"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΣ ΙΔΕΑΣΜΟΣ: Στίβεν Πάτρικ Μόρισεϊ (Δεν είναι όλοι οι καλλιτέχνες ανεμούρια, που προσπαθούν να στρέψουν τα λόγια τους όπου φυσάει ο άνεμος της εξουσίας)



Ο Στίβεν Πάτρικ Μόρισεϊ είναι τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας. Εγινε παγκοσμίως γνωστός όταν ήταν ο τραγουδιστής των Smiths. Είναι καλλιτέχνης που δεν κρύβει τα λόγια του, ούτε θα αντάλλασσε την ελευθερία της άποψής του με δόξα και χρήμα.
 


Για τη σφαγή των παίδων που έκαναν οι ισλαμιστές στο Μάντσεστερ δημοσιοποίησε την ακόλουθη ανακοίνωση, κάνοντας υπερήφανους όσους επενδύσαμε κάποτε ώρες και αποκτήσαμε σπουδαίες εμπειρίες ακούγοντας τις δημιουργίες του:
 


«Γιόρταζα τα γενέθλιά μου στο Μάντσεστερ, καθώς έπεσε η είδηση της βόμβας στη Manchester Arena. Ο θυμός μου είναι τρομερός.


 

Για ποιον λόγο να σταματήσει αυτό κάποτε; 


Η Τερέζα Μέι λέει ότι τέτοιες επιθέσεις “δεν θα μας κάμψουν”, αλλά η δική της ζωή είναι ασφαλής στην αλεξίσφαιρη φούσκα όπου ζει και δεν χρειάζεται να πάει να αναγνωρίσει νέους ανθρώπους σήμερα στα νεκροτομεία του Μάντσεστερ. 


Επίσης, το “δεν θα μας κάμψει” σημαίνει ότι η τραγωδία δεν θα κάμψει την ίδια ή δεν θα κάμψει τις πολιτικές της για τη μετανάστευση.

 

Οι νέοι του Μάντσεστερ έχουν ήδη καμφθεί - χάριν της Τερέζα. 


Ο Σαντίκ Χαν (σ.σ.: ο ισλαμιστής δήμαρχος του Λονδίνου) λέει ότι “το Λονδίνο είναι ενωμένο με το Μάντσεστερ”, αλλά δεν καταδικάζει το Ισλαμικό Κράτος - που έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βόμβα. 


Η βασίλισσα γίνεται δέκτης ανάρμοστων επαίνων για τα “δυνατά λόγια” της ενάντια στην επίθεση, όμως δεν ακυρώνει το σημερινό πάρτι στον κήπο του παλατιού του Μπάκιγχαμ - για το οποίο δεν επιτρέπεται καμία κριτική στη Βρετανία της ελευθεροτυπίας. 


Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Αντι Μπέρναμ λέει ότι η επίθεση είναι το έργο ενός εξτρεμιστή”.  


Τι είδους εξτρεμιστής; Εξτρεμιστής κούνελος;

 

Στη σύγχρονη Βρετανία...

  όλοι πετρώνουν και δεν τολμούν να πουν επίσημα αυτά που λέμε όλοι ιδιωτικά. 


Οι πολιτικοί μας λένε ότι δεν φοβούνται, αλλά δεν είναι ποτέ τα θύματα.  


Πόσο εύκολο να δηλώνεις άφοβος, όταν κάποιος σε προστατεύει από τη ζώνη του πυρός... Ο λαός δεν έχει τέτοια προστασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: