"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ποιος θα προστατεύσει τα σκυλιά απο τους ΓΑΛΑΖΑΙΟΥΣ "φιλόζωους"? ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ (http://www.opengov.gr/ypes/?p=7919) ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΩΤΑ


ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ (http://www.opengov.gr/ypes/?p=7919) ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΩΤΑ

Του ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ

 Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν δέρνει την γυναίκα και τα παιδιά του, δεν τα βιαζει και κακοποιει.  

Η συντριπτικη πλειοψηφία δεν πουλάει ναρκωτικά, δεν κάνει απατες, δεν περνάει με κόκκινο. Γι' αυτό είμαστε περισσότεροι έξω από τις φυλακές και λιγότεροι μέσα

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν σκυλια, τα αγαπάνε, τα φροντίζουν, δεν τα εγκαταλείπουν, νοιώθουν βάθιά θλίψη όταν τα χάσουν ή αυτά πεθάνουν, δεν τα ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα, δεν πετάνε τα κουτάβια. 

Υπάρχει μια μικρή μειοψηφια που δέρνουν την γυναικα τους, βιάζουν τα ίδια τους τα παιδιά, άλλοι που ληστευουν, κλεβουν, πουλανε πρεζα και μια μειοψηφια που κακοποιούν τα σκυλια τους, τα παρατάνε, πετούν τα κουτάβια σαν σκουπίδια.

Ως αυθεντικα αγαπών την ελευθερία και όχι γιαλαντζί κρατικοδίαιτος "φιλελεύθερος", είμαι κατά της υπερνομοθέτησης, των συλλογικών τιμωριών και της αυταρχικής επιβολής μέτρων που προεκυψαν από συγκεκριμένα λομπυ σε βάρος της πλειοψηφίας των φιλόνομων πολιτών, επειδή το κράτος αδυνατεί να καταστείλει την εγκληματική συμπεριφορά κάποιας μειοψηφίας.

Υπάρχουν φιλοζωϊκες οργανώσεις που παράγουν σπουδαίο έργο. Υπάρχουν και άλλες στελεχωμενες από πρόσωπα που είναι δραπέτες του Ψυχιατρείου. Πάντως σε καμμία περίπτωση δεν εκπροσωπουν αυτή την συντριπτικη πλειοψηφία των καθημερινών ανθρώπων που έχουν σκύλο, τον αγαπούν και τον φροντίζουν, χωρίς ψυχώσεις πως είναι άνθρωπος ή το παιδί τους, που δεν έχουν καμμία παράνομη συμπεριφορά που να βλάπτει την ευζωΐα του σκύλου και των συνανθρωπων μας.  

Μια νέα μοδα, που υπηρετεί και η νέα πρόταση Νόμου για τα ζώα συντροφιάς, είναι το μένος κατά των σκύλων ράτσας. Λίγος Αριστοτέλης, Αιλιανός και Ξενοφών ίσως εσπαγε την τσιμεντοκονία στις εγκεφαλικες σπείρες με την γνώση πόσο αρχαίες είναι οι ξεχωριστές φυλές των σκύλων.
 

Η υστερία και η επιθετικοτητα που υπερασπίζονται μερικοί "φιλόζωοι" τον ολοκληρωτικής έμπνευσης νόμο, με τις υποχρεωτικές στειρώσεις και την σταδιακη εξαφάνιση των πιο σπάνιων φυλών του αρχαιότερου συντρόφου του ανθρώπου, θα ήταν φαιδρο φαινόμενο, αν...

 

 δεν είχε τόσο τραγικες επιπτώσεις στην ζωή των ανθρώπων και των σκύλων τους. 

Πάντως υποχρεωτικές στειρώσεις και συλλογική ευθύνη ξέρετε που υπήρξε ...



Δεν υπάρχουν σχόλια: