"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Κλειτοριδεκτομή σε 12χρονες στη Βρετανία

Εκατοντάδες κορίτσια στη Βρετανία υποβάλλονται κάθε χρόνο σε κλειτοριδεκτομή, παρά τη νομοθεσία που απαγορεύει ρητά τη βάρβαρη πρακτική. Οπως επισημαίνεται σε έρευνα-σοκ της εφημερίδα Ομπζέρβερ, περίπου 500 με 2.000 κορίτσια ηλικίας 12 ετών υποβάλλονται συνήθως τα καλοκαίρια σε ακρωτηριασμό των γεννητικών του οργάνων στη Βρετανία από γυναίκες που ζουν στη χώρα ή καλούνται από τρίτες χώρες.

Οπως έχουν επισημάνει σε όλους τους τόνους οι επιστήμονες, ο ακρωτηριασμός έχει ανεξίτηλες σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις σε όλη την υπόλοιπη ζωή, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η «επέμβαση» προκαλεί μολύνσεις που αποβαίνουν θανατηφόρες. Παρά το γεγονός ότι γίνεται κρυφά και απαγορεύεται στα κορίτσια να το αποκαλύψουν, όλο και περισσότερα ζητούν βοήθεια από εξειδικευμένες κλινικές. Η εν λόγω πρακτική ξεκίνησε στην αφρικανική ήπειρο και πιστεύεται ότι εξασφαλίζει αυξημένη απόλαυση στον άνδρα και μειωμένη στη γυναίκα, έτσι ώστε να αποφεύγεται η σεξουαλική ελευθεριότητα εκ μέρους της.

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: