Οπου «κόλα», υποψία ύπαρξης καρκίνου
Καρκινογόνες ενδέχεται να είναι οι χρωστικές ουσίες που χαρίζουν το καραμελένιο χρώμα στα αναψυκτικά τύπου κόλα, προειδοποιεί αμερικανική οργάνωση προστασίας των καταναλωτών, ζητώντας από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA) να απαγορεύσει τη χρήση τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του CSPI, δύο χημικές ουσίες που έχουν λάβει έγκριση για χρωματισμό τροφών, ανάμεσά τους και η αμμωνία, προκάλεσαν, όπως προκύπτει από μελέτες, διάφορους τύπους καρκίνου σε ποντίκια.
Η Coca Cola απάντησε ότι η ουσία που χρησιμοποιεί δεν προκαλεί καρκίνο, υποστηρίζοντας ότι η κόλα που παράγει περιέχει μόνο ένα από τα συστατικά στα οποία αναφέρεται το CSPI, το οποίο εμπεριέχεται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων και αναψυκτικών.
Αλλες μεγάλες εταιρείες αναψυκτικών, όπως η PepsiCO INc και η Dr Pepper, δεν είχαν σχολιάσει την ανακοίνωση μέχρι αργά χθες το βράδυ.
(Πηγή: www.telegraph.co.uk)
Ετικέτες
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ,
ΔΙΑΤΡΟΦΗ,
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,
ΕΡΕΥΝΕΣ,
ΤΡΟΦΙΜΑ,
ΥΓΕΙΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου