"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΛΑΜΟΓΙΑΡΑΔΙΚΟ: Νίκος Παππάς: O άνθρωπος από γρανίτα που εμφανίσθηκε σκληρός σαν τον πάγο αλλά μετά άρχισε να λιώνει...

Ο Βαγγέλης Περρής γράφει για τους πολιτικούς αγώνες που έχει δώσει ο Νίκος Παππάς.

Ο σ. Νίκος Παππάς ήρθε με φόρα στα πολιτικά μας πράγματα. Έδωσε πολλούς αγώνες, μέχρι που έσπασαν τα φρένα.

Αγώνες κατά της οικογενειοκρατίας
Ο σ. Παππάς δεν μπήκε στην πολιτική για να αποκομίσει κάποιο προσωπικό όφελος. Όχι! Μαζί με τον σ. Αλέξη Τσίπρα ανέλαβαν να θερμάνουν τις ελπίδες του λαού και ο πρώτος που αντελήφθη ότι ανήκαν στη Δρακογενιά ήταν ο πατέρας του, ο οποίος μάλιστα εμπνεύστηκε και σχετικό ποίημα: «Η Ανατολή που ροδίζει, της γλυκιάς Πατρίδας τις πίκρες ανάσες, του Λαού μας καημούς κι ελπίδες θερμαίνει. Το ταξίδι μακρύ. Το φορτίο βαρύ. Κι σεις Δρακογενιάς βλαστοί Τιμονιέρηδες... Κι εμείς την τιμή και την περηφάνια των πατεράδων μας»... Ο ποιητής σ. Στέλιος Παππάς ένιωσε την ανάγκη να αφιερώσει αυτό το επαναστατικό δημιούργημα στα γενέθλια του σ. Τσίπρα αλλά δεν έμεινε εκεί. Μετά από λίγο ανέλαβε να σηκώσει ένα μέρος από το «βαρύ φορτίο» και διορίστηκε πρόεδρος του ΟΑΣΘ. «Ήμουν η καλύτερη επιλογή» παραδέχτηκε ο ίδιος κάνοντας τη βασανιστική αυτοκριτική του. Δυστυχώς κάποιοι άφησαν υπονοούμενα για οικογενειοκρατία της οποίας ο σ. Νίκος ήταν ασυμβίβαστος διώκτης.

Αγώνες για την ανεξαρτησία του Τύπου
Ο σ. Παππάς ήταν πάντα υπέρ της Ελεύθερης Αντικειμενικής Δημοσιογραφίας. Το απέδειξε όταν χρηματοδότησε το portal του Άρη Δαβαράκη προκειμένου να γράφει αντικειμενικά και να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ιδιοκτήτης του σάιτ ποητής-δημοσιογράφος δίνει λεπτομέρειες: «Πηγή χρηματοδότησής μου ήταν το γραφείο του Νίκου Παππά... Ο Νίκος, όχι δεν μπορώ να πω Νίκος… Ο Νίκος Παππάς είναι μια κακή επιρροή. Έχει την αντίληψη "ήρθαμε, πρέπει να μείνουμε, πρέπει να αγκιστρωθούμε". Μπορεί να την έχει και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν ξέρω, αλλά αυτή την αίσθηση την έχω έντονα για το πρόσωπο του Παππά...(Όταν έγραψα για το "ναι" στο δημοψήφισμα) απλώς σταμάτησαν να μπαίνουν τα χρήματα στον λογαριασμό». Δυστυχώς κάποιοι άφησαν υπονοούμενα για σύστημα κατευθυνόμενης ενημέρωσης της οποίας ο σ. Παππάς ήταν ιδεολογικός αντίπαλος.

Αγώνες για την ανεξαρτησία της τηλεόρασης
Τα βοθροκάναλα υπηρέτησαν για χρόνια τη διαπλοκή και ο σ. Νίκος αποφάσισε να κόψει μια και καλή τον γόρδιο δεσμό των σχέσεων της πλουτοκρατίας και των μεγαλοεργολάβων με την τηλεόραση. Διοργάνωσε έναν διαγωνισμό παροχής 4 σχετικών αδειών και μετά από μία άμεμπτη διαδικασία απέκτησε δικό του κανάλι ο εργολάβος Καλογρίτσας. Επειδή εκείνη την εποχή δεν του βρίσκονταν μετρητά, έβαλε εγγύηση ένα οικόπεδο που δεν του ανήκε και αναζήτησε την οικονομική συμπαράσταση της αριστερής κυβέρνησης. Όπως κατήγγειλε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο σ. Νίκος Παππάς απευθύνθηκε σε εκείνον και του ζήτησε να δώσει, υπό μορφή δανεισμού, 20,2 εκατομμύρια ευρώ στον κ. Καλογρίτσα για να πληρώσει την πρώτη δόση της τηλεοπτικής άδειας που με αξιοκρατικά κριτήρια του είχε δοθεί. Δυστυχώς κάποιοι άφησαν υπονοούμενα ότι στήνεται ένα διαπλεκόμενο αεριτζίδικο σύστημα, προσβάλλοντας έτσι τον σ. Νικόλα που τη διαπλοκή τη σιχαίνεται.

Αγώνες για γεμάτα ράφια στα σούπερ μάρκετ
Ο σ. Νικόλας έχει αναπτύξει διεθνιστικές σχέσεις με τον συνονόματο ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης σ. Νίκολας Μαδούρο, τον οποίο και επισκέφθηκε με διακριτικότητα προκειμένου να μιλήσουν για θέματα που σχετίζονται με την Ειρήνη, τον Αφοπλισμό και την Αντικαπιταλιστική Δράση. Μαζί του είχε τον Κύπριο δικηγόρο Αρτεμίου που ειδικεύεται στις οφσόρ και όταν έγιναν οι σχετικές αποκαλύψεις προέκυψαν ερωτήματα σχετικά με τον συνταξιδιώτη και τον σκοπό του ταξιδιού. Χωρίς να διστάσει ο σ. Παππάς προχώρησε σε μια εξομολόγηση-ύμνο στην προλεταριακή αλληλεγγύη: «Πήγαμε στη Βενεζουέλα για να αγοράσουμε προϊόντα σούπερ μάρκετ». Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτά αφθονούν στη συγκεκριμένη χώρα γιατί είναι σοσιαλιστική, κυκλοφόρησαν άθλιες θεωρίες που αδιαφορούσαν για το ηθικό πλεονέκτημα των πρωταγωνιστών τους. Τις διέψευσε η ίδια η ζωή.

Αγώνες για τους φυλακισμένους κομμουνιστές
Τα διεθνιστικά ταξίδια πάντα άρεσαν στον σ. Παππά. Όταν ο σ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός και άρχισε να κυνηγάει την Τρόικα και να δαμάζει τις αγορές, πετάχτηκε μέχρι την Κύπρο. Τον συνόδευε ο σ. Νίκος Παππάς, ο οποίος υπέβαλε αίτημα στο κυπριακό υπουργείο Δικαιοσύνης να επισκεφθεί στις φυλακές έναν στενό φίλο του, τον σ. Βενιζέλο Ζανέτο, για χρόνια οικονομικό διευθυντή του ΑΚΕΛ. Ο φυλακισμένος ήταν συνέταιρος σε πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες με τον συνταξιδιώτη της Βενεζουέλας σ. Aρτεμίου. Ο τελευταίος είχε κι άλλες στενές σχέσεις με τους Κύπριους κομμουνιστές. Η εταιρεία του APLAW Services Limited έβγαζε διαταγές πληρωμής για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, όπως παραδέχτηκε ο Κύπριος επιχειρηματίας Μιλτιάδης Νεοφύτου. Κατά διαβολική σύμπτωση, στην Ελλάδα φορολογικός εκπρόσωπος του σ. Αρτεμίου και των συνεργατών του ήταν ο σ. Πετσίτης, αδελφικός φίλος και σύντροφος του σ. Νίκου Παππά. Αυτό το εντελώς συμπτωματικό παιχνίδι της τύχης κάποιοι το παρεξήγησαν, λησμονώντας ότι οι πρωταγωνιστές είναι αριστεροί και τους διακρίνει η ευλογία του ηθικού πλεονεκτήματος.

Αγώνες για υγιή επιχειρηματικότητα
Ο σ. Πετσίτης, γνωστός με το αντάρτικο ψευδώνυμο «Μανόλο», αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του προκομμένου αριστερού. Το 2013 τα εισοδήματα δεν έφταναν ούτε 5.000 ευρώ ετησίως, αλλά μόλις ήρθε στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ και σταμάτησε η ανθρωπιστική κρίση, έστρωσαν οι δουλειές οπότε δήλωσε στην εφορία 377 χιλ. ευρώ για τη διετία 2016-2017. Η νέα κοινωνική θέση τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει τη μαρτυρική Καισαριανή και να εγκατασταθεί σε ένα εντυπωσιακό σπίτι δίπλα σε δύο ζάμπλουτους Έλληνες επιχειρηματίες, προφανώς για να παρακολουθεί από κοντά τη θλιβερή ζωή τους και να χαίρεται που ως αριστερός είναι μακριά από αυτή την κατάντια. Για να μη γίνει στόχος, υποχρεώθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να κυκλοφορεί «με Range Rover των 130.000 ευρώ, να φορά συλλεκτικά ρολόγια Frank Muller, να διαθέτει σωματοφύλακες και να προκαλεί "ζημιές" στις μεγάλες πίστες, όπου του παραχωρείται πάντα το καλύτερο τραπέζι». Όλα αυτά φυσικά δεν είχαν καμία σχέση με τον σ. Νικόλα, παρά τις δηλώσεις τις σ. Κωνσταντοπούλου ότι θυμάται τον σ. Πετσίτη να κρατάει την τσάντα του σ. Παππά, μάλιστα η ίδια τέως συντρόφισσα ζητούσε να ανοίξουν οι λογαριασμοί και των δύο. Με αποφασιστικότητα και λεβεντιά ο εκπρόσωπος της Δρακογενιάς απάντησε «με συκοφαντεί η Κωνσταντοπούλου για δύο λεπτά δημοσιότητας» και εκείνη, αντί να σιωπήσει μπροστά σε αυτό το ατράνταχτο επιχείρημα, επανήλθε υποστηρίζοντας πως «όταν κάποιου του λες "να ανοίξουν οι λογαριασμοί σου» αντί να πει "βεβαίως να ανοίξουν", λέει "με συκοφαντεί η Κωνσταντοπούλου", γίνομαι διπλά καχύποπτη». Αυτά τα πισώπλατα μαχαιρώματα πολύ στεναχώρησαν τον σ. Νικόλα, αλλά είχε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και ήταν σίγουρος ότι θα ξεδιαλύνουν αυτή την ανιστόρητη συκοφαντία.

Αγώνες για ανεξάρτητες Αρχές
Το γαϊτανάκι των απίστευτων συμπτώσεων συνεχίζεται. Ο προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απομακρύνεται από τη θέση του και στέλνει την εξής επιστολή: «Τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις, όπως οι αγοροπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή, επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνας μου σας εισηγήθηκα». Προηγουμένως είχε κληθεί στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση του σ. Μανόλο Πετσίτη. Μικρότητες με τις οποίες ο γίγαντας σ. Παππάς ούτε καν ασχολείται. Η Γη πια δεν τον χωράει, ετοιμάζεται να κατακτήσει τη Σελήνη.
 

Αγώνες για την εξερεύνηση της Σελήνης
«Η χώρα ανεβαίνει το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό σκαλί, από το οποίο θα εκκινήσει το μεγάλο εθνικό εγχείρημα της εξερεύνησης της Σελήνης στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝASA», δηλώνει συγκινημένος ο σ. Παππάς ανακοινώνοντας την υπογραφή συμφωνίας με τους φονιάδες των λαών. Περιέργως, κατά τον Αμερικανικό Διαστημικό Οργανισμό αυτό που υπογράφηκε με τον ΕΛΔΟ ήταν απλώς μια κοινή δήλωση και όχι συμφωνία, αλλά έτσι διπρόσωπος είναι ο ιμπεριαλισμός. Ο ελληνικός λαός ενθουσιάζεται δια του εκπροσώπου του σ. Πολάκη, ο οποίος αναρτά στο facebook μια φωτογραφία των αγκαλιασμένων συντρόφων του Παππά και Καμμένου. Την συνοδεύει με την υπόσχεση: «Όχι Κολομβία, Σοβιετία θα σας κάνουμε, φιλελεδες και συνοδοιπόροι του Κυριάκου».

Πρόεδρος στον νεοσύστατο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό διορίζεται ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, διακεκριμένος ακαδημαϊκός και επί σειρά ετών διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA. Μετά από μόλις ένα μήνα παραιτείται καταγγέλλοντας ότι «ο ΕΛΔΟ αποκλείστηκε με υπουργική απόφαση από την αξιολόγηση και τη διαχείριση (κατανομή χρηματοδότησης) όλων των διαστημικών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ύψους, περίπου 16 εκατ. ευρώ), αρμοδιότητα η οποία πέρασε σε επιλεγμένους διοικητικούς υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου, αντίθετα σε κάθε διεθνή πρακτική και σε κάθε λογική!... Όταν προαναγγέλλεται ένα πρόγραμμα 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ, περιμένει κανείς ότι υπάρχουν μελέτες με τους σκοπούς, τις προδιαγραφές, το σχέδιο κατασκευής υποδομών, κάποιο ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα και κατάλληλο προσωπικό για την υλοποίησή του, ειδικά όταν συνοδεύεται από υποσχέσεις για ολοκλήρωση σε πολύ σύντομο χρόνο...Θυμάμαι, όμως ότι στις ΗΠΑ, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Watergate, η έκφραση που έγινε δημοφιλής ήταν το "follow the money"». Τα φρικτά υπονοούμενα ευτυχώς δεν πτόησαν καθόλου τον σ. Παππά κι έτσι έβαλε σε μια τάξη και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αγώνες για ένα λαϊκό ποδόσφαιρο
Με απόφαση του σ. Παππά η ΕΡΤ ξοδεύει 52 εκατ. ευρώ (27.977.996,80 ευρώ για τη σεζόν 2018-19 και 23.737.113,60 για την 2019-20) για να απολαμβάνουν οι τηλεθεατές τα παιχνίδια των Απόλλωνα Σμύρνης, Ατρόμητου, Λαμίας, Παναιτωλικού, Ξάνθης, Άρη και Παναθηναϊκού. Για τους ίδιους αγώνες η Dimera του Ιβάν Σαββίδη προσφέρει 12 εκατ. τη σεζόν, ενώ η Nova που ξέρει καλύτερα την αγορά δίνει περίπου τα μισά. Την ίδια ώρα, με 30 εκατ. ευρώ, η συνδρομητική πλατφόρμα COSMOTE TV προβάλλει τους 138 αγώνες των 32 ομάδων του Champions League και 205 ματς των 48 συλλόγων του Europa League. Φυσικά σε αυτούς συμμετέχουν και οι κορυφαίες ελληνικές ομάδες, του ΠΑΟΚ συμπεριλαμβανομένου. Με τον τελευταίο η ΕΡΤ του σ. Παππά έρχεται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές σε συμφωνία και αναλαμβάνει να δείχνει τα 15 παιχνίδια του έναντι 22 εκατ. για δύο σεζόν.
Επειδή όμως ο κόσμος είναι κακός, γίνονται αήθεις συνειρμοί με τη συμφωνία των Πρεσπών που προκάλεσε δυσαρέσκεια στη Θεσσαλονίκη γεγονός που πλήγωσε τον Δρακογεννημένο γιατί κάτι τέτοια τα κάνει το ρουσφετολογικό κατεστημένο και όχι το φιλολαϊκό μέτωπο της Αριστεράς με τους ακροδεξιούς συμμάχους της.
 

Αγώνες μέχρι τελικής πτώσης
 

Η μοίρα των αγωνιστών της Κοινωνικής Απελευθέρωσης είναι να δικάζονται από τους μηχανισμούς της αστικής τάξης. Ισχύει και για την περίπτωση του σ. Παππά. Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυβερνά και στήνονται εναντίον του δικαστήρια στις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις. Το κατηγορητήριο σαθρό γιατί βασίζεται στα λεγόμενά του. Εκείνος σηκώνεται όρθιος σαν τον Δημητρώφ και μαστιγώνει σκληρά τους δικαστές του. «Όποιος δεν θέλει να είναι το αμόνι, πρέπει να γίνει σφυρί» είναι οι κουβέντες που δονούν τις καρδιές των προλεταρίων, ενώ στα καταστήματα για μαστόρους κατεβάζουν τις τιμές των σφυριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: