"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Κλείνουν τα μικρόφωνα του σταθμού της Εκκλησίας λόγω ... φαλιμέντου !

Το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας, ύστερα από 21 χρόνια λειτουργίας, αποφάσισε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, επικαλούμενη σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η αιφνιδιαστική απόφαση προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη του ραδιοφώνου, που στεγάζεται στη Μονή Πετράκη.

Λίγο μετά την είδηση του «λουκέτου» στον εκκλησιαστικό σταθμό έφτασε η ΕΣΗΕΑ μαζί με άλλα συνδικαλιστικά σωματεία δημοσιογράφων, προκειμένου να ενημερωθούν από τους εργαζομένους για την κατάσταση που επικρατεί.

Για αρκετή ώρα στο ραδιόφωνο επικρατούσε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, καθώς είχε κοπεί η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ η εξωτερική πόρτα ήταν κλειδωμένη.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού συνέχιζαν κανονικά τη ροή του προγράμματος, ενώ αργά χθες βράδυ αναμενόταν συνάντηση με τους αρμόδιους της Εκκλησίας με στόχο την εξεύρεση λύσης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για τερματισμό της λειτουργίας του ραδιοφώνου ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΙΣ, κατά την οποία έγινε ενημέρωση από την τριμελή επιτροπή, η οποία είχε αναλάβει την εξυγίανση του σταθμού.

Οπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, η διοίκηση του ραδιοφώνου είχε προτείνει στους εργαζόμενους τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων, προβάλλοντας ως επιχείρημα τη μείωση του μισθολογικού κόστους και την προσαρμογή του στα οικονομικά δεδομένα της Συνόδου.

Το προσωπικό δεν αποδέχθηκε την πρόταση με αποτέλεσμα να επέλθει οριστική ρήξη.

Σημειώνεται ότι στον ραδιοσταθμό εργάζονται 34 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι.

EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: