"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε!



Αυτό το αστέρι, δίπλα στο άλλο αστέρι, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κοσμήτορας της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Την κοσμεί, δηλαδή, με την παρουσία του. Όχι, βέβαια, με το φυσικό του κάλλος, αλλά με την λάμψη του πνεύματός του. Ας πάρουμε κι εμείς μια τζούρα από αυτό το πνεύμα.

 
Δείτε τι έλεγε για τον ΣΥΡΙΖΑ και το δημοψήφισμα, προπαγανδίζοντας, φυσικά, το ΟΧΙ.

 
«Θα πρέπει κανείς να δει τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τι καινούργιο φέρνει αυτή η κυβέρνηση στο πολιτικό σύστημα. Ως τώρα οι πολιτικές δυνάμεις έρχονταν στην κυβέρνηση για να διαχειριστούν την εξουσία, λέγοντας, συνήθως, άλλα πράγματα μετά την εκλογή τους. Αυτό οδήγησε σε μια αποξένωση της κοινωνίας, σε κρίση εκπροσώπησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτή την άποψη κι από αυτήν απορρέει η προσφυγή στο δημοψήφισμα, εφόσον η πολιτική που ψηφίστηκε από τον λαό δεν γινόταν αποδεκτή από τους δανειστές. Το δημοψήφισμα είναι φυσιογνωμικό χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ και καθόλου υπεκφυγή ευθύνης."
 
Προφανώς την ίδια άποψη για την πολιτική συνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ έχει και σήμερα ο κοσμήτωρ, γι' αυτό και εξακολουθεί να στηρίζει το κόμμα που... δεν λέει άλλα μετά την εκλογή του. 


Θαυμάστε την άποψή του για το δημοψήφισμα:

«Το αποτέλεσμά του, όπως έχουν δεχτεί οι ηγέτες της Ευρώπης, θα σημαίνει έναρξη νέων διαπραγματεύσεων. Η διαπραγμάτευση, όμως, αυτή τη φορά θα ανανεωθεί και θα γίνεται από άλλη βάση. Στη μια πλευρά του τραπεζιού θα βρίσκεται η ηγεσία της ΕΕ, που είναι μια ηγεσία γραφειοκρατική, που δεν λογοδοτεί σε θεσμούς, δεν υπόκειται σε δημοκρατικούς ελέγχους. Στην άλλη, θα είναι η κυβέρνηση, που όμως κοντά της θα βρίσκεται και η φωνή των Ελλήνων πολιτών.(...) Το «όχι» σημαίνει διαπραγμάτευση, υπόσχεση ότι υπάρχει δυνατότητα έστω και μερικού εκδημοκρατισμού των διαδικασιών διαβούλευσης στην Ευρώπη. Το «ναι» σημαίνει επαρχιωτισμό, μια ΕΕ η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις δημοκρατικές υποσχέσεις και μια Ελλάδα της απόλυτης υποταγής στα κελεύσματα ηγεσιών που δεν λογοδοτούν».

Ήταν αυτός, επίσης, που επέτρεψε την παρουσίαση του βιβλίου του Κουφοντίνα μέσα στο αμφιθέατρο της Σχολής με ζωντανή σύνδεση με τις φυλακές, πριν ο Κουφοντίνας αρχίσει τις τσάρκες. Αν περίμεναν λίγο οι σύντροφοι, ο φαρμακοχέρης θα ήταν και παρών να υπογράφει αντίτυπα. Δείτε την άποψή του για τον πανεπιστημιακό χώρο:

 
«Πιστεύουμε ότι το πανεπιστήμιο είναι ο κατεξοχήν χώρος όπου δημοφιλείς και μη, συμβατικές και μη, απόψεις μπορούν να εκφραστούν. Αυτός είναι ο λόγος που τείνουμε να μην απορρίπτουμε αιτήματα φοιτητών για χρήση των εγκαταστάσεων της σχολής για κάθε είδους συζητήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπό τον όρο ότι ακολουθούνται οι κατάλληλες διαδικασίες.»

 
Η εκθείαση δολοφονιών και η προώθηση των "απόψεων" ενός κατά συρροήν δολοφόνου, είναι για τον κοσμήτορα απλώς "μη συμβατικές απόψεις". Υποθέτω ότι θα έδινε άδεια και σε εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής για να συζητήσουν τις δικές τους απόψεις ή στη συμμορία των Γεωργιανών που "σιδέρωνε" γιαγιάδες για να τις ληστέψει. Και αυτοί κάτι "μη συμβατικό" για την αναδιανομή του εισοδήματος θα μπορούσαν να πουν. 


Όπως και η άποψη πως...


 το Πανεπιστήμιο σάπισε, γεμάτο καραγκιόζηδες ολκής, γελοίους αριστερούληδες της καθεστωτικής κονόμας, κλινικές περιπτώσεις ηλιθίων που για να αντισταθμίσουν το έλλειμμα προσωπικότητας της μίζερης ύπαρξής τους μάζευαν μέχρι τα 50 τους πτυχία ώστε να τα αραδιάζουν στο βιογραφικό τους, βιογραφικό που εξαφανίζεται σαν μαγική εικόνα μόλις ανοίξουν το στόμα τους και εκστομίσουν τις ουρανομήκεις ανοησίες τους. 


 Κι αυτή η άποψη μη συμβατική είναι, να έρθω να την υποστηρίξω στο ΕΚΠΑ;
 
Όπως βλέπετε η επιχείρηση "Η Ευρώπη αλλάζει by Alexis and friends" είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: