"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΚΕ-δο-ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Το ΚΚΕ πάει (ξανά) πλατείες

 


Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Μέχρι σήμερα Κυριακή 25/04 το ΚΚΕ είχε προγραμματίσει 25 συγκεντρώσεις σε αντίστοιχα σημεία της Αττικής. Η είδηση δεν είναι απλώς εξωφρενική αλλά κάτι που πλέον υπερβαίνει τα όρια.

Μοιάζει είδηση βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας όπου κάποια οργάνωση σχεδιάζει να διασπείρει και αναζωπυρώσει τον θανατηφόρο ιό σε εικοσιπέντε σημεία της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για ταινία τρόμου αλλά για μια πραγματικότητα που παραβιάζει με θράσος τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την δημόσια υγεία , περιφρονώντας απάνθρωπα τον αγώνα που δίνουν η επιστήμη, οι υγειονομικές και πολιτικές αρχές της χώρας για να σωθούν πριν από όλα ανθρώπινες ζωές.

Η ανθρωπότητα βρέθηκε ανέτοιμη, απροετοίμαστη και ανυπεράσπιστη απέναντι σε μια θανατηφόρα πανδημία που έπληξε τον κόσμο ολόκληρο. Ως απάντηση η επιστήμη επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις και δυνατότητές της κατήγαγε έναν επιστημονικό άθλο άνευ προηγουμένου.

Στην προσπάθεια όλης της ανθρωπότητας να ξεπεράσει νικηφόρα και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε ζωές την θανατηφόρο πανδημία, η ηγεσία του ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος αντιστάθηκε σθεναρά με αγώνες στα πεζοδρόμια, δίνοντας μάχες σώμα με σώμα, ορθώνοντας ένα ανθρώπινο τείχος προστασίας απέναντι στον καπιταλισμό.

Έτσι σε πείσμα κάθε υγειονομικής οδηγίας στην οποία υπάκουσε όλος ο πλανήτης και είχε σαν αποτέλεσμα να αναβληθούν από τους Ολυμπιακούς αγώνες μέχρι και τα ραντεβού των ερωτευμένων το τιμημένο ΚΚΕ της ανυπακοής έδωσε την κατάλληλη απάντηση στο σύστημα οργανώνοντας όσες περισσότερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι δυνατόν να γίνονται σε καθημερινή βάση.

Είναι γνωστό ότι το μυστικό της σωτηρίας του κόσμου στην επίγεια ζωή το κρατά κλεισμένο στο γραφείο του στον Περισσό ο Κουτσούμπας. Κρατά τα σκήπτρα της παγκόσμιας γνώσης για αυτό και οργανώνει – για την σωτηρία της ανθρωπότητας – αυτές τις 25 συγκεντρώσεις σε όλο το λεκανοπέδιο. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο καταπολέμησης του καπιταλιστικού ιού.

Στο μεταξύ ώσπου να ολοκληρωθούν οι «επαναστατικές» διαδικασίες θα πεθάνουν μερικοί διασωληνωμένοι να παίρνουν σειρά και άλλοι, θα πεινάσει ο εργάτης γιατί δεν θα βρίσκει δουλεία σε κλειστή οικονομία , θα χρεοκοπήσει ο μικρομεσαίος έμπορος γιατί οι σύντροφοι θα καθυστερήσουν ένα δυο μήνες ακόμα το άνοιγμα των καταστημάτων.

Όλα θα γίνουν όπως φρόνει ο μεγάλος εναπομείνας υπερήφανος σταλινικός ηγέτης του Περισσού που...

 

 έχει σχεδιάσει την …ανασυγκρότηση της ανθρωπότητας επιχειρώντας μια προσωπική, πιο αισθαντικά αναστοχαστική προσέγγιση περί της δικτατορίας του προλεταριάτου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: