"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΟΙ ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΕΣ - ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Αδίστακτων τσαρλατάνων φιάσκο!

 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ


Σε ένα μεγάλο αστυνομικοπολιτικό φιάσκο κατέληξε η υπόθεση του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, ο οποίος κατηγορήθηκε, άδικα όπως αποδείχθηκε, από την αστυνομία και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για λαθρεμπόριο χρυσού. 

Οι αρμόδιες Αρχές, έπειτα από μία εμπεριστατωμένη έρευνα, απέδωσαν τον Ριχάρδο «λευκό» στην κοινωνία, καθώς αποδείχθηκε ότι η εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία για επεξεργασία δεν αποτελούσε λαθρεμπόριο, άλλα μια καθ’ όλα νόμιμη πράξη. Σύμφωνα με έγγραφο της ΑΑΔΕ που «αθωώνει» τον Ριχάρδο, δεν συντρέχει περίπτωση λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

Στην πιθανή περίπτωση να ερωτηθώ τι με κόφτει εμένα για τον Ριχάρδο, σπεύδω να διευκρινίσω πως ούτε φίλος μου είναι, ούτε συγγενής μου. Δεν τον γνωρίζω ούτε κατ’ όψιν.

 

Αναδεικνύω όμως την περίπτωσή του ως μια ακόμη απόδειξη της μανιώδους προσπάθειας του Τσίπρα και των περί αυτόν να εμφανίζονται ως αρχάγγελοι της κάθαρσης στον τόπο, ότι αυτοί ήταν οι μόνοι «καθαροί» και όλοι οι υπόλοιποι, πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, βρωμερά σκουπίδια. 

 Για τον Ριχάρδο, αυτός, ο συγκεκριμένος, Τσίπρας...

 

 είχε εξαπολύσει κεραυνούς κατά την αγόρευσή του στη Βουλή, αναφερόμενος προσωπικά σε μια υπόθεση, η οποία τελούσε υπό διερεύνηση, και μπορούσε, μετά τη δική του αγόρευση – παρέμβαση, πρωθυπουργός ήταν, να αποτελέσει την αιτία για απηνείς διώξεις, αλλά και τη δολοφονία χαρακτήρα ενός ανθρώπου. 

Γιατί αυτός ήταν ο Τσίπρας. Αδίστακτος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: