"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ανοιχτή επιστολή του Απόστολου Δοξιάδη στο εθνικό σούργελο που παριστάνει τον Πρωθυπουργό!



Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Αλέξη,

 
Επίτρεψε μου σε παρακαλώ, λόγω διαφοράς ηλικίας, τον ενικό, όπως και το ύφος της πατρικής νουθεσίας, προς έναν τόσο νεότερο.

 
Παρακολουθώ την εκστρατεία σου από τα ΜΜΕ, με αυξανόμενη ανησυχία για την κατάστασή σου. Όμως σήμερα πραγματικά στενοχωρήθηκα. Είδα το σχόλιο που έκανες, σε απάντηση της δήλωσης του Κυριάκου (και τους δυο σαν παιδιά μου σας βλέπω) ότι αν δεν έχουμε αυτοδυναμία στις εκλογές θα πάμε σε καινούργιες μέσα στο καλοκαίρι, με απλή αναλογική. 


Η δήλωσή του, όσο και να μην σου είναι ευχάριστη είναι απόλυτα λογική, και οφείλεται άλλωστε στον νόμο που εσύ ψήφισες. Η αντίδρασή σου όμως σε αυτήν ότι “το μόνο που δεν μας είπε είναι ότι αν δεν εκλεγεί θα έρθουν οι εξωγήινοι” ήταν πολύ ανησυχητική. Γενικά η αναφορά σε εξωγήινους σε θέματα που δεν αφορούν την εξερεύνηση του διαστήματος–αρμοδιότητα άλλωστε του Παππά–ακόμα και αρνητική, είναι κακή ένδειξη, ρώτησε και κανένα γιατρό φίλο σου.

 
Η αντίδρασή σου αυτή, αγόρι μου, με βάζει προσωπικά σε μεγάλη ανησυχία


Νομίζω ότι δεν είσαι καλά.  


Σε καταλαβαίνω βέβαια. Οι Ευρωεκλογές ήταν ένα πλήγμα πολύ βαρύ για τον ναρκισσισμό σου, και η πίεση της νέας αναμέτρησης, και επερχόμενης συντριβής αφόρητη. Δεν χρειάζεται όμως να υποφέρεις τόσο προσωπικά. Άσε λίγο τη μοίρα του τόπου στην άκρη και κοίτα τον εαυτό σου. Κάνε κάτι για τον Αλέξη. Πήγαινε διακοπές κάπου, ίσως με τον Πολάκη που είναι καλή παρέα, ή μείνε σπίτι με κλειστά τα κινητά να κάνεις binge-watching στο Netflix–έχει ωραιότατες σειρές και μπορώ να σου συστήσω. Πρόσεξε τον εαυτό σου πάνω από όλα, είναι κρίμα να πάθεις κάτι από την έγνοια σου για τον λαό.

 
Αυτό άλλωστε θα βοηθήσει και στην εκστρατεία σου.  


Είδες, το έκανε και ο φίλος σου ο Ερντογάν: κατάλαβε ότι κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του αύξανε η ψαλίδα στην Πόλη, και στο τέλος έπαψε να μιλάει και έμεινε η διαφορά μόνο στις 10 μονάδες. 


Κάνε το και συ. Μη μιλάς δημόσια. Δες φίλους, παίξε τάβλι, ξεκουράσου. Άσε την Αχτσιόγλου, τον Τζανακόπουλο, τον Ηλιόπουλο, να κάνουν την καμπάνια. Κάτι έμαθαν τόσα χρόνια κοντά σου. Θα το κάνουν καλύτερα, μην ανησυχείς.
 

Αλλά εσύ...


 ξεκουράσου, σε ικετεύω Μην εκτίθεσαι. Κάνεις κακό και στον εαυτό σου και στο κόμμα σου.

Σε παρακαλώ, πίστεψέ με καλό μου παιδί,

Απόστολος Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: