"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΟΚ-ο-ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ακίνητο ! Το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ΠΑΣΟΚ ό,τι κι αν γίνει !!!

Toυ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

 Αν μη τι άλλο κατάφεραν να ανέβουν στις πρώτες θέσεις της ειδησεογραφίας. Δεν είναι και λίγο. 

Αν μη τι άλλο υποχρέωσαν τον κ. Δούκα να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στον Δήμο της Αθήνας. Τετραετής κοινωνική εργασία. Εχει εκτίσει ήδη το ένα τέταρτο αλλά κανείς υπερασπιστής του δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι επέδειξε καλή διαγωγή. Συμπεριφέρθηκε σαν να ήθελε να εκδικηθεί όσους τον εξέλεξαν, μάλλον τον καταδίκασαν κατά την άποψή του. Αφησε την πόλη στο έλεος των σκουπιδιών και της δυσοσμίας. Οπως μου είπε ο Σπύρος στο περίπτερο, «λέγαμε για τον άλλον, αλλά τουλάχιστον αυτός έπλενε και κάνα πεζοδρόμιο». Τώρα περιμένει κάποιον να καθαρίσει τα δώρα που του άφησε μέλος της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, η οποία σήκωσε το φουστάνι της και αφόδευσε. Δίπλα στο περίπτερό του, στο κέντρο της Αθήνας

Ομως ας επανέλθω στα ζητήματα υψηλής πολιτικής.  

Αν μη τι άλλο αυτές οι εκλογές μας υπενθύμισαν την ύπαρξη στελεχών που μέχρι προχθές τα είχαμε ξεχάσει. Οπως η Διαμαντοπούλου και ο Γερουλάνος

Και το σημαντικότερο: αν μη τι άλλο θυμηθήκαμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ΠΑΣΟΚ ό,τι κι αν γίνει. Εκαναν μια γυροβολιά, όπως θα έλεγαν εις την αρχαία Πασοκική και επανήλθαν στο σημείο εκκίνησης. Με Ανδρουλάκη ξεκίνησαν για να αλλάξουν. Στον Ανδρουλάκη κατέληξαν για να μην αλλάξουν.

Aλλαξε ο Ανδρουλάκης; 

Τουλάχιστον απάντησε στο τηλεφώνημα του Μητσοτάκη και συμφώνησαν ότι θα συναντηθούν. Κάτι είναι κι αυτό.  

Εγώ βέβαια δικαιούμαι να έχω τις απορίες μου

Προκύπτουν από ένα αγαθό υπό εξαφάνιση. Τον συνδυασμό κοινής λογικής και πολιτικής. Εξελέγη ο Ανδρουλάκης επειδή είναι ο Ανδρουλάκης και όχι ο Γερουλάνος ή η Διαμαντοπούλου.  

Για ποιον λόγο να αλλάξει ο Ανδρουλάκης αφού τον εξέλεξαν επειδή είναι ο Ανδρουλάκης; 

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, επιβραβεύοντάς τον, τον εγκλώβισαν στην εικόνα που έχουν γι’ αυτόν. Κι αυτήν που έχει ο ίδιος για τον εαυτό του. Ο αντιδεξιός, αντιμητσοτακικός, προοδευτικός Ανδρουλάκης ο οποίος, επειδή είναι προοδευτικός καταψηφίζει τον γάμο των ομοφύλων και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. 

Τρόμαξαν βέβαια και με το ερείπιο του ΣΥΡΙΖΑ. Πήγαν ν’ αλλάξουν και είδατε τι πάθανε με τον Κασσελάκη. Ας μείνουμε στα σίγουρα μην πάθουμε τα ίδια

Η τόση προβολή που είχε η επανεκλογή του προέδρου τούς μπέρδεψε λίγο. Οι περισσότεροι συμπεριφέρονται σαν να έχουν ήδη κερδίσει εθνικές εκλογές και ετοιμάζονται να κυβερνήσουν. Ευγενής η φιλοδοξία. Η πρόζα τους όμως θέλει δουλειά ακόμη. Το λεξιλόγιο είναι κάπως φτωχό και η υπόθεση θέλει δέσιμο.  

Δεν φτάνει να θες να κυβερνήσεις. Πρέπει...

 

 να πείσεις και τους ψηφοφόρους ότι μπορείς

Και δεν φτάνει η νίκη που κέρδισες από τον εαυτό σου. Ή μάλλον η νίκη που κέρδισε ο εαυτός σου. Η νίκη Ανδρουλάκη, αν μη τι άλλο δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει ΠΑΣΟΚ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: