"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΑΘΑΡΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Οι εγχώριοι αριστεροί διαλεξαν και δικτάτορα και τρομοκράτη


Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΑΛΑΝΟΥ

 Θα προσπεράσω όλες τις σοκαριστικές πτυχές της απαγωγής στον αέρα του αντιφρονούντα Λευκορώσου δημοσιογράφου, και όσα πρέπει να απαντηθούν από τις ευρωπαϊκές αρχές αλλά και τις διάφορες υπηρεσίας ασφαλείας στην Αθήνα.

Θα μείνω στον τρόπο που διάφορα αριστερά και κομματικά μέσα ενημέρωσης «συστήνουν» στο κοινό τον Ρομάν Προτάσεβιτς και αποκαλύπτουν το…σκοτεινό παρελθόν του.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω πόσο φωτεινά ή πόσο σκοτεινά είναι αυτά που έκανε ο άνθρωπος που το καθεστώς του συντρόφου Λουκασένκο, μπουζούριασε με αυτόν τον τρόπο ξεφτιλίζοντας όλες τις ευρωπαϊκές αρχές δημοκρατίας, δικαίου, δικαιοδοσίας.  

Αλλά είναι εντυπωσιακό πως η εγχώρια αριστερά και ειδικά η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ – η οποία κυβέρνησε τη χώρα και τυγχάνει αξιωματική αντιπολίτευση - εκλαμβάνει και περιγράφει το αδιανόητο.

Ο δράστης του «βιασμού» της ευρωπαϊκής δημοκρατικής τάξης, είναι χλιαρά ο επικεφαλής ενός «ανελεύθερου καθεστώτος».

Το θύμα, είναι ένας εκπρόσωπος της «φασιστοειδούς αντιπολίτευσης» στη Λευκορωσία!

Βέβαια, αν ο 26χρονος Ρομάν Προτάσεβιτς ήταν ένας αριστερός επαναστάτης που διαδήλωνε στην Ελλάδα «κατά της χούντας του Μητσοτάκη» ή ένας ημιπιτσιρικάς ακτιβιστής που παλεύει για τα δικαιώματα του Κουφοντίνα, θα έβαζαν τις αγωνιστικές δάφνες του, στα κομματικά εικονίσματα.

Θα θεωρούσαν τίτλο τιμής ακόμη και ότι εκδιώχθηκε στα 16 του από σχολείο γιατί μετείχε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Έλα όμως που ο Λευκορώσος στα 17 του εντάχθηκε σε μια δεξιά φιλοευρωπαϊκή οργάνωση που οργάνωνε διαδηλώσεις κατά του Λουκασένκο και δυο χρόνια αργότερα με άλλους εθνικιστές ημιπιτσιρικάδες συμμετείχε στον βανδαλισμό ενός αγάλματος του Λένιν στο Κίεβο.

Η αριστερή δημοσιογραφική έρευνα εντόπισε ότι και το 2017 «συμμετείχε πραγματικά στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Μπρεστ, όχι όμως για να διώξει τον Λουκασένκο και να φέρει τη δημοκρατία, αλλά για να φέρει τον φασισμό».  

‘Έτσι εξηγείται γιατί ο σύντροφος Λουκασένκο θέλει να εξοντώσει τον Προτάσεβιτς και οργάνωσε την κρατική του αεροπειρατεία.  Επειδή ήθελε να φέρει τον φασισμό στη Λευκορωσία και να του χαλάσει τη δημοκρατία!

Ωραίο ανέκδοτο.

Κι ωραίο αριστερό συγχωροχάρτι στον τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης όπως χαρακτηρίζεται διεθνώς ο Αλεξάντερ Λουκασένκο!   Σιγά μην μπουν στην Κουμουνδούρου στη συζήτηση για  το αν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός δεξιού Λευκορώσου, τον οποίο ο δικτάτορας που ηγεμονεύει τη χώρα από το 1994, κατηγορεί ως τρομοκράτη γιατί έκανε «εκκλήσεις για ενέργειες σε βάρος της εθνικής ασφάλειας».

Φαίνεται πως...

 

 έχουν διαλέξει και τρομοκράτη και δικτάτορα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: