Του ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ
Μπορεί η µάσκα να έκρυβε το χαµόγελο, αλλά ο βουλευτής της Ν.Δ. Ιάσων Φωτήλας έδειχνε περιχαρής στη φωτογραφία που ο ίδιος ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα. Είχε δίπλα του την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ήταν χαρούμενος, διότι όπως έγραψε: «Σε ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών του Πανεπιστημίου Πατρών προχωράει η κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων υπουργών Νίκης Κεραμέως και Αγγελου Συρίγου, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ενα αίτημα που είχα επισημάνει, μετά από συνάντηση με το σωματείο τους» (Τwitter, 31.5.2022).
«Κατόπιν ενεργειών του», λοιπόν, λύθηκε αυτό το σημαντικό θέμα και ας παν στην ευχή τα παλιά.
Τα (όχι και τόσο) παλιά είναι από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ο κ. Αγγελος Συρίγος εξηγούσε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου γιατί δεν μπορούν να επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Παρέθεσε νόμους (ν. 4622/2019 και ν. 4829/2021) και διάφορα αρκτικόλεξα για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του. Πρότεινε να φτιάξουν οι καθαρίστριες μια εταιρεία για να μετάσχουν στον σχετικό διαγωνισμό.
«Θέλετε να δώσετε την καθαριότητα στους εργολάβους;» ανέκραξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωιμέ! Μετά «τα μονοπώλια», τα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», οι «εργολάβοι» είναι η νέα βρώμικη λέξη του πολιτικού μας διαλόγου.
Βεβαίως, εκλογές έρχονται. Η κ. Κεραμέως (του Βόρειου Τομέα Αθηνών) και ο κ. Συρίγος (της Α΄ Αθηνών) νιώθουν το βάσανο των σταυρών που πρέπει να μαζέψει ο Αχαιός βουλευτής της Ν.Δ.
Ομως γεννάται ένα ερώτημα: ποιος δικαιούται τις ψήφους των ενενήντα (90) καθαριστριών;
Ο κ. Φωτήλας που το «έλυσε» ή η κ. Αναγνωστοπούλου που το έθεσε με ερώτησή της στη Βουλή από τον περασμένο Φεβρουάριο;
Να σημειώσουμε πως και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στην ίδια περιφέρεια.
Υπάρχει, πάντως, ένα δεύτερο και σημαντικότερο ερώτημα. Με τα σκουπίδια του Πανεπιστημίου Πατρών ασχολήθηκαν επισταμένως δύο βουλευτές, τρεις υπουργοί (η διάταξη εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου), πρυτάνεις, συμβούλια, νομάρχες, πολιτευτές και περιφερειάρχες (που έκαναν παρεμβάσεις) κι ένας ολόκληρος γραφειοκρατικός μηχανισμός. Πώς να προλάβει αυτό το πολιτικό σύστημα να κάνει καμιά σοβαρή δουλειά όταν τρώει τόσο χρόνο για να ορίσει ποιος θα αδειάζει τα καλάθια αχρήστων στη φυσικομαθηματική;
Οχι μόνο στην Πάτρα.
Δόξα τη Βουλή, έχουμε 26 πανεπιστήμια εκεί έξω και τα σκουπίδια όλων καταλήγουν στο Μαρούσι.
Η υπουργός πρέπει να αποφασίζει αν στην Ξάνθη είναι προτιμότερος ο –θου, Κύριε– εργολάβος ή οι καθαρίστριες.
Δεν λέμε! Ετσι...
μαζεύονται οι ψήφοι, αλλά δουλειά δεν γίνεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου