"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η ταξική Επανάσταση


Toυ Χρήστου Μπολώση


Σήμερα σας έχω  αποκλειστικότητες. Ο σύντροφος Κατρούγκαλος, μόλις αποχαρακτήρισε έγγραφα και φωτογραφίες, που αναφέρονται στην ταξική Επανάσταση του 1821.

 
Μη σας φαίνεται παράξενο, που το 1821 δεν είχε εφευρεθεί ακόμη η φωτογραφία. Για έναν  καλό ΣΥΡΙΖΑίο, όλα είναι εφικτά. Εδώ βγάλαμε λάδι τους εγκληματίες για τους νεκρούς στο Μάτι και την Μάντρα, στον Κολοκοτρώνη θα κωλώσουμε;
 

Μερικές λοιπόν από τις φωτογραφίες αυτές, μου έστειλαν οι σμπίροι μου στο ΥΕΠΕΞ, πριν τις δημοσιεύσει η ΑΥΓΗ και εγώ σπεύδω να σας ενημερώσω.

 
Τα κείμενα που συνοδεύουν τις εικόνες, έχουν συνταχθεί προσωπικώς από τον σ. Κατρούγκαλο και επομένως δεν επιδέχονται ουδεμιάς αμφισβητήσεως. Το γράφω αυτό για να σας προειδοποιήσω διότι, ως γνωστόν,  σούρνονται και προληπτικές συλλήψεις.

 
Φωτογραφία Νο 1: Βλέπουμε τον Κολοκοτρώνη, πλαισιωμένο από πρόσφυγες (να προσέ-χουμε τι λέμε μπας και θυμώσει ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ) και υπό καταιγισμό ακίνδυνων βομβών μολότοφ (που είσαι Κυρίτση να μας δεις…) να διαμαρτύ-ρεται, διότι ο σ. Σπίρτζης δεν του έδωσε άδεια να ανοίξει βενζινάδικο στα Δερβενάκια. Μετά την διαδήλωση, ο Κολοκοτρώνης επέδωσε ψήφισμα των κατοίκων των Στενών, που δηλώνουν ότι αν δεν ανοίξει βενζινάδικο, θα διώξουν τον Δράμαλη, τοπικό υπεύθυνο του ΥΠΕΧΩΔΕ,, έστω και με τα όπλα. Όπως ξέρουμε αυτό έγινε τελικώς…
 
 
Φωτογραφία Νο 2: Ο Γ. Καραϊσκάκης φαίνεται ανάμεσα σε οπαδούς που  καίνε τα πάντα και που ο ίδιος υποκινεί. Ο λόγος είναι ότι διεκδικούσε ποσοστά από τις εισπράξεις, μια και το στάδιο έφερε τ’ όνομά του.

 
Φωτογραφία Νο 3: Εδώ βλέπουμε τον Οδυσσέα Ανδρούτσο να κάνει καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το Χάνι του, επειδή η πολεοδομία της Γραβιάς ήθελε να του το κατεδαφίσει ως αυθαίρετο. Μάλιστα η σ. Γεροβασίλη, έστειλε τον Ομέρ Βρυώνη με τα ΜΑΤ για να τον  «συνετίσουν». Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
 
 
Φωτογραφία Νο 4:  Αυτό είναι το αποτέλεσμα του μακροχρόνιου αγώνα της Μπουμπουλίνας. Πέτυχε τελικώς αυτό που επεδίωκε. Δηλαδή την αποκλειστική εκμετάλλευση των ακτοπλοϊκών γραμμών του Αιγαίου. Λίγο αργότερα βέβαια, θα της το χαλάσει ο σ. Κατρούγκαλος όταν θα αναγνωρίζει ότι έχουν και οι Τούρκοι δικαιώματα στο Αιγαίο και τόσα χρόνια τους αδικούσαμε.

 
Τέλος στην φωτογραφία Νο 5, που την βάλαμε μόνοι μας,βλέπουμε το αστέρι της Γιουβέντους Κριστιάνο Ρονάλντο, να πανηγυρίζει την νίκη της ομάδας του κατά της Ατλέτικο Μαδρίτης.

 

Δυστυχώς δεν μπορούμε...

 να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο επιχείρημα και επειδή είμαστε παιδιά από σπίτι, αλλά και επειδή ο CR7 έχει το κοπιράϊτ.

 
Καλή λευτεριά στην Πατρίδα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: