"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ο ταξικός ΣΥΡΙΖΑ και ο κόκκινος Θύμιος - Η κάθε του επιθυμία ήταν διαταγή και τώρα έφτασε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός. Τον χρεώνονται οι επιβάτες.

Γιατί χαίρεται ο Θύμιος και χαμογελά; 


Έχει τους λόγους του να φιλιέται με τον φίλο του σ. Πρωθυπουργό, δικαιολογείται να δέχεται εντολές από τον σ. Υπουργό Μεταφορών για να μετατρέψει ένα μέσο δημοσίας χρήσεως, το ταξί, σε εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ! Η κάθε του επιθυμία ήταν διαταγή και τώρα έφτασε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός. Τον χρεώνονται οι επιβάτες.
 

Ο Θύμιος θέλει περισσότερα γερασμένα ταξί. Ο ΣΥΡΙΖΑ του τα δίνει.


Το 2007 τα ταξί είχαν όριο ζωής τα 10 χρόνια για όσα ο κυβισμός τους έφτανε στα 1950 κυβικά εκατοστά και τα 12 χρόνια για αυτά που ξεπερνούσαν τα 1950 κ.ε. Με ειδικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζεται ότι «όσα ΕΔΧ αυτοκίνητα ταξί έχουν έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αποσύρονται από την κυκλοφορία με τη συμπλήρωση ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) ετών αν έχουν κυβισμό μηχανής μέχρι 1.950 κυβικά εκατοστά και με τη συμπλήρωση ΔΕΚΑΟΚΤΩ  (18) ετών αν έχουν κυβισμό μηχανής 1.950 κυβικά εκατοστά και άνω».

 
Στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου τα ταξί αποσύρονται στα 10 χρόνια, σχετίζουν την παλαιότητά τους με την ρύπανση της ατμόσφαιρας. Η σχετική έρευνα μεταφέρεται στα καθ' ημάς από το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων ΣΕΑΑ: «Οι συχνές στάσεις και οι συνεχόμενες διελεύσεις στο κέντρο της Αθήνας των παλαιών ταξί επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με ρύπους επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Οι εκπομπές ρύπων και πιο συγκεκριμένα αυτές των αιωρούμενων σωματιδίων είναι 10 έως 16 φορές πιο αυξημένες στα αυτοκίνητα πολύ παλαιάς τεχνολογίας». Την άποψη του ΣΕΑΑ ενισχύει και η τελευταία μελέτη  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος εκτιμά ότι τα λεπτά σωματίδια (ΑΣ2,5), «προκάλεσαν τον πρόωρο θάνατο 400.000 Ευρωπαίων το 2014», από τους οποίους, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σχεδόν 12.000 καταγράφηκαν στην Ελλάδα.


Οι συγκεκριμένοι αριθμοί δεν προβληματίζουν τον σ. Σπίρτζη. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται αλλού. Απευθυνόμενος στα ΜΜΕ που αντιδρούν, γράφει: «Να σας θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ΝΔ και δε θα γίνει  ποτέ. Δεν  θα αφήσει γκρίζες ζώνες, ώστε κάποιοι συγκεκριμένοι κι εκλεκτοί να ευνοούνται χωρίς να πληρώνουν ένα ευρώ ή να τηρούν τους νόμους και κάποιοι να φορτώνονται τα βάρη της χώρας και να μένουν χωρίς εργασία».


 
Ο Θύμιος δεν θέλει την Uber. O ΣΥΡΙΖΑ την εξαφανίζει.

 
Με το που άρχισαν τα δρομολόγια των αυτοκινήτων της Uber ο σ. Λυμπερόπουλος ξεκίνησε πόλεμο. Κατ' αρχάς κατονόμασε τους εχθρούς. Πρώτοι στη λίστα οι συνεργαζόμενοι με την Uber ταξιτζήδες. Ποινή το κρέμασμα! «Όσοι ταξιτζήδες προδίδουν το ταξί σαν σύγχρονοι Ιούδες “για τριάντα αργύρια” θέλουν κρέμασμα αλλά όχι σε συκιά στο Σύνταγμα ...Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε. Και είναι πόλεμος επιβίωσης. Οι “πηλιογούσηδες” του κλάδου έχουν ελάχιστο χρόνο να επανορθώσουν”. Στη συνέχεια ο σ. Θύμιος καταγγέλει για χρηματισμό τους πολιτικούς που δεν συμφωνούν μαζί του: «Όποιος πολιτικός στηρίξει την Uber, ή είναι αφελής, ή είναι ύποπτος χρηματισμού», δηλώνει στο ταξικό Al Tsantiri, το οποίο δημιουργεί την εντύπωση ότι η Uber ταυτίζεται με την Αλεξία Μπακογιάννη. Σε άρθρο με τίτλο «Η άφαντη Uber και ο νόμος που έρχεται – Τι λένε Σπίρτζης και εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη», πρέπει να φτάσεις στο τέλος για να διαβάσεις ότι «Τέλος στη φημολογία που θέλει τη διαφημιστική “αια Relate”, της Αλεξίας Μπακογιάννη, να συνεργάζεται με την Uber έβαλε η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της εταιρείας». Είναι καιρός για την ανάπτυξη άλλης θεωρίας: «Μητσοτάκης και Ντόρα κάνουν επαφές με το γενικό διευθυντή της Uber», καταγγέλει ο σ. Λυμπερόπουλος και αυτομάτως προκαλείται η παρέμβαση του κράτους. Μετά τις απειλές για κρεμάλες ταξιτζήδων και τις  άνευ αποδείξεων αποκαλύψεις για χρηματισμό πολιτικών, ο αρμόδιος Υπουργός σ. Σπίρτζης παίρνει θέση: «Είτε θέλουν είτε δε θέλουν ορισμένοι, θα μπει τάξη οριστικά, σε ένα χώρο που σκόπιμα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων».


Ο Θύμιος δεν θέλει την BEAT. O ΣΥΡΙΖΑ τον υπερασπίζεται στα δικαστήρια.

 
Η πλατφόρμα του Taxi Beat και μετέπειτα της Beat επιλέγει να συνεργαστεί με επαγγελματίες οι οποίοι διαθέτουν τα εξής χαρακτηριστικά: Καθαριότητα, σύγχρονο μοντέλο αυτοκινήτου, κλιματισμό, ευπρεπή εμφάνιση, ευγένεια και γλωσσομάθεια. Όλα αυτά κάτι θυμίζουν στον σ. Θύμιο, οπότε κάνει σχετικές δηλώσεις: «Βγάζουν τους ταξιτζήδες σε κοινή θέα για να επιλέγει ο πελάτης, όπως γίνεται με τις πόρνες στις βιτρίνες στα Red Lights στο Άμστερνταμ». Φυσικά ακολουθεί ο καθιερωμένος πόλεμος, ο οποίος αυτή τη φορά περιλαμβάνει πυροβολισμούς και μπουρλότο. «Θα το κάνω Κούγκι στον τουρισμό. Υπάρχουν όρια στον άνθρωπο. Δεν ξέρετε τι τραβάμε. Σε λίγο ο ταξιτζής θα πυροβολεί χωρίς να σημαδεύει».

Πριν αρχίσουν οι πυροβολισμοί, ο σ. Πρόεδρος παραθέτει κάποια στοιχεία, ανάμεσά τους και ο ισχυρισμός ότι από το 2011 η Beat φοροδιαφεύγει, λειτουργεί παράνομα και διατηρεί offshore σε νησιά, όπου και καταλήγουν τα έσοδα της. Η εταιρεία τον μηνύει. Αναλαμβάνει την υπεράσπισή του ο Υπουργός Μεταφορών σ. Σπίρτζης. Τα επιχειρήματά του είναι καθηλωτικά, όπως φαίνεται και από τα πρακτικά της δίκης.

Σπίρτζης: Η Taxibeat παραβίαζε και νόμους. Οι διαφημίσεις για εκπτωτικό τιμολόγιο είναι καταστρατήγηση.

Πρόεδρος: Έχουν κινηθεί διαδικασίες νομικές;

Σπίρτζης: Δεν γνωρίζω.

Πρόεδρος: Άλλο παράβαση νόμου άλλο νομοθετικό κενό...

Μετά από αυτή την αποστομωτική κατάθεση ο σ. Υπουργός αποθεώνεται από τους παριστάμενους ενώ ανταλλάσσει φιλιά με τον σ. Λυμπερόπουλο.


 
Ο Θύμιος δεν θέλει τα van. O ΣΥΡΙΖΑ τα βγάζει εκτός έργου.

 
Μια σειρά από επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών, εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτος, ακολούθησαν τους κανόνες του και επένδυσαν στη μεταφορά μέσω van. Δεν υπολόγισαν την επιθυμία του σ. Λυμπεροπούλου. Μετά τον θερμό εναγκαλισμό με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αιγάλεω, ο κόκκινος Θύμιος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου μιλάει  ο υπουργός Υποδομών σ. Χρήστος Σπίρτζης και παρουσιάζεται η πλατφόρμα του υπουργείου Μεταφορών για τη λειτουργία των οχημάτων τύπου VAN που εκτελούν μεταφορές επιβατών. Με μία παγκόσμια πρωτοτυπία, αδιαφορώντας για τους κανόνες της ελεύθερη αγοράς, ο υπουργός αποφασίζει ότι η μεταφορά π.χ από κέντρο της Αθήνας προς το αεροδρόμιο θα γίνεται μόνο με ταξί, διότι ο ίδιος καθορίζει ότι τα van είναι υποχρεωμένα να χρεώνουν την διαδρομή 180 ευρώ, επομένως είναι ασύμφορη η χρήση τους.

 
Ακολουθεί θριαμβευτική ανακοίνωση του σ. Θύμιου: «Με την υπουργική απόφαση για την ελάχιστη μίσθωση των Ε.Ι.Χ., ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των υπουργικών αποφάσεων που απορρέουν από το Ν.4530/2018. Τόσο ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης όσο και η πρώην υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, έμειναν πιστοί στο πλάνο ισονομίας που αφορά το νομοθετικό πλαίσιο των επιβατικών μεταφορών, παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκαν από την τουριστική βιομηχανία».
 
Γιατί γίνονται όλα αυτά;

 
Μετά την υποχρέωση των αντιπάλων ιδιοκτητών van να χρεώνουν τις υπηρεσίες τους με τιμολόγιο που ευνοεί μόνο τα ταξί, ο σ. Θύμιος δίνει γραμμή:  


«Ο κλάδος των ταξί δεν υπήρξε ποτέ αχάριστος. Μπορεί και ξέρει να αναγνωρίζει τις προθέσεις και το έργο κάθε πολιτικού φορέα και κάθε κυβερνητικού ή μη στελέχους. Γι’ αυτό και η στήριξη σε αυτούς τους δύο υπουργούς (Χρήστος Σπίρτζης – Έλενα Κουντουρά), την ώρα των εκλογών, θα είναι αυτονόητη και δεδομένη. Απέναντι στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και την επιχειρηματική ασυδοσία που προτείνει η αντιπολίτευση με μπροστάρη τη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, υπάρχει η εφηρμοσμένη πολιτική της κυβέρνησης που βασίζεται στην δικαίωση της εργασίας και στην δικαιοσύνη στην οικονομία. Ο ταξιτζής έχει διαλέξει στρατόπεδο».

Στρατόπεδο έχει διαλέξει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι με τους πολλούς που χρειάζονται ένα καθαρό και σύγχρονο όχημα για τις μεταφορές τους, αλλά με τους λίγους που επιβάλλουν το ακριβώς αντίθετο.

(Για όσους διαφωνούν με τον όρο «λίγοι»: Στην Αθήνα κυκλοφορούν 15.000 ταξί. Σε αυτά απασχολούνται πολλαπλάσιοι επαγγελματίες. Τη παράταξη του σ. Θύμιου Λυμπερόπουλου στις τελευταίες εκλογές την ψήφισαν 2.235)

Δεν υπάρχουν σχόλια: