"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ο "Προοδευτικός" ΄Ελληνας του 2018

Πρόοδος. Ουσιαστικό, γένους θηλυκού.

 
Η βελτίωση, ο δρόμος προς κάτι καλύτερο. Μέσω της εξέλιξης. Δαρβινικά και όμορφα.

 
Πάμε να δούμε λίγο στην Ελλάδα τι σημαίνει να είσαι προοδευτικός.
 
Δεν μιλάς για έθνος. Μιλάς αποκλειστικά για κράτος. Μόλις χρησιμοποιήσεις τη λέξη έθνος, είσαι φασίστας και ρατσιστής.

 
Δεν υπερασπίζεσαι σε καμία περίπτωση τη σημαία σου. Είσαι ούγγανος Οστρογότθος, απόγονος των Βίκινγκς, που δεν θέλεις η χώρα σου να πάει μπροστά. "Ένα πανί είναι" έτσι κι αλλιώς πώς κάνεις έτσι;

 
Απαγορεύεται αυστηρά ο ευρωσκεπτικισμός. Οτιδήποτε έχει νομοθετήσει η Ευρώπη είναι θέσφατο, δεν θέλει απολύτως καμία επανεξέταση. Κάτι σαν τις εντολές του Μωϋσέως ένα πράμα. Ή τις ακολουθείς ή κάηκες.

 
Ούτε να διανοηθείς ότι μπορείς να πιστεύεις σε κάποιον Θεό. Ή τουλάχιστον αν θες να πιστέψεις κάπου, μπορείς ελεύθερα να είσαι μουσουλμάνος. Όταν είσαι μουσουλμάνος έχεις κάθε δικαίωμα να προσκυνάς όπου σταθείς. Όταν είσαι Χριστιανός, απαγορεύεται αυστηρώς να κάνεις το σταυρό σου σε οποιοδήποτε σημείο. Είσαι οπισθοδρομικός.

 
Δεν είναι δυνατόν να περνάει από το μυαλό σου ότι μπορείς να διεκδικήσεις ονομασία για τα Σκόπια που να μην περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν ενδιαφέρει έναν προοδευτικό ούτε η ιστορία, ούτε η δύναμη του έθνους ούτε τίποτα από αυτά. Στον 21ο αιώνα, προέχουν τα ατομικά δικαιώματα και μόνο. Καθείς.. αυτοπροσδιορίζεται.

 
Ούτε να περάσει από το μυαλό σου ότι μπορείς να μιλήσεις για πρότυπα οικογένειας. Κι αν διανοηθείς να ψελλίσεις κάποιο ψίθυρο περί ψυχανάλυσης Φρόυντ, Λακάν και τα ρέστα, είσαι ένας απλός ρατσιστής και ομοφοβικός που δεν δέχεται τη διαφορετικότητα. Το να δέχεσαι τη διαφορετικότητα αλλά να είσαι αντίθετος στην εναλλακτική μορφή οικογένειας τεκμηριώνοντάς το και επιστημονικά, επίσης σε καθιστά στους σκοταδιστές, οπότε μην το σκεφτείς καν.

 
Μην τυχόν και αναφερθείς σε τίποτα αρχαίους και μιλήσεις για συνέχεια γλώσσας και τέτοια έτσι;

 
Και βέβαια μην κάνεις ποτέ το λάθος να ζητήσεις...
 
 παρέμβαση αστυνομίας και άρση ασύλου σε πανεπιστήμια και τέτοια. Συντηρίκλα! Μούχλα! Ε Μούχλα!

 
Και μην τολμήσεις ποτέ να βγάλεις από το στόμα σου τη λέξη ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Είσαι ρατσιστής και μίασμα της κοινωνίας. Ή παράτυπο μετανάστη θα τον πεις, ή οικονομικό μετανάστη, ή πρόσφυγα. Ξενέρωσες συντηρίκλα; Ξίδι!

 
Μην απορείτε λοιπόν για τη δεξιά στροφή της κοινωνίας. Δεν είναι λόγω "ψεκασμών" όπως ισχυρίζεστε. Σίγουρα υπάρχει κι αυτό το κομμάτι. Αλλά το γενικότερο και μεγαλύτερο, είναι οι μπούρδες και οι ανοησίες που εκφράζει αυτός ο σάπιος και ψεύτικος προοδευτισμός που προσπαθείτε να επιβάλετε σε όλους.

 
Λυπούμεθα, μα προτιμούμε άλλη πρόοδο από την ψεύτικη δική σας.

 
Χαιρετίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: