"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Εξοδούχοι απ τη φυλακή με άδεια για να σκοτώνουν !!!

Στο πόλεµο των ναρκωτικών που βυθίζει στο χάος το Μεξικό τίποτε δεν είναι πλέον απίθανο. Ακόµη και να παίρνουν άδεια οι κρατούµενοι των φυλακών για να εκτελούν συµβόλαια θανάτου και έπειτα να επιστρέφουν στο κελί τους.

Από που παίρνουν την άδεια;

Από τη διεύθυνση των φυλακών φυσικά. Πού βρίσκουν τα όπλα; Καθόλου δύσκολο, οι δεσµοφύλακες έχουν κάµποσα από αυτά.

Αυτό το κεφάλαιο του πολέµου ανάµεσα στις συµµορίες για τον έλεγχο των ναρκωτικών που προορίζονται κυρίως για την αγορά των Ηνωµένων Πολιτειών γράφτηκε στην πολιτεία του Ντουράνγκο. Οι στρατολογηµένοι κρατούµενοι των τοπικών φυλακών δολοφόνησαν τουλάχιστον 35 ανθρώπους τους τελευταίους µήνες. «Οι υπεύθυνοι είναι πιθανότατα µια οµάδα κρατουµένων στο σωφρονιστικό κατάστηµα Γκόµεζ Παλάσιο, στους οποίους επιτρεπόταν να βγαίνουν από το ίδρυµα και να χρησιµοποιούν τον οπλισµό των φυλάκων», εξήγησε εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας.

Η διεύθυνση των φυλακών παραχωρούσε στους φυλακισµένους εκτελεστές ακόµη και υπηρεσιακά αυτοκίνητα προκειµένου να µετακινούνται απρόσκοπτα. Συνήθως έβγαιναν τη νύχτα, εκτελούσαν την αποστολή τους κι όταν επέστρεφαν στο κελί παρέδιδαν όχηµα και οπλισµό.

Σύµφωνα µε τις αρχές, οι κρατούµενοι των φυλακών Γκόµεζ Παλάσιο εµπλέκονται σε τουλάχιστον τρεις αιµατοχυσίες που σηµειώθηκαν στο Τορεόν, µια βιοµηχανική πόλη στη µέση της ερήµου και πρωτεύουσα της πολιτείας της Κουαχουίλα, η οποία συνορεύει µε το Τέξας. Εκεί, τον περασµένο Φεβρουάριο, δολοφονήθηκαν δέκα άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέα παιδιά. Τρεις µήνες αργότερα, τέσσερις άνδρες κατέβηκαν από ένα τζιπ και εισέβαλαν σε ένα µπαρ ανοίγοντας αδιακρίτως πυρ. Το επόµενο λεπτό δεκαπέντε άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. Στις 18 Ιουλίου, ένας πάνοπλος κοµάντο εκτέλεσε δεκαεπτά ανθρώπους και τραυµάτισε άλλους δεκαοκτώ στη διάρκεια µιας γιορτής που είχε διοργανώσει µια οµάδα νεαρών.

Οι αρχές έφτασαν στους κρατούµενους-κίλερ όταν βρήκαν στον τόπο τους εγκλήµατος κάλυκες από τα όπλα που ανήκαν στους δεσµοφύλακες των φυλακών. Η υποψία για την εµπλοκή των υπευθύνων του σωφρονιστικού ιδρύµατος στην υπόθεση έγινε σχεδόν βεβαιότητα όταν ανέβηκε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο µε τη µαρτυρία ενός αστυνοµικού της αστυνοµίας του Λέρντο, µιας µικρής πόλης κοντά στο Τορεόν. Ο αστυνοµικός αυτός είχε πέσει στα χέρια του καρτέλ των Λος Ζέτας και στο βίντεο δήλωνε σε κάποιο πρόσωπο του καρτέλ ότι η διεύθυνση των φυλακών Γκόµεζ Παλάσιο είχε επιτρέψει την έξοδο σε µερικούς κρατουµένους προκειµένου να εκτελέσουν αυτοί οι τελευταίοι συµβόλαια θανάτου. Στο τέλος της µαρτυρίας του, ο αστυνοµικός φαίνεται να εκτελείται από το καρτέλ.

Επικεφαλής των φυλακών στο σωφρονιστικό κατάστηµα Γκόµεζ Παλάσιο είναι µια γυναίκα, η Μαργαρίτα Ρόχας Ροντρίγκες. Η ίδια και άλλοι τρεις αξιωµατούχοι έχουν τεθεί ήδη σε κατ οίκον περιορισµό. Τίποτε δεν φαίνεται, όµως, να µπορεί να σταµατήσει έναν αδυσώπητο πόλεµο που από το 2006 µετράει 25.000 θύµατα

πηγη ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: