"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Προς ενημέρωση του ΓΓ Αθλητισμου

Διαμαρτυρία της  Μελιτα Τσουτρελη - Μπενα
(Μέλος Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας FIS)

Με έκπληξη διάβασα ότι ο γενικός γραμματεύς Αθλητισμού κατατάσσει τη χιονοδρομία στα «αθλήματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας».Δεν αναφέρομαι στο οικονομικό θέμα, αλλά στον υποβιβασμό ενός ολυμπιακού αθλήματος και μάλιστα παραμονές των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Βανκούβερ.
Δεν θα γνωρίζουν στη Γενική Γραμματεία ότι στους Ολυμπιακούς του Innsbruck 1964 η ομάδα αλπικών αγωνισμάτων είχε στελεχωθεί από χιονοδρόμους υπαξιωματικούς των ΛΟΚ (Δ. Πάππος, Β. Μακρίδης, Κ. Καρυδάς) και ότι μέρος της προετοιμασίας έγινε στον Ολυμπο στις εγκαταστάσεις των ΛΟΚ (θέση Βρυσοπούλες) υπό την αιγίδα των Ενόπλων Δυνάμεων και του τότε Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου.

Δεν θα γνωρίζουν επίσης ότι αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 50 ενεργά σωματεία χιονοδρομίας. Και να μην ξεχνάμε τη μεγάλη συμβολή των χιονοδρομικών κέντρων στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής (παράδειγμα τα μαρτυρικά Καλάβρυτα).

Οσο για τα βασικά κριτήρια κατάταξης αναφέρομαι:
α) παράδοση του αθλήματος για να σας υπενθυμίσω ότι πρόσφατα γιορτάσαμε τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου και ότι το 1932 Ελληνες χιονοδρόμοι ήταν μεταξύ των πρωτοπόρων στην Ευρώπη. Στους δε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1936 στο Garmisch (Γερμανία) την Ελλάδα εκπροσώπησε στις καταβάσεις ο Ελληνας Δημήτριος Ιωάννης Νεγρεπόντης, πατέρας του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ επί κυβερνήσεως Μπους, John Negreponte και του Nicolas Negreponte καθηγητού του Πανεπιστημίου ΜΙΤ (ΗΠΑ) επικεφαλής στην έδρα της Πληροφορικής, παρέρχομαι τα σημεία

β) και γ) περί δημοφιλίας και βαθμού διάδοσης γιατί μια επίσκεψη στον Παρνασσό – στα Κελλάρια Σαββατοκύριακο και όχι μόνο δίνει την απάντηση.

δ) οι επιτυχίες και η προοπτική επιτυχιών είναι γεγονός ότι οι Ελληνες χιονοδρόμοι δεν έχουν ακόμη κερδίσει ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά το άθλημα και οι αθλητές του είναι καθαροί. Και αυτό από μόνο του στη σημερινή εποχή αποτελεί μετάλλιο.

Σαν παλαιά αθλήτρια χιονοδρομίας κάνω έκκληση στον υπουργό, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού και σε όσους είναι υπεύθυνοι σε αυτό τον τομέα, 15 μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ να αγκαλιάσουν τους αθλητές μας, να τους ενθαρρύνουν και να τους συγχαρούν γιατί κατάφεραν να επιτύχουν τα κριτήρια συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: