"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αλέξη Πατέλη, PhD δεν θέλει!


Μην παρασπουδάζετε, βρε τεμπελχανάδες! Πιάστε γρήγορα δουλειά, ώστε να πληρώνετε μπόλικους φόρους, για να ταΐζετε το σόι Μητσοτάκη

    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Αλέξης Πατέλης είναι επικεφαλής στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού.  

Σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι δεν θα προσλάμβανε άτομο με διδακτορικό τίτλο σπουδών, διότι τους θεωρεί τεμπέληδες.  

Συγκεκριμένα, είπε: «Για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό, αν μου έκανε αίτηση, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά».

Παρατηρήσεις επί της δηλώσεως: 

Α. Ο κ. Πατέλης ίσως κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο ίδιος έχει διδακτορικό τίτλο σπουδών και πιθανότατα να αξιολογεί τον εαυτό του ανάλογα με τις επιδόσεις της κυβέρνησης, την οποία συμβουλεύει (το ελληνικό χρέος αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ, ενώ μπήκαμε στο Μνημόνιο όταν το χρέος ήταν στο 147% του ΑΕΠ!) Σε αυτό το θέμα πιθανόν να έχει δίκιο. Θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί η πρόσληψή του.

Β. Υπάρχουν πολλοί ικανοί και εργατικοί άνθρωποι με διδακτορικούς τίτλους σπουδών που ωφέλησαν και τον εαυτό τους και την κοινωνία, αλλά ο κ. Πατέλης μάλλον θα τους έκλεινε την… πόρτα κατάμουτρα. Ακολουθεί ενδεικτική λίστα:


1. Brian May, κιθαρίστας των Queen. PhD στην Αστροφυσική από το Imperial College.

2. Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο μποξ, δήμαρχος Κιέβου. PhD στην Αθλητική Επιστήμη από το Taras Shevchenko National University του Κιέβου.

3. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πάστορας, πνευματικός καθοδηγητής του ειρηνιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος των μαύρων στην Αμερική. PhD στη Συστηματική Θεολογία από το Boston University.

4. Αλμπερτ Αϊνστάιν, φυσικός. PhD στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

5. Γεώργιος Παπανικολάου, ιατρός και ερευνητής (ο επινοητής του Τεστ Παπ για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας). Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.


Νεοταξικές ονειρώξεις

Ναι, δεν γουστάρει ο Πατέλης να παίρνουν διδακτορικά οι νέοι – ειδικά αν δεν ανήκουν στις λίγες δεκάδες οικογένειες της ελίτ.  

Δεν προβλέπεται στο πολιτικό όραμα των δυνάμεων που εκπροσωπεί.

Ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης είπε ωμά αυτό που σκέφτεται κι έπειτα προσπάθησε να το μαζέψει, δίχως να πείθει ούτε τον εαυτό του.


Κάθε φορά που πολιτικός, πολιτικάντης, πολιτευτής και εν γένει… πωλητικός λέει την αλήθεια, ακολουθεί η συγγνώμη του

 
 Η «μεταμέλειά» του λίγες ώρες αφότου είχε διαπιστώσει ότι η αλήθεια δεν ωφελεί την κυβερνητική πολιτική γκρίζαρε την εικόνα του ακόμα περισσότερο. 

Εμπεδωμένες απόψεις και αντιλήψεις δεκαετιών τις πέταξε από πάνω του εύκολα και γρήγορα λες και πρόκειται για λερωμένο πουκάμισο;

Το πλάνο πάνω στο οποίο κινείται η πολιτική Πατέλη αλλά και -κυρίως- του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται ξεκάθαρο όταν συνδυαστεί η πατέλειος άποψη με τα δεκάωρα που… σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων και τον αντινατιβισμό Μητσοτάκη. 

Δεν θέλουν χώρα αλλά χώρο προς χρήση και εκμετάλλευση από τις ξένες δυνάμεις. 

Δεν θέλουν λαό αλλά πληθυσμό αμόρφωτων και ασύνδετων μεταξύ τους ανθρώπων, που θα κάνουν κωλοτούμπες για 300 ευρώ. 

Δεν θέλουν ιστορία, πολιτισμό, θρησκεία, διότι...

 

 όλες τούτες οι ταυτοτικές «ιδιορρυθμίες» δυσκολεύουν την πληθυσμιακή ομογενοποίηση.

Στη νέα ιεραρχία οι ξένες δυνάμεις είναι η σεβαστή αόρατος αρχή, τα σόγια των πολιτικάντηδων μεσαζόντων θα ταΐζονται καλά για να κάνουν τη βρομοδουλειά και η βάση της πυραμίδας θα είναι τεράστια: εκατομμύρια εξαθλιωμένοι και αγράμματοι, που θα νομίζουν ότι πολιτισμός είναι τα βραδινά δελτία ειδήσεων, ψυχαγωγία τα ριάλιτι και αλήθεια το συμφέρον της κυβέρνησης.

 

 





Δεν υπάρχουν σχόλια: