"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (24/3/ΧΧΧΧ)

1882: Ο γερμανός γιατρός Ρόμπερτ Κοχ ανακαλύπτει το βάκιλο της φυματίωσης. Για τη σημαντική αυτή ιατρική ανακάλυψη, που έσωσε και σώζει μυριάδες ζωές, η 24η Μαρτίου χαρακτηρίζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης.

1935: Εκτελούνται οι στρατηγοί Παπούλας και Κοιμήσης ως πρωταίτιοι του βενιζελικού κινήματος της 1ης Μαρτίου. Σε θάνατο καταδικάζονται ερήμην οι Ελευθέριος Βενιζέλος και Νικόλαος Πλαστήρας.

1958: Ο Έλβις Πρίσλεϊ κατατάσσεται στο στρατό με ΑΣΜ: 53310761.

1973: Κυκλοφορεί το άλμπουμ των Pink Floyd «Dark Side of the Moon»

1999: Το ΝΑΤΟ εξαπολύει βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας λόγω της άρνησής της να υπογράψει τη συμφωνία για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου.
1874: Γεννιέται ο ούγγρος ταχυδακτυλουργός Χάρι Χουντίνι

1905: Πεθαίνει ο γάλλος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας  Ιούλιος Βερν

1934: Πεθαίνει ο ζωγράφος Θεόφιλος


2014: Φευγει από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών  ο εφοπλιστής Σταύρος Νταϊφάς, ενας από τους κορυφαίους προέδρους στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και από τους κορυφαίους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου 



2016: Φευγει  από τη ζωή νικημένος απ τον καρκίνο του πνεύμονα στα 68 του χρόνια ο θρύλος του ποδοσφαίρου Γιόχαν Κρόιφ, ο επωνομαζόμενος «ιπτάμενος Ολλανδός», που οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στον τελικό του παγκόσμιου κυπέλλου το 1974 και ψηφίστηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς τρεις φορές κατά την διάρκεια της καριέρας του

Δεν υπάρχουν σχόλια: