"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Μαχαιρώνοντας την αποχαυνωμένη Ευρώπη

 Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

 Γκουγκλάροντας "Axel Rudakubana”, το όνομα του σφαγέα του Σάουθπορτ, βρίσκεις τρία γκρουπ ειδήσεων. 

Το πρώτο είναι μόλις μετά το έγκλημα, μέχρις τις 2 Αυγούστου. Όλες οι αναφορές, με πανομοιότυπο τρόπο, περιγράφουν την επίθεση στη σχολή χορού, τονίζοντας ότι ο εισαγγελέας έδωσε εντολή της αποκάλυψης του ονόματος του δράστη, παρά το νεαρόν της ηλικίας του (ήταν 18 ετών παρά μία εβδομάδα), για να σταματήσει το "όργιο της παραπληροφόρησης" που "εκμεταλλεύτηκε η ακροδεξιά για να δημιουργήσει ταραχές".

Το τρίτο είναι πρόσφατο και αναφέρεται στην κηδεία της 9χρονης Alice da Silva Aguiar, που έγινε την Κυριακή, του ενός από τα τρία κορίτσια που δολοφονήθηκαν από τον Ρουντακουμπάνα. Και αυτές οι αναφορές έχουν "αντιακροδεξιό" μήνυμα: οι γονείς της, οι εκπρόσωποι των αρχών και οι εκατοντάδες πενθούντες που γέμισαν την καθολική εκκλησία του Αγίου Πατρικίου
"ζήτησαν να σταματήσει η αναταραχή που έχει συγκλονίσει τη Βρετανία από την επίθεση πριν από δύο εβδομάδες". Η αρχιφύλακας Serena Kennedy μετέφερε, υποτίθεται, το μήνυμα των γονιών ότι "κανείς δεν πρέπει να διαπράττει πράξεις βίας στο όνομα της κόρης τους". Και προσέθεσε, απευθυνόμενη στους τραγικούς γονείς: "Ελπίζω ότι όποιος συμμετείχε στις βίαιες ταραχές στους δρόμους μας, τις τελευταίες 13 ημέρες, θα σκύψει το κεφάλι του από ντροπή για τον πόνο που έχουν προκαλέσει στη θλιμμένη οικογένειά σας".

Τι προκάλεσε πόνο στους γονείς της Alice και, προφανώς, και των άλλων θυμάτων της επίθεσης; 

Οι ταραχές!

Αυτές περιγράφει και αναλύει με τα μελανότερα χρώματα το δεύτερο, ενδιάμεσο γκρουπ ειδήσεων, που καλύπτει το χρονικό κενό από τις 2 Αυγούστου μέχρι χθες: τις δημιούργησε η ακροδεξιά, εκμεταλλευόμενη ή/και διαδίδοντας ψευδή στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη, με στόχο (έτσι γράφουν οι αναλυτές) να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στη Γηραιά Αλβιόνα. Και για να αποσοβήσει τον κίνδυνο, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης ήδη επέπεσε βαρύς επί των "αποσταθεροποιητών": οι δύο πρώτοι που οδηγήθηκαν στο δικαστήριο για υποκίνηση σε μίσος, επειδή έκαναν αναρτήσεις στα social media, είναι ήδη στη φυλακή. Περιμένουν τη σειρά τους εκατοντάδες άλλοι, κάποιοι γιατί κοινοποίησαν χιουμοριστικά μιμίδια με υποτιμητικά σχόλια για τους μετανάστες, όπως ο Richard Williams, 34 ετών, από το Buckley!

Το πογκρόμ ευλόγησε ο νέος πρωθυπουργός των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ:
"Είτε εμπλέκεστε άμεσα είτε εξ αποστάσεως, είστε ένοχοι και θα οδηγηθείτε ενώπιον των δικαστηρίων". Έτσι, ο 28χρονος Jordan Parlour και ο 26χρονος Tyler Kay, καταδικάστηκαν σε 20 και 38 μήνες φυλάκιση αντίστοιχα, μόλις 2 μέρες μετά το… έγκλημά τους, επειδή καλούσαν σε επιθέσεις εναντίον ξενοδοχείων που φιλοξενούσαν αιτούντες άσυλο, μολονότι οι ίδιοι δεν συμμετείχαν σε ταραχές. Ο δικαστής Guy Kearl αναγνώρισε ότι ο Parlour δεν συμμετείχε στη βία, αλλά δικαιολόγησε την καταδίκη λέγοντας: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υποκινούσατε άλλους να το κάνουν, διαφορετικά γιατί να δημοσιεύσετε τα σχόλια;" Ο Tyler Kay είχε κάνει και άλλο "έγκλημα": σε μια άλλη ανάρτηση, διαμαρτυρόταν για τις δωρεάν παροχές του κράτους στους λαθρομετανάστες που προέρχονται από τους φόρους των σκληρά εργαζόμενων Βρετανών. Η δικαστής Adrienne Lucking τα βρήκε όλα αυτά "εντελώς αποκρουστικά" και τον ενημέρωσε ότι είχε μια "θεμελιωδώς ρατσιστική" νοοτροπία, προσθέτοντας: "Είμαι βέβαιη ότι όταν δημιουργούσες τις αναρτήσεις σκόπευες να προκαλέσεις ρατσιστικό μίσος".

Για να διεκπεραιωθούν σε χρόνο ρεκόρ αυτές οι δίκες, ο Keir Starmer διέταξε τα δικαστήρια να δουλεύουν όλο το 24ωρο! Περισσότερες από 900 συλλήψεις έχουν γίνει και πάνω από 450 άτομα κατηγορούνται για αδικήματα που σχετίζονται με τις ταραχές, αριθμοί που πρόκειται να αυξηθούν σε εθνικό επίπεδο. Όμως τα φρακαρισμένα δικαστήρια, οι υπερπλήρεις φυλακές και οι καταρρέουσες υποδομές απειλούν το σχέδιο του Στάρμερ να εφαρμόσει την ίδια τακτική που χρησιμοποίησε μετά από ένα άλλο κύμα ταραχών το 2011, όταν ήταν ο ανώτερος εισαγγελέας στη χώρα. Το σύστημα δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου παραπαίει. Τα ειρηνοδικεία, όπου διεκπεραιώνονται αυτές οι υποθέσεις, είχαν περισσότερες από 370.000 εκκρεμείς υποθέσεις στα τέλη του 2023. Ενώ ο φόρτος υποθέσεων στα Crown Courts, που αναλαμβάνουν τις πιο "σοβαρές" δίκες, ήταν στον αριθμό ρεκόρ των 67.573. Εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι ταραχές, ο Στάρμερ θρηνούσε για την "σοκαριστική" κατάσταση των φυλακών στο Ηνωμένο Βασίλειο στις οποίες στριμώχνονται περισσότεροι από 87.000 κρατούμενοι.

Βέβαια, εδώ και δεκαετίες, που οι ιμάμηδες, ντόπιοι και εισαγωγής, οργώνουν τη χώρα διαλαλώντας το μίσος τους για τις δυτικές αξίες, την πρόθεσή τους να ανατρέψουν τον δυτικό πολιτισμό και να επιβάλουν τη σαρία σε όλους, μουσουλμάνους και μη, και προσηλυτίζουν εκατοντάδες άτομα, κυρίως νέους με μεταναστευτικό υπόβαθρο, στο τζιχαντιστικό Ισλάμ, κανένας δικαστής δεν διέκρινε κάτι το επιλήψιμο και κανένας πρωθυπουργός δεν "έτριξε τα δόντια" του.  

Υλικό τζιχαντιστών, με αναλυτικές οδηγίες κατασκευής βομβών και βίντεο με εκτελέσεις απίστων από την δράση του ISIS, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και παίρνει περισσότερα κλικ στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό έθνος. Αλλά ούτε αυτό θεωρείται ότι προκαλεί μίσος. Μπορεί ο άλλος να θέλει να φτιάξει βόμβες για το χόμπι του, βρε αδερφέ!  

Στις μουσουλμανικές γειτονιές του Λονδίνου, που το να κυκλοφορεί κάποιος με τη ματσέτα στο χέρι, είναι όπως κρατάνε αλλού τα κλειδιά του αυτοκινήτου, κανένας δεν παραπέμφθηκε σε δίκη, όπως έγινε με τον 37χρονο Daniel Robinson, από το Bolton, που συνελήφθη γιατί κρατώντας ένα σφυρί που είχε στο αυτοκίνητό του για επαγγελματικούς λόγους, βγήκε έξω να κυνηγήσει  κάποιους, που εν μέσω των ταραχών πετούσαν αντικείμενα σ΄ αυτό, τη στιγμή που είχε μαζί του τα δύο από τα τρία ανήλικα παιδιά του. Θα δικαστεί κι αυτός στις 2 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε θα κυκλοφορεί με περιοριστικούς όρους.

Όλοι αυτοί ήταν "ακροδεξιοί". 

Για "ξεκάρφωμα", οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν και μερικούς "δημοκράτες". Ο Sameer Ali, 21 ετών, και ο Adnan Ghafoor, 31 ετών, συνελήφθησαν όχι για σχόλια στο FB, αλλά για άγρια επίθεση με γροθιές, στην οποία το δικαστήριο αναγνώρισε ότι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, εναντίον κάποιων διαδηλωτών κατά της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. Οι ποινές τους: 20 μήνες ο πρώτος και 18 ο δεύτερος. Το να σχολιάζεις στο FB προφανώς είναι βαρύτερο έγκλημα!  

Συνελήφθη επίσης και ο (σκουρόχρωμος) 57χρονος δημοτικός σύμβουλος του Ντάρτφορντ, Ricky Jones, του κόμματος των Εργατικών, μετά από ομιλία του σε πλήθος, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στην οποία παρακινεί τους ακροατές του "να κόψουν το λαρύγγι όσων αντιδρούν στην μετανάστευση", κάνοντας και τη χαρακτηριστική χειρονομία. Ετέθη υπό κράτηση, αλλά δεν έχει δικαστεί ακόμα.

Όλα τα συστημικά μέσα εστίασαν στην "παραπληροφόρηση" που προκάλεσε τις ταραχές: διαδόθηκε ότι ο μαχαιροβγάλτης στη σχολή χορού λεγόταν Ali al-Shakati και είχε φτάσει στο Η.Β. πέρυσι, ζητώντας άσυλο. Αποκαλύφθηκε ότι λεγόταν Axel Rudakubana.  

Και λοιπόν; Έχει καμμιά σημασία το όνομα;  

Δεν είχε μπει στο Η.Β. πέρυσι, αλλά γεννήθηκε εκεί και πήρε βρετανική παιδεία.  

Αυτό είναι καλύτερο ή χειρότερο;  

Όταν μετά από 12 χρόνια μύησης στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, ένας 18χρονος με καταγωγή από τη Ρουάντα ορμάει και μαχαιρώνει όποιον βρει μπροστά του, αυτό ενισχύει ή αποδυναμώνει τη θεωρία της ενσωμάτωσης; 

Οι γείτονες περιγράφουν την οικογένειά του ως κλειστή, απομονωμένη, χωρίς πάρε-δώσε με τον υπόλοιπο κόσμο. Μα, ο μπαμπάς του ήταν Χριστιανός, υπογραμμίζουν εμφατικά τα ΜΜΕ, κάτι που αποφεύγουν να κάνουν με τους μουσουλμάνους μπαμπάδες άλλων δραστών τυφλών επιθέσεων.  

Ο ίδιος τι ήταν; Η μάνα του τι ήταν; Διότι μαθαίνουμε ότι ο δράστης ήταν πολύ προσκολλημένος σε εκείνη. Υπάρχει κάπου στο κάδρο το Ισλάμ; Ναι ή όχι; 

Προφανώς κάποιος που σκοτώνει άγνωστους, και μάλιστα μικρά παιδιά, έχει σοβαρά ψυχικά προβλήματα.

Ποιο όμως είναι το υπόβαθρό τους; Κοινωνικό; Θρησκευτικό; Φυλετικό; Σεξουαλικό;  

ΜΜΕ και Αστυνομία δεν κάνουν κουβέντα για το κίνητρο της επίθεσης. Μα, αυτό είναι που μας ενδιαφέρει! Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσες ανακρίσεις να μην έχουν εξακριβώσει τίποτε! Το ότι το αποκρύπτουν είναι λογικό να γεννά δυσπιστία σε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι ζουν κατά τύχη, επειδή ο εκάστοτε μαχαιροβγάλτης δεν χτύπησε στη γειτονιά τους. Δεν έχουν δικαίωμα οι πολίτες μιας χώρας, που έχει θρηνήσει τόσα θύματα από πολύνεκρες "τυφλές" τρομοκρατικές μουσουλμανικές επιθέσεις, να ξέρουν το κίνητρο κάθε νέας "τυφλής" δολοφονίας; 

Δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να τους ενημερώνει;

Θυμάστε τον 16χρονο Harry Pitman, που δεν πρόφτασε να ζήσει την αλλαγή του χρόνου, καθώς μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στις 23:40 στις 31 Δεκεμβρίου πέρυσι στο Primrose Hill στο βόρειο Λονδίνο όπου είχε πάει για να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς;  

Στην περίπτωσή του δεν κυκλοφόρησαν fake news. Κι έτσι δεν μάθαμε ποτέ πώς λέγεται ο επίσης 16χρονος που συνελήφθη ως δράστης, ούτε ποιο ήταν το κίνητρό του. Το μόνο που ανακοίνωσε η Αστυνομία ήταν πως η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα μιας "αυθόρμητης διαμάχης μεταξύ δύο ανθρώπων που δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον".


Σημαίνει κάτι αυτό; Ποιο ήταν το αντικείμενο της διαμάχης; 

Δεν είναι δυνατόν να μην το ξέρουν οι αστυνομικοί, καθώς ανέκριναν δεκάδες αυτόπτες (ο λόφος ήταν "τίγκα" σε κόσμο) και είδαν πολλά βίντεο από κινητά.  

Γιατί δεν λένε κάτι πιο συγκεκριμένο; 

Στην πρώτη δίκη που έγινε αρχές Απριλίου, ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος και σύμφωνα με το βρετανικό σύστημα, παραπέμπεται σε νέα δίκη διάρκειας έως και τεσσάρων εβδομάδων που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου. Θα μάθουμε κάτι τότε; 

 Πολύ πιθανό όχι, καθώς ακόμα κι αν αποδειχθεί ένοχος, θα εξακολουθεί να είναι ανήλικος.

Ο φόνος του Χάρι ανέβασε τον αριθμό των εφήβων που σκοτώθηκαν στο Λονδίνο το 2023, στους 22. Δεν θα έπρεπε για κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις ο Βρετανός πολίτης, και ολόκληρος ο κόσμος, να ξέρει το κίνητρο;

Στη Βρετανία δημιουργούνται οι συνθήκες για να ξεσπάσει, ίσως πολύ νωρίτερα από ό,τι φανταζόμασταν, αυτό που έχω αποκαλέσει "ο πόλεμος της διπλανής πόρτας". Η πολιτική του κατευνασμού, που εμφανέστατα εφαρμόζουν οι βρετανικές κυβερνήσεις, φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Από τις 7 Ιουλίου του 2005, όταν τέσσερις νεαροί βρετανοί μουσουλμάνοι βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν άλλους 52 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 700, σε τρεις συρμούς του μετρό κι ένα λεωφορείο στο Λονδίνο, η απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι  μόνιμη και πανταχού παρούσα. Οι πλέον πολύνεκρες, οι επιθέσεις το 2017, στο Manchester Arena σε συναυλία της Ariana Grande, στη γέφυρα του Westminster και στη Γέφυρα του Λονδίνου, άφησαν 22, 5 και 8 νεκρούς αντίστοιχα. Ήταν τότε που το Ισλαμικό Κράτος ήταν στα "πάνω του" και πολλοί υποστηρικτές του στην Ευρώπη βιαζόντουσαν να μεταφέρουν τον πόλεμο και εδώ.  

Τώρα, που το ISIS έχει εκλείψει, εξέλιπε και η απειλή; 

Μόνο ανόητοι θα έβγαζαν αυτό το συμπέρασμα. Σε άρθρο μου του 2017 με τίτλο "Πλατεία Μωάμεθ, πρώην Τραφάλγκαρ" αναφέρομαι σε μελέτες που καταγράφουν τις αντιλήψεις των βρετανών μουσουλμάνων (και είναι λίγο – πολύ παρόμοιες με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς όλης της Ευρώπης): Το 78% θεωρούν ότι η θρησκεία είναι πολύ σημαντική για αυτούς, που σημαίνει ότι αποδέχονται τις εντολές του Κορανίου χωρίς επιφυλάξεις. To 40% θέλουν η σαρία να εφαρμοστεί στο Η.Β. ως παράλληλο νομικό σύστημα, ενώ τo 28% θέλουν η Βρετανία να γίνει ενα Ισλαμικό Κράτος και η σαρία να επιβληθεί σε όλους, μουσουλμάνους και μη. To 9% ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των ισλαμιστών και δηλώνουν ότι οι βομβιστές αυτοκτονίας είναι δικαιολογημένοι, ότι δεν θα κατέδιδαν ποτέ έναν τρομοκράτη στις αρχές, και ότι θεωρούν τη βία αποδεκτό τρόπο διάδοσης ή υπεράσπισης της θρησκείας τους. 

Το 2017 στο Η.Β. ζούσαν πάνω περίπου 3.200.000 μουσουλμάνοι, διπλάσιοι από το 2007. Σήμερα έχουν φτάσει τα 4 εκατομμύρια. Το 9% είναι 360.000 άτομα! 

Φαντάζεστε 360.000 δυνητικούς τρομοκράτες, βομβιστές αυτοκτονίας ή "απλώς" μαχαιροβγάλτες να κυκλοφορούν ανάμεσά σας; Να δημιουργούν δίκτυα, να οργανώνουν τρομοκρατικές ενέργειες, να διαδίδουν τον τζιχαντισμό; 

 Μολονότι υπάρχει ένα 22% εκκοσμικευμένων μουσουλμάνων, το 9% δίνει τον τόνο καθώς απειλεί τους μετριοπαθείς και τους δολοφονεί, όπως συνέβη το 2016 με τον Asad Shah, τον μουσουλμάνο μπακάλη στη Σκωτία που "βλασφήμησε" ευχόμενος καλό Πάσχα στους Χριστιανούς πελάτες του.

Υπό το κράτος του τρόμου, ολόκληρες γειτονιές και πόλεις ισλαμοποιούνται, λειτουργώντας πλέον ως περίπου αυτόνομες περιοχές με την ισλαμική αστυνομία ηθών να περιπολεί, και με τους γηγενείς να αισθάνονται παρείσακτοι στον τόπο τους και να αντιμετωπίζουν, επιπλέον, την απροκάλυπτη εχθρότητα των βρετανικών θεσμών, οι οποίοι, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τις αντιδράσεις, καταστέλλουν βάναυσα κάθε φωνή που αντιτίθεται στο σενάριο της "ισλαμικής Βρετανίας". Ο μέσος Βρετανός, που εργάζεται σκληρά χρηματοδοτώντας το δίκτυο κοινωνικών παροχών, βλέπει οι φόροι του να κατευθύνονται σε πολιτικές υποδοχής και δήθεν ενσωμάτωσης ανθρώπων που δεν έχουν καμία διάθεση να αφομοιωθούν από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά και καμμία προθυμία για να εργαστούν! Κι αυτό δεν είναι μόνο βρετανικό φαινόμενο. Ως πού θα πάει;

Κάποια στιγμή θα ξεσπάσει η εξέγερση. Οι πρόσφατες ταραχές στο Η.Β. είναι τα τροχιοδεικτικά. Και τότε, το πολεμικό μέτωπο δεν θα βρίσκεται στην Μάγχη, στη γραμμή Μαζινό ή στον Μάρνη αλλά στον 3ο όροφο μιας λαϊκής πολυκατοικίας στο Μπέρμιγχαμ. 

Παρόμοια μέτωπα θα έχουν ανοίξει σε κτήριο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη. Η στρατιωτική υπεροχή της Δύσης, η σύγχρονη τεχνολογία θα ακυρωθεί. Ούτε βόμβες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ούτε αεροπλάνα, ούτε ακτίνες λέιζερ. Δεν θα ξέρεις ποιος επιτίθεται σε ποιον, μέχρι να δεις μπροστά σου τον στρατιώτη του Αλλάχ με τη ματσέτα

Η διαφορά είναι ότι εκείνος έχει εκπαιδευθεί να τη χρησιμοποιεί και εμψυχώνεται από την ιερή υπόσχεση πως όλος ο κόσμος θα γίνει δικός του. Κι αν πεθάνει, θα γλεντάει το ίδιο βράδυ με το ουράνιο χαρέμι του. Εσύ βλέπεις να σφάζουν κοτόπουλο και λιποθυμάς.

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτή η πανευρωπαϊκή αιματοχυσία, είναι...

 

 αυτός που έχω προτείνει πολλές φορές στο παρελθόν: 

Να συγκληθεί με πρωτοβουλία των ευρωπαίων πολιτικών ηγετών, διαθρησκευτική διάσκεψη στην οποία να κληθούν να παραστούν οι θρησκευτικοί ηγέτες όλων των θρησκειών και δογμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη. Εκεί θα υποχρεωθούν να δηλώσουν ότι τα αιμοβόρα χωρία των "ιερών" τους βιβλίων αφορούν την εποχή στην οποία γράφτηκαν και δεν δεσμεύουν τον πιστό του 21ου αιώνα, ο οποίος εντέλλεται να διαβιεί εν ειρήνη και εν ομοψυχία με τους συμπολίτες του

Αν αρνηθούν να το κάνουν, οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες: σύλληψη για μόνιμη υποκίνηση θρησκευτικού μίσους, με ποινές – καταπέλτες, κατάσχεσης της περιουσίας των θρησκευτικών ιδρυμάτων τα οποία εποπτεύουν και απαγόρευση της λειτουργίας των θρησκευτικών οργανώσεών τους, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν ως εγκληματικές συμμορίες, αυτό που στην πραγματικότητα είναι. Είναι αστείο και ταυτόχρονα τραγικό για το μέλλον της Ευρώπης να φυλακίζεται ως εκφραστής μίσους κάποιος που διαμαρτύρεται στο FB για την εισβολή στη χώρα του που διαλύει τη ζωή του και αναγκάζεται, επιπλέον, να τη χρηματοδοτεί, αλλά να θεωρούνται ιερές και να προστατεύονται οι εντολές για φόνο των απίστων και για βιασμό των γυναικών τους.

Έλεγα, από το 2012, ότι οι δράστες των τυφλών επιθέσεων θα αφυπνίσουν, έστω και αργά, το ένστικτο επιβίωσης και αυτοπροστασίας μιας Ευρώπης που έχει βυθισθεί στην αποχαύνωση.  

Φαίνεται ότι αυτό γίνεται σιγά – σιγά, μολονότι οι περισσότεροι ηγέτες της βρίσκονται ακόμα στο πλευρό του εισβολέα. Οψόμεθα.

Υ.Γ. Στη Βιέννη παρ’ ολίγο να επαναληφθεί το Μπατακλάν. Ένας δεκαεννιάχρονος με αυστριακή υπηκοότητα και καταγωγή από τα Σκόπια και δύο 17χρονοι συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται ακόμη τρεις ύποπτοι γιατί προετοίμαζαν επίθεση αυτοκτονίας σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στην Βιέννη για να σκοτώσουν μεγάλο αριθμό απίστων. Όλοι τους, ισλαμιστές της διπλανής πόρτας. Δεν πρόκειται για fake news. Αποδέχεσαι το ότι από δω και μπρος θα ζεις με αυτόν τον τρόμο; 




Δεν υπάρχουν σχόλια: