"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


KOΣΜΟΣ - ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Η ΕΣΣΔ πίσω από τους Sex Pistols με στόχο το «χάος στη Δύση»

Η ΕΣΣΔ πίσω από τους Sex Pistols με στόχο το «χάος στη Δύση» Η πανκ σκηνή που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1970 δεν θα υπήρχε χωρίς την συμβολή της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, η οποία κρύβεται πίσω από τη χρηματοδότηση των εμβληματικών συγκροτημάτων της όπως οι Sex Pistols, οι Clash και οι Ramones, ισχυρίζεται συνταξιούχος πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας της Ρωσίας (KGB).

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας (NTV), ο Αλεξέι Βαρενίκοβιτς Βολόσιν υποστήριξε ότι η τότε κυβέρνηση της ΕΣΣΔ ξόδεψε «εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια» στην επιχείρηση αυτή που είχε ως μοναδικό στόχο «να δημιουργήσει απόλυτο χάος» και «να διαστρέψει τους νέους της Δύσης προς μηδενιστικές ιδεολογίες ενάντια στο κατεστημένο».

<p>  Ο 77χρονος σήμερα Αλεξέι Βαρενίκοβιτς Βολόσιν υποστήριξε ότι η τότε κυβέρνηση της ΕΣΣΔ ξόδεψε «εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια» ενώ υπερηφανεύτηκε για την αποτελεσματικότητα της επιχεΟ συνταξιούχος πλέον πράκτορας της KGB, στη διάρκειας της ωριαίας συνέντευξής του στο κρατικό μέσο έφτασε μάλιστα να υποστηρίξει ότι οι στίχοι πολλών από τα διάσημα τραγούδια των Sex Pistols, της πιο εμβληματικής μπάντας της πανκ ροκ σκηνής, είχαν γραφτεί από μια ομάδα ψυχολόγων και προπαγανδιστών της ΕΣΣΔ. Ανάμεσα σε αυτά, τα «I am an anarchist», «God save the Queen the fascist regime» και «No future», ανάμεσα σε αυτά.


«Καταλάβαμε εκείνη την εποχή ότι η μουσική ήταν ένα ισχυρό μέσο προπαγάνδας για να προσελκύσουμε τους νέους», εξήγησε ο 77χρονος Ρώσος.



«Η αποστολή μας ήταν


Nα εκμεταλλευτούμε την εφηβική οργή προς όφελός μας και να στρέψουμε τη baby boomer γενιά της Δύσης προς μια παρακμιακή, ενάντια στο κατεστημένο και υπέρ των ναρκωτικών κουλτούρα που θα προκαλούσε εξεγέρσεις και θα έφερνε στις Δυτικές δημοκρατίες το απόλυτο χάος. Μέχρι που προωθήσαμε στα mailnstream ραδιόφωνα προκειμένου να προωθήσουμε τη μουσική αυτή ώστε να ακούγεται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους», τόνισε στη συνέντευξή του φανερά υπερήφανος για την επίτευξη του στόχου.


«Για πολλούς από εμάς στην KGB, η διείσδυση της πανκ σκηνής τη δεκαετία του 1970 ήταν ένα από τα πλέον επιτυχημένα προπαγανδιστικά πειράματα της ΕΣΣΔ», 
καταλήγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: