι θα προσφέρουμε περισσότερα και σε αυτό τον τομέα…




Στην Υγεία; 


Είδατε κάτι να αλλάξει και να γίνεται η ζωή των ανθρώπων καλύτερη; Να βλέπαμε μία τομή στην Υγεία! Ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς συνέδεσε το όνομά του με το ΕΣΥ. Δεν βρέθηκε ένας ΣΥΡΙΖΑίος, ένας Αριστερός άνθρωπος τέλος πάντων, να δώσει μία ιδέα για την βελτίωση του συστήματος;  


Και στην Παιδεία; Τι έκαναν οι άνθρωποι; 


Κατήργησαν τους νόμους για τους αρίστους και κήρυξαν τον πόλεμο στην τεχνολογία. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους Ταλιμπάν…




Ελάτε σύντροφοι! Πείτε μας κάτι που κάνατε τα τρία αυτά χρόνια και για το οποίο είστε υπερήφανοι.  


Πείτε μας κάτι που θα μπορείτε να το πείτε αύριο στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας μεθαύριο: «Παιδί μου, εκείνα τα δύσκολα χρόνια της χρεοκοπίας, εμείς οι Αριστεροί σώσαμε την πατρίδα μας». Ή κάτι πιο ρεαλιστικό: «Κάναμε λάθη, δεν ξέραμε. Αλλά αν δεν ήμασταν εμείς δεν θα είχατε εσείς σήμερα αυτό ή εκείνο».  


Δεν το έχετε! Αν το είχατε, θα μας είχατε ζαλίσει με τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τώρα που έχετε και τόσα μέσα ενημέρωσης δικά σας!


Θα πρέπει να ομολογήσω ότι με πιάνω λίγο υπερβολικό. Έχει κάνει ένα καλό η αριστερή διακυβέρνηση. Έχει προσφέρει ένα ανεκτίμητο δώρο στις μελλοντικές γενιές. Έχει αποδείξει ότι...



 ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει το παραμικρό από τους σταλινικούς γκαιμπελίσκους


Λίγο το λέτε εσείς αυτό; Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμη τι χρειάζεται να ψηφίσουμε. Αλλά ξέρουμε πλέον τι είναι αυτό που δεν πρέπει να πλησιάσουμε άλλη φορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: