"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ: Είναι θέμα χρόνου

 

Toυ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τους χασαπομουλάδες του Ιράν.

Έκαναν την αυτοκτονική επιλογή να υιοθετήσουν τους εγκληματίες της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

Δεν είχαν κανέναν λόγο και κανένα συμφέρον. Οι Ιρανοί δεν είναι Άραβες. Δεν έχουν φυλετική συγγένεια, ούτε στρατηγικά συμφέροντα. Οι Ιρανοί είναι Άριοι, συγγενεύουν με τους Ευρωπαίους. Το Ιράν θα μπορούσε να είναι μια πάμπλουτη χώρα, αξιοποιώντας την τεράστια έκτασή του (1.648.195 τ. χλμ.) τα πετρέλαια (στην 4η θέση παγκοσμίως με βάση τα επιβεβαιωμένα αποθέματα), το φυσικό αέριο (μετά τη Ρωσία, το Ιράν διαθέτει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο) τον ορυκτό του πλούτο (χρυσός, χαλκός, σίδηρος, ψευδάργυρος, μόλυβδος κ.ά.) τη γεωργία, την παραδοσιακή χειροτεχνία (χαλιά, κεραμικά, κοσμήματα), τον τουρισμό και τις ικανότητες των κατοίκων του.

Προτίμησαν όμως να εγκλωβιστούν στον ισλαμικό αυτισμό τους, να κάνουν τα κρατικά έσοδα πυραύλους και να χρηματοδοτούν πολέμους δι' αντιπροσώπων (αυτό κάνουν στην Υεμένη στηρίζοντας τους Χούθι) για να πλασαριστούν ως οι επικεφαλής του σιιτικού Ισλάμ. Αυτά παθαίνεις όταν ακούς φωνές από το υπερπέραν.

Δεν αρκέστηκαν όμως στην στρατηγική πίεση που ασκούσαν οι μαριονέτες τους στα σύνορα του Ισραήλ, αλλά ξαμόλυσαν τα αγριόσκυλά τους στη σφαγή της 7/10.

Ούτε οι Χαμασίτες είχαν κάποιο λόγο να το κάνουν αυτό. Από το 2006, έκαναν ό,τι ήθελαν στη Γάζα. Το Ισραήλ δεν είχε καμμία ανάμειξη, αντιθέτως τους βοηθούσε και σε κρατικό επίπεδο και σε επίπεδο πολιτών. Παράλληλα, πακτωλός δυτικών (και ευρωπαϊκών) χρημάτων κατευθυνόταν στη Γάζα. Θα μπορούσε η Χαμάς να την κάνει Ελβετία. Όμως τα μισά τα έκλεβαν οι αρχηγοί της και με τα άλλα μισά οι φανατίλες έσκαβαν τούνελ και ετοίμαζαν επίθεση με στόχο... να εξαφανίσουν το Ισραήλ από τον χάρτη! Όταν συνδυάζεται η θρησκοληψία με την ηλιθιότητα τέτοιοι στόχοι προκύπτουν.

Πλέον δεν υπάρχει επιστροφή. Το Ισραήλ ανέλαβε να καθαρίσει τη γάγγραινα βήμα βήμα.

Πρώτα η Χαμάς, μετά η Χεζμπολάχ και συνέχεια έχει η μητρική εταιρεία, το Ιράν.

Ήδη από τις αντιδράσεις τους είναι σαν να εκλιπαρούν το Ισραήλ να μην συνεχίσει. Εκείνο με τα προηγμένα του όπλα και με χειρουργικά χτυπήματα καταστρέφει τις αμυντικές υποδομές τους και εξοντώνει τα στελέχη τους, κι αυτοί ρίχνουν στρακαστρούκες στου καραγκιόζη τον γάμο.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;

Επειδή το Ισραήλ επενδύει στην μετά τους μουλάδες εποχή και στην αναβίωση της ισραηλινοϊρανικής φιλίας, όπως επί Σάχη, πιστεύω ότι δεν θα πλήξει πλουτοπαραγωγικές πηγές του Ιράν, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανθρωπιστική τραγωδία στον ιρανικό πληθυσμό και αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές. Άρα τι μένει;

Οι στρατιωτικοί στόχοι και το ίδιο το ιερατείο.

Προβλέπω ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες. Σίγουρα αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε υπόγεια καταφύγια και δεν τολμούν να ανεβούν επάνω, σίγουρα όμως η Μοσάντ ξέρει ακόμα και τι χρώμα πλακάκια έχουν στην τουαλέτα. Δεν αργεί η στιγμή που θα πάθουν... Νασράλα.

Δεν θα χτυπήσει αμέσως το Ισραήλ, για να τους σπάσει τα νεύρα και να τους κουράσει, και επίσης για να προφτάσει να καθαρίσει τη γάγγραινα της Χεζμπολάχ στον Νότιο Λίβανο, ώστε να μην ξαναζήσει την αποτυχία του 2006, αυτή που ο Νασράλα διαφήμισε ως "θεϊκή νίκη".

Όμως, σε κανέναν μήνα, ενώ τα πράγματα θα δείχνουν ότι η κρίση εκτονώνεται, με ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων θα μάθουμε ότι…

 

 ισραηλινά αεροπλάνα, αθέατα από τα ραντάρ, πέταξαν μέχρι το Ιράν και με πυραύλους ακριβείας ανατίναξαν το υπόγειο καταφύγιο των χασαπομουλάδων, στέλνοντάς τα θρησκόπληκτα μορμολύκεια, με καινούργια πλέον σώματα, στις 72 παρθένες του Παραδείσου.

Και με δεδομένο ότι το Ισραήλ τα έχει βρει με την Σαουδική Αραβία και προηγουμένως (παραχωρώντας γη έναντι ειρήνης) τα είχε βρει και με τις γειτονικές του αραβικές χώρες με τις οποίες ήταν κάποτε θανάσιμοι εχθροί, η επικείμενη ανατίναξη, κυριολεκτικά, του καθεστώτος των μουλάδων, οδηγεί σε καλύτερες μέρες την περιοχή και τον κόσμο.

Αμήν

Δεν υπάρχουν σχόλια: