"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Δωροαποκλεισμός

 

Toυ ΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

Ο αποκλεισμός του Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δώρο στην υστεροφημία του. Αν η πολιτική του καριέρα στον ΣΥΡΙΖΑ τελειώσει εδώ, αυτή η εκδίωξη, που μοιάζει με καταδίωξη, θα καλύψει με τον πιο κολακευτικό τρόπο το αποτύπωμα φαιδρότητας που ο τέως πρόεδρος άφησε στη δημόσια σφαίρα τον τελευταίο χρόνο. Το ανηλεές κυνήγι θα σκεπάσει ηρωικά την ανηλεή ελαφρότητα.

Δεν είναι το σταλινικό της εκκαθάρισης που τον ευνοεί όμως· είναι ότι ο εκκαθαριζόμενος ήταν η βιτρίνα του μαγαζιού, μια βιτρίνα που το μαγαζί αποφάσισε να σπάσει χωρίς να έχει βρει την επόμενη.

Αν φύγει, ο Κασσελάκης θα φύγει τουλάχιστον με ένα κεφάλαιο –όχι ακριβώς πολιτικό, αλλά πάντως κεφάλαιο–, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει να επιπλέει σε έναν ζωμό πίκρας και μηχανορραφίας, ηθικά κι επικοινωνιακά πτωχευμένος.

Ποια θα είναι...

 

 η διαφορά του από τη Νέα Αριστερά τότε;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: