"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΟΚικά ΕΘΝΙΚΑ ΨΩΝΙΣΜΕΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ποιος τον εκθέτει;

 


Toυ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Πολύ θα ήθελα να ξέρω ποιος γράφει τις ανακοινώσεις που διανέμει στα ΜΜΕ ο Χάρης Δούκας, διότι όποιος και αν είναι αυτός τού προσφέρει τη χειρότερη υπηρεσία που θα μπορούσε: τον εκθέτει ως γραφικό.

Με αφορμή τα ερωτήματα, που τίθενται από πλευράς της κυβέρνησης και αφορούν τη δυνατότητα του κ. Δούκα να ασχολείται συγχρόνως και με τον δήμο και με το κόμμα, οι λεγόμενοι κύκλοι του δημάρχου Αθηναίων ζήτησαν από το σύνολο του ΠΑΣΟΚ να καταδικάσει το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η κυβέρνηση για το ζήτημα, επειδή τα ερωτήματα που θέτουν είναι «παρέμβαση στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ».

Μεγαλύτερη αναίδεια από τον ισχυρισμό αυτόν αδυνατώ να φανταστώ. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ρωτάει αν ο κ. Δούκας θα ανταποκριθεί στα δημαρχιακά καθήκοντά του, εφόσον διεκδικεί συγχρόνως και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αν στο ενδιαφέρον που εκδηλώνει η κυβέρνηση υπάρχει παρέμβαση, όπως υποστηρίζουν οι κύκλοι του κ. Δούκα, αυτή αφορά τον δήμο και τη λειτουργία του, όχι το ΠΑΣΟΚ.

Αντιθέτως, ο κ. Δούκας μάς λέει ότι, επειδή αυτός κέρδισε τον δήμο ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, ο δήμος ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, ως λάφυρο;

Πάμε καλά;

Με την ίδια ακριβώς λογική, η διακυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να υφίσταται καμία κριτική από την αντιπολίτευση, επειδή η κυβέρνηση έχει κερδίσει τις εκλογές και, συνεπώς, είναι δική της, εσωτερική υπόθεση τι και πώς θα το κάνει.

Συγγνώμη αν σας σοκάρω, αλλά μόνο ένα επικίνδυνο ψώνιο μπορεί να κάνει έναν παρόμοιο συσχετισμό για τον εαυτό του.

Επειδή, λοιπόν…

 

 ο κ. Δούκας δεν είναι ψώνιο, αντιθέτως είναι ένας διαπρεπής καθηγητής και αστέρας της πολιτικής, ζητάω και εγώ να μάθω: ποιος του τα γράφει αυτά του ανθρώπου και τον διασύρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: