"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Καταραμένο Κατάρ!

Με την υπενθύμιση πως αν τελικά σωθεί το Ελληνικό και δεν γίνει "μητροπολιτικός κώλος" 2 ανθρώπους θα πρέπει να ευγνωμονείτε: Τους ΚΩΣΤΑ ΚΑΒΒΑΘΑ και ΠΕΤΡΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ...


Αυτό το Εμιράτο θα με τρελάνει. Μία έτσι, την άλλη αλλιώς. Μία ναι, μία όχι. Μία έχουμε, μία δεν έχουμε -εμπιστοσύνη εις την Ελληνικήν Οικονομίαν.

Θα επιχειρήσω (πάλι) ένα recap. 

Αν θυμάστε μία από τις πρώτες «δράσεις» της Κυβέρνησης Γυμναστηρίου ήταν να στείλει στη Νόχα με το Προεδρικό Empraer, τους πρίγκιπες Νικόλαο και Χάρι προκειμένου να συζητήσουν τις επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα και vice versa.
Η επίσκεψη πήγε καλά και η Μητέρα (Marge Simpson) εξέφρασε την ικανοποίηση της. απόδειξη η επίσκεψη Αθεμπίγιο και η βόλτα του Γοδεφρείγου του 2ου Παπανδρέου του 3ου στη «Νεράϊδα» με την αέρινη Τίνα.

 Εκεί,  πάλι αν θυμάστε, έκανα μία προσπάθεια να θέσω τις βάσεις της πράσινης ανάπτυξης, ανακοινώνοντας την τσιμεντοποίηση του παραλιακού μετώπου και την «αξιοποίηση» του αεροδρομίου Ελληνικού.

Για τον σκοπό αυτό ζήτησα την βοήθεια εταιριών όπως οι, “GreenTank”, “i4me&U4me”, “Indigestion” και «Η Γάτα που Γρατζούνιζε Πολύ». Για να συνενούμεθα μεταξύ μας και επειδή μας  παρακολουθεί (στενά) ο Εμίρης του Κουβέϊτ, χρησιμοποιούσαμε ειδικό κώδικα. Όταν πλησίαζε η Άνγκελα έλεγα «ρίξε τα ρούχα απ’ το μπαλκόνι» ενώ, όταν ερχόταν ο Ολάντ έλεγα «πέτα τη γιαγιά απ’ το τρένο».

Τελικά, μετά από πολλά εμπρός-πίσω και ναι μεν αλλά έστειλα στη Ντόχα δύο RPV (Remotely Piloted Vehicles) της 3κομματικής, μονοφασικής κυβέρνησης.Τα “Hatjidaki 1” και “Mitaraki 2”. Τα εξ αποστάσεως κατευθυνόμενα ιπτάμενα αντικείμενα κατάφεραν να μεταπείσουν το Εμίρι το οποίο αποφάσισε να (ξανα)ψωνίσει το Ελληνικό αλλά, και μία (δασική) νήσο τ(ωων Αζορών επί του Ιουνίου Πελάγους).

Όσοι δεν καταλαβαίνετε το puzzle ή κάνετε πως δεν, οφείλω να ξεκαθαρίσω (πάλι) την κατάσταση με κίνδυνο κάποιος να την καταλάβει και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Πριν τέσσερα χρόνια δύο απλοί πολίτες (ο υπογράφων και ο Πέτρος Σακελλαρίου) προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζήτησαν να ακυρώσει την απόφαση Χατζηδάκη με την οποία «έκλεισε» το Ελληνικό. Το ΣτΕ αποφάσισε πως, ναι πράγματι το αεροδρόμιο δεν σταμάτησε ποτέ να είναι α/δ άρα μόνο ως τοιύτο θα μπορούσε να «αξιοποιηθεί» ή, και, πωληθεί σε Εμίρι, Τόμπολα, Αλαφιασμένο, Καπελούζο ή “F*K de Mall    Development”.
Θα επαναλάβω επίσης ότι, όσοι δεν καταλαβαίνουν (ή κάνουν), θα πληροφορηθούν (αν δεν το έχουν ήδη) ότι, μετά από νέα προσφυγή των δύο ίδιων πολιτών, το Συμβούλιο Επικρατείας εξέδωσε νέα απόφαση με την οποία καταδικάζει την Πολιτεία σε πρόστιμο για την μη εφαρμογή της απόφασης του την οποία δεν είχα εις χείρας μέχρι τη στιγμή που παρέδωσα το παρόν άρθρο.

Όπως ίσως έχετε διαπιστώσει η υπόθεση έχει «πλάκα» διότι κανείς ευλογημένος δημοσιογράφος δεν έχει πάρει χαμπάρι για το θέμα πράγμα που σημαίνει ένα απ’ τα εξής τρία :
α. το ΣτΕ δεν υπάρχει  
β. Ο γράφων δεν υπάρχει 
γ. Το αεροδρόμιο Ελληνικού  δεν υπάρχει.

Ο αντικατοπτρισμός (mirage) οφείλεται στις εικόνες που παρακολούθησα στη τηλεόραση οι οποίες θύμισαν δύο παλαιές ταινίες α. το “Polaris” (του Ταρκόφσκι) όπου ο πλανήτης-μαθητευόμενος θεός διαβάζει τις σκέψεις μου ως Πρωθυπουργού της Τζουτζίας και μαθαίνει β. το “The Gods Must be Crazy” όπου ο bushman Ju Hoansi ταξιδεύει στην άκρη της Γής για να απαλλαγεί από μία μπουκάλα Κόκα Κόλα που έπεσε απ’ τον ουρανό. Για όσους (και πρέπει να είναι πολλοί) δεν συλλαμβάνουν την αλληγορία παρακαλώ να θυμηθούν την ταινία ”La visite d’ Holland en Athenes” του Έλληνα σκηνοθέτη  Antoin de  Saint Exupery  όπου, 22 εκατομμύρια ψυχές (give or take) παρακολουθούν επί 10ωρο δύο χαρακτήρες του βωβού κινηματογράφου να βαδίζουν πάνω-κάτω και δύο corporate jets να κάνουν taxiing στο αεροδρόμιο El Ven. Περισσότερος κινηματογράφος την άλλη Κυριακή._Κ.Κ.

 Επί του πιεστηρίου!

Την Πέμπτη  πήρα τα χέρια μου την απόφαση 15/123 του 3μελούς ΣτΕ που «…διαπιστώνει αδικαιολόγητη καθυστέρηση συμμορφώσεως της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προς την απόφαση 1938/2010 του ΣτΕ…» και την «…καλεί να συμμορφωθεί πλήρως…». Το τι θα γίνει μόνο ένας θεός ξέρει

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: