"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΜΠΟΥΚΑΔΟΡΟΙ και ΔΥΤΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ: Αντιμεταναστευτική Αριστερά - Τα ψυχοπονιάρικα αριστερά σούργελα άργησαν, αλλά ξύπνησαν !

 

Toυ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Στις εκλογές του Βρανδενβούργου, εκτός από την μεγάλη άνοδο του AfD, αξιοσημείωτο είναι και το 12% που πήρε το BSW, ένα αριστερό αντιμεταναστευτικό κόμμα που ιδρύθηκε μόλις φέτος τον Ιανουάριο, από την Sahra Wagenknecht. BSW σημαίνει συμμαχία (Bündnis, στα Γερμανικά) της Sahra Wagenknecht, κορυφαίου στελέχους επί πολλά χρόνια της γερμανικής (ακρο)αριστεράς. Από το 2009 μέχρι το 2023 ήταν βουλευτής των αριστερών στη Bundestag, και από 2015 έως το 2019, συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Μολονότι οι πολιτικές θέσεις του BSW έχουν έντονο αριστερό χρώμα (κρατικός παρεμβατισμός, φορολόγηση των πλουσίων, αναδιανομή του πλούτου, αύξηση των συντάξεων, κοινωνικό κράτος κ.λπ.) υποστηρίζει με σθένος περιορισμούς στη μετανάστευση, διότι κατάλαβε αυτό που περιγράφει τόσο απλά και κατανοητά ο Λεωνίδας Παλαιοδήμος:

"Οι ανήκοντες στην οικονομικά ανώτερη τάξη, οι πλούσιοι, έχουν συμφέρον να υποστηρίζουν τη μαζικη μετανάστευση εργατών και τη μαζικη νομιμοποίηση των παράνομων.

Έτσι εξασφαλίζουν φθηνό εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις τους. Δεν χρειάζεται να ψάχνουν εργαζόμενους σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας όπου αλλιώς θα αναγκάζονταν να προσφέρουν υψηλότερες αποδοχές και άρα να μειώσουν τα κέρδη τους.

Επίσης, η δική τους ζωή δεν επηρεάζεται από τη μαζικη μετανάστευση. Μένουν σε κυριλέ περιοχές που είναι αποκομμένες από την καθημερινότητα των πολλών. Στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Δεν χρειάζεται να μπουν σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυτοί που χάνουν από τη μαζική μετανάστευση είναι οι μικρομεσαίοι, οι φτωχότεροι.

Οι αποδοχές τους μένουν χαμηλά. Τα ενοίκια ανεβαίνουν διότι η ζήτηση για στέγη αυξάνει. Οι γειτονιές τους αλλάζουν. Τα δικά τους παιδιά είναι σε τάξεις στις οποίες τα μισά παιδιά δεν μιλάνε τη γλώσσα.

Θα περίμενα τουλάχιστον από τους αριστερούς, που δίνουν έμφαση στο ενδιαφέρον τους για τα λαϊκά στρώματα, να είχαν κατανοήσει το πως η αθρόα εισαγωγή φθηνού εργατικού δυναμικού είναι εμπόδιο στην ανέλιξη του οικονομικά ασθενέστερου.

[Αναφέρομαι σε μαζική μετανάστευση. Όχι σε ελεγχόμενη μετανάστευση με σχέδιο και μέτρο]."

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Wagenknecht (γεννημένη το 1969) έχει μητέρα Γερμανίδα και πατέρα Ιρανό, ο οποίος, όταν ήταν πολύ μικρή τους παράτησε και έφυγε στο Ιράν.

Η Wagenknecht κατηγορεί τους πρώην συντρόφους της ότι είναι «υπερβολικά επικεντρωμένοι στη διατροφή, τις αντωνυμίες (φύλου) και την αντίληψη του ρατσισμού» ενώ αδιαφορούν για τη « φτώχεια και ένα διαρκώς αυξανόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών».

Το αντιμεταναστευτικό ρεύμα έχει πλέον την απόλυτη πλειοψηφία στη Γερμανία καθώς κατά της εισβολής τάσσονται και πολλά μέλη και στελέχη των "παραδοσιακών" κομμάτων εξουσίας, SPD και CDU.

Η πολιτική τράπουλα …

 

ανακατεύεται πάλι στην Ευρώπη και το παιχνίδι αποκτάει ενδιαφέρον.

Άργησαν, αλλά ξύπνησαν.

Εμείς, πότε;


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: