"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΗΦΗΝΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα των ιερών αγελάδων που λέγονται Δημόσιοι Υπάλληλοι ! - Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!


Από τον Βασίλη Μπόνιο

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε  τα αποτελέσματα της χρήσης 2020. Είναι άθλος το γεγονός ότι η επιχείρηση γύρισε σε μικρά κέρδη από τεράστιες ζημίες το 2019.Συγχαρητήρια στον κ. Στάσση.

Η επιχείρηση εμφάνισε 35,2 εκατ. κέρδη (σε επαναλαμβανόμενα EBITDA 885,8 εκατ.) όπως παρατηρεί ο George Bilinis.
 
Η συνέχιση της υπέρογκης δαπάνης για μισθοδοσία προσωπικού (734,5 εκατομ) και η υψηλότατη κατά κεφαλή δαπάνη (734,5 εκατομ / 13.832 άτομα = 53.100 ευρώ / εργαζόμενο) σοκάρουν με φόντο ένα χρεοκοπημένο κράτος που μοιράζει επιδόματα στους υπόλοιπους.
 
Δηλαδή η ΔΕΗ πληρώνει πάνω από 4.000 ευρώ για τον κάθε εργαζόμενο.
 
Πρόκειται για πλουμιστούς μισθούς για ένα χρεοκοπημένο κράτος και μισθούς -πρόκληση για τους εργαζόμενους και τα στελέχη μεγάλων ιδιωτικών εταιριών.

Δείτε γιατί ένα τέτοιο κράτος ο μόνο τρόπος για να κυβερνηθεί είναι μία δικτατορία αλά Πούτιν ή Ερντογάν. 

Κι αυτό θα συμβεί.

Η πανδημία είναι ταυτόχρονα και ένα μεγάλο test για όλα τα κράτη του κόσμου. Ένα test τόσο για την Οικονομία τους όσο και για τους θεσμούς τους. Για τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας τους όπου ακόμη εξακολουθεί να υπάρχει δημοκρατία.

Η Ελλάδα έχει 215 δις ευρώ εξωτερικό δημόσιο χρέος και 24ο δις ευρώ εσωτερικό δημόσιο χρέος. Τόσα χρωστάνε οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις μεταξύ τους. Μόνο τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών είναι κοντά στα 150 δις ευρώ.

Την ίδια στιγμή ένας από τους μεγαλύτερους δημόσιους οργανισμούς, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοινώνει ότι απασχολεί 13.832 άτομα και στα οποία δίνει μέσο όρο μισθών περίπου 4.500 ευρώ!

Η Ελλάδα είναι ένα βαθιά χρεοκοπημένο κράτος με πάνω από 1.300.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Το μόνο προιόν που μπορεί να πουλήσει είναι ο Τουρισμός ο οποίος με την πανδημία έχει καταρρεύσει. 

Αυτό που θα της απομείνει να πουλάει είναι πανέμορφες νέες κατοικίες και διαμερίσματα για πλούσιους ξένους και fund συνταξιούχων. 

Μπορεί ένα διεφθαρμένο κράτος να σωθεί πουλώντας διαμερίσματα σε ξένους;

Η απάντηση είναι προφανής.
 

Μπορεί ένα διεφθαρμένο κράτος εάν γλιτώσει από την πανδημία να εξακολουθήσει να διατηρεί 1.300.000 δημοσίους υπαλλήλους τους οποίους δεν τολμά να τους ακουμπήσει κανείς; 

 Είναι οι ιερές αγελάδες της Ελλάδας.

Η ιστορία έδειξε ότι κανείς πρωθυπουργός δεν τόλμησε να ακουμπήσει ούτε την τρίχα ενός Έλληνα δημοσίου υπαλλήλου.

Η ασυλία της Μαφίας των δημοσίων υπαλλήλων θα συνεχισθεί.  

Μπορεί να υπάρξει δημοκρατία σε ένα χρεοκοπημένο πελατειακό κράτος που θα βγει ακόμη πιο κατεστραμμένο από την πανδημία;
 

Ξεχάστε το.

Το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας είναι...

 

 κυβερνήσεις τύπου Πούτιν, Ερντογάν, κλπ οι οποίες δεν θα κρατάνε καν τα προσχήματα. Αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας.

Γιατί να μην ξεκινήσει να το εφαρμόζει αυτό το καθεστώς ο Κυριάκος;

Αυτό θα πρέπει να συμβεί ώστε να μη δώσει την ευκαιρία στον Τσίπρα να επιστρέψει πιο δικτάτορας από ποτέ.

Χειρότερος από τον Πούτιν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: