Στη Δημοκρατία, νόμος είναι αυτός που ψηφίζεται από τη Βουλή. Δεν είναι το δίκιο του εργάτη (εκπεφρασμένο μάλιστα από αυτόκλητους, συνήθως ανεπάγγελτους, "εκπροσώπους" του εργάτη) ούτε η άποψη της Αλεξάνδρας Παλαιού, ούτε η οπτική της Νίκης Χρονοπούλου. (Το ποιες είναι αυτές θα το μάθετε παρακάτω.)
Αν δεν μας αρέσει ο νόμος – κι εμένα δεν μου αρέσουν οι περισσότεροι – ψηφίζουμε κάποιο κόμμα που προτείνει, για νόμο, αυτό που μας αρέσει. Ή κατεβαίνουμε εμείς στις εκλογές και προτείνουμε αυτόν τον νόμο που θεωρούμε δικαιότερο.
Αν πείσουμε την πλειοψηφία, έχει καλώς. Εκλεγόμαστε και αλλάζουμε τον νόμο.
Αν δεν την πείσουμε, ισχύει ο νόμος που δεν μας αρέσει. Η Πολιτεία τον εφαρμόζει κι εμείς πειθαρχούμε. Κι αν αποφασίσουμε να τον παραβούμε, υπάρχει μια λεπτομέρεια που ονομάζεται "ποινή". Η οποία, όμως, πρέπει να επιβάλλεται. Αν δεν επιβάλλεται, καταργείται η έννοια "αδίκημα", άρα καταργούνται Νόμοι, Δικαιοσύνη, Κράτος και Δημοκρατία. Αυτό είναι, καλώς ή κακώς, το Δημοκρατικό Πολίτευμα. Μέχρι να ανακαλύψουμε καλύτερο, έτσι θα λειτουργεί. Αυτονόητα πράγματα, στοιχειώδη, που τα καταλαβαίνουν και παιδιά του Δημοτικού.
Ποιοι δεν τα καταλαβαίνουν;
Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, οι οποίοι νομίζουν ότι τα ΑΕΙ είναι τσιφλίκι τους, κι ότι αν δεν συμφωνούν με έναν νόμο δεν θα τον εφαρμόζουν! Και μάλιστα εκδίδουν και ανακοινώσεις, στις οποίες με καμάρι ομολογούν ότι παρανόμησαν, ότι θα συνεχίσουν να παρανομούν και καλούν και άλλους να κάνουν το ίδιο!
Μόλις η κυβέρνηση έστειλε την ΟΠΠΙ, την άοπλη πανεπιστημιακή "αστυνομία" να πιάσει δουλειά, οι διοικητικοί πρόταξαν τα στιβαρά τους στήθη. Την αρχή έκανε ο Σύλλογος Διοικητικών του Πολυτεχνείου με ένα μήνυμα ανορθόγραφο και ασύντακτο, ως συνήθως: "Αυτή τη στιγμή βρίσκεται η ΟΠΠΙ έξω από τις Πύλες εισόδου της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Όποιος Συνάδελφοι μπορεί να παρευρεθεί στη περιφρούρηση για να αποτραπεί η είσοδος στην Αστυνομία.".
Επανήλθε... πιο οργανωμένα, με μακροσκελή ανακοίνωση, την ίδια μέρα στις 21:32 (όταν πρόκειται να παρανομήσουν, "δουλεύουν" υπερωριακά οι συνδικαλιστές του Δημοσίου), και καλεί ξανά σε ενισχύσεις κατά της Αστυνομίας.
Στην ανακοίνωση αναγνωρίζει ότι εμπόδισε μέχρι τότε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο Πολυτεχνείο και διαβεβαιώνει πως "Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στο Πολυτεχνείο!" καθώς "Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά ο νέος-νόμος πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως –Χρυσοχοϊδη στο σύνολο του." Προειδοποιεί μάλιστα την κυβέρνηση: "Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της ότι H Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πρόκειται να μπει στο Πολυτεχνείο". Υπογράφουν: η Πρόεδρος, Αλεξάνδρα Παλαιού και ο Γεν. Γραμματέας, Γεώργιος Ηλιόπουλος.
Τη σκυτάλη πήρε η ομοσπονδία των Διοικητικών, ΟΔΠΤΕ. Καμαρώνουν κι αυτοί που παρανόμησαν, εμποδίζοντας την αστυνομία να μπει εκεί που η κυβέρνηση αποφάσισε, και κάνουν ξεδιάντροπα γνωστό ότι θα συνεχίσουν να παρανομούν.
Καταλήγουν, όπως πάντα, καλώντας σε δράση κατά της νομιμότητας.
Υπογράφουν η πρόεδρος (μέλος του ΚΚΕ), Νίκη Χρονοπούλου και ο Γ. Γραμματέας, Ανδρέας Βασιλάκης.
Για να μην μείνει εκτός επαναστατικής γυμναστικής, έσπευσε και το Κεντρικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου να εκδώσει ανάλογη ανακοίνωση, διαμαρτυρόμενο για τον... αιφνιδιασμό, καθώς περίμεναν την ΟΠΠΙ "αρχές του Οχτώβρη" και να βεβαιώσει ότι: "Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτές των φοιτητών και των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια: Έξω η Αστυνομία από τα Πανεπιστήμια!"
Αναγκάζομαι λοιπόν να επισημάνω μερικά πράγματα, τα οποία φαίνεται ότι δεν γίνονται κατανοητά από αρκετούς, του επιστημονικού και του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ:
Σε αντίθεση με πολλά άλλα, που είτε δεν τα έκανε καθόλου είτε έκανε τα εντελώς αντίθετα, η ΝΔ στο θέμα της ανομίας και της θεσμοποιημένης παραβατικότητας στα ΑΕΙ, είχε, προεκλογικά, καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της: το μπάχαλο θα έληγε.
Με ποιον τρόπο;
Με τον μόνο τρόπο που καταστέλλεται η παραβατικότητα, είτε πρόκειται για εμπορία ναρκωτικών ουσιών είτε για εμπορία ναρκωτικών ιδεών: με επέμβαση της αστυνομίας.
Από πότε θα μπορούσε να στείλει η κυβέρνηση της ΝΔ αστυνομία στα ΑΕΙ;
Από τη Δευτέρα των εκλογών! Ο "Οχτώβρης" του 2022, στο τέλος της θητείας, είναι πολύ αργά για κάτι που υποτίθεται είναι ψηλά στην ατζέντα σου, από το 2019 - έχω άδικο;
Τι είδους Αστυνομία θα μπορούσε να στείλει;
Την κανονική, την οπλισμένη! Και με εντολή, κάθε επαναστάτη της ορδής με τη βαριοπούλα ή έστω με το σπρέι, να τον ξαπλώνει με τη μούρη στο δάπεδο, πριν του περάσει χειροπέδες.
Κι αν το ΚΚΕ, το μ-λ, το λ-μ, το μ-λ-λ-μ διαφωνεί;
Δεν μας ενδιαφέρει!
Κι αν έχει αντίθετη άποψη κάθε κυριούλα που προσελήφθη για να βγάζει φωτοτυπίες και νομίζει ότι μπορεί να διοικεί το Ίδρυμα;
Δεν μας ενδιαφέρει, επίσης!
Κι εγώ έχω αντίθετη άποψη για την άοπλη, ευνουχισμένη ΟΠΠΙ, που την εκπαίδευε επί μήνες η κυβέρνηση στον χειρισμό σφυρίχτρας - γιατί μόνο σφυρίχτρα θα κρατούν οι ΟΠΠΙτζήδες, μπορεί και κανένα γαρύφαλλο να το προσφέρουν με συναίσθημα στον αναψοκοκκινισμένο αναρχικό. Δεν πήγα όμως με δέκα κιβώτια όπλα να τους υποχρεώσω να τα πάρουν με το ζόρι. Εκφράζω την αντίθεσή μου γι’ αυτά τα μεσοβέζικα, και αν ο πολίτης συμφωνεί και το εκφράσει στην κάλπη, έχει καλώς. Θα καταργήσουμε τον υπάρχοντα νόμο και στα πανεπιστήμια θα μπαίνει, όποτε χρειάζεται, χωρίς διατυπώσεις, η κανονική Αστυνομία. Αν όχι, θα έχουμε άοπλη ΟΠΠΙ που θα χρησιμεύει ως σάκος του μποξ και θα καλεί τα ΜΑΤ να τη σώσουν από τις συμμορίες των τραμπούκων, που εδώ και 40 χρόνια αλωνίζουν στα ΑΕΙ και σε χτίζουν στο γραφείο ή σε στέλνουν με κατάγματα στο νοσοκομείο, αν διαφωνείς με την αντίληψή τους περί… δημοκρατίας.
Η λεκτική αντίθεση στον νόμο, ακόμα κι αν γίνεται κουραστική από την επανάληψή της, δεν είναι παράνομη. Αντιθέτως, είναι καραμπινάτο ποινικό αδίκημα το να εμποδίζεις ένα θεσμικό όργανο να αναλάβει τα καθήκοντά του και να προτρέπεις και άλλους να κάνουν το ίδιο. Κι εδώ αρχίζουν και άλλες παρανομίες, και άλλων.
Σε τι ορκίστηκαν όλα τα σταλινικά λουλούδια των διάφορων συλλόγων των ΑΕΙ;
Σε υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους. Άρα, όταν αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο, διαπράττουν και ποινικό και πειθαρχικό παράπτωμα. Είναι επίορκοι!
Ακούσατε να ασκήθηκε καμμιά πειθαρχική δίωξη εναντίον τους;
Δεν είναι υποχρεωμένη να την ασκήσει η Εποπτεύουσα Αρχή, όποια κι αν είναι (Πρυτανεία, Υπ. Παιδείας, Υπ. Εσωτερικών);
Δεν είναι στη διακριτική της ευχέρεια. Οφείλει να το κάνει! Πληρώνεται από μας για να το κάνει!
Θα μου πεις, ποιος να το τολμήσει, όταν ξέρει ότι οι αριστεροί "δημοκράτες" θα του κάψουν το αυτοκίνητο, το σπίτι, και μπορεί να βρεθεί μαχαιρωμένος σε κανένα χαντάκι;
Να γιατί η θεσμοποιημένη ανομία δεν αντιμετωπίζεται αποσπασματικά.
Θες να βάλεις τέλος στις συμμορίες των τραμπούκων;
Κάνεις τα αδικήματα κατά της δημόσιας τάξης και της δημόσιας περιουσίας ιδιώνυμα, και προβλέπεις τα εξής απλά:
Φοιτητής που βανδαλίζει (το ΑΠΘ πάλι το έσπασαν) ή επιτίθεται σε αστυνομικούς, συλλαμβάνεται, δικάζεται, καταδικάζεται, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και πάει κατευθείαν φυλακή για 3 τουλάχιστον χρόνια. Η φοιτητική του ιδιότητα αναστέλλεται και διαγράφεται οριστικά από το Πανεπιστήμιο, μόλις η καταδίκη του καταστεί αμετάκλητη. Εάν προκάλεσε καταστροφές, του καταλογίζεται πρόστιμο διπλάσιο της ζημιάς. Καθηγητής ή διοικητικός που "σιγοντάρει" τους βανδαλισμούς ή τις βιαιοπραγίες, απολύεται, υπέχοντας ταυτόχρονα και ποινικές ευθύνες, ως ηθικός αυτουργός.
Ούτε κι εγώ θέλω να μπαίνει η αστυνομία στα ΑΕΙ. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να βγουν οριστικά από εκεί όσοι προπαγανδίζουν και υποδαυλίζουν τη βία και όσοι εκκολάπτουν τις στρατιές των στειλιαροφόρων, των βαριοπουλοφόρων και των μολοτοφόρων. Διότι και οι καθηγητές ορκίστηκαν υπακοή στους Νόμους και θα έπρεπε να λειτουργούν ως υποδείγματα.
Σηκώνεις τη σημαία της αντίστασης, καθηγηταρά μου;
Μισθοδοτούμενος από τους φόρους μου; Παρατηρείς αμέριμνος και δικαιολογείς την καταστροφή της Δημόσιας Περιουσίας, που πάλι εγώ θα πληρώσω;
Έφυγες, με τη μία! Άντε στην ευχή του Μαρξ και να πας να τα κάνεις αυτά στη Βόρεια Κορέα. Εδώ, δεν σε παίρνει. Θα βλέπαμε τότε, πόσοι Μαρκάτοι θα έμεναν στα ΑΕΙ.
Θα το ακούσουν αυτό ποτέ εξ επισήμων χειλέων οι κρατικοδίατοι μπολσεβίκοι που έχουν μολύνει την Παιδεία με τα λύματα της πιο εγκληματικής πολιτικής θεωρίας που γνώρισε ποτέ ο κόσμος;
Δεν ξέρω. Από τον πολίτη εξαρτάται.
Θα ασκήσει δίωξη ο εισαγγελέας για τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων & βιαιοπραγίας (άρθρο 184 Π.Κ.), της διέγερσης σε ανυπακοή (άρθρο 186 Π.Κ.), της διατάραξης κοινής ειρήνης (άρθρο 189 Π.Κ.) και ενδεχομένως της φθοράς ξένης περιουσίας (άρθρο 378 Π.Κ.) ή/και της πρόκλησης σωματικών βλαβών (άρθρα 308, 309 και 310 του Π.Κ.);
Ούτε αυτό το ξέρω.
Όμως, με τον Φαήλο Κρανιδιώτη θελήσαμε να μην το αφήσουμε στην τύχη. Και καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για όσα αδικήματα διεπράχθησαν και συνεχίζουν να διαπράττονται από το απόγευμα της Δευτέρας 5/9, που η ΟΠΠΙ προσπάθησε να μπει στα ΑΕΙ μέχρι σήμερα, από καθηγητές, διδακτικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό και πολιτικούς, που δεν έχουν καταλάβει ότι η Βουλή νομοθετεί – όχι αυτοί. Δική τους δουλειά είναι να εφαρμόζουν τον νόμο, τους αρέσει - δεν τους αρέσει.
Μέχρι όμως να κινηθεί η Δικαιοσύνη, που δεν φημίζεται για την ταχύτητά της, η κυβέρνηση οφείλει να ασκήσει πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της απόλυσης στους επίορκους του Δημοσίου.
Αν δεν το κάνει, μάλλον την εξυπηρετεί αυτή η διαρκής ατελέσφορη σύγκρουση: είναι χρήσιμος αντιπερισπασμός, που ενεργοποιείται όταν "σφίγγουν αλλού τα γάλατα". Αν δεν είναι έτσι, σύντροφοι της κυβέρνησης, απολύστε τους τραμπούκους, τώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου