"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΦΑΣΙΣΤΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Βρωμίζετε τη λέξη "σύντροφε"…

 

Tου Παύλου Α. Στράνα

Αυτό που συμβαίνει στο χώρο του Σύριζα, δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική ζωή του τόπου. Όταν το 2015 αμέσως μετά τις εκλογές που έφεραν αυτό το συνονθύλευμα στην εξουσία, είχαμε εκφράσει σε άρθρο μας, την ευχή να μην πληρώσει ακριβά ο Ελληνικός λαός την επιλογή του.

Δυστυχώς, την πλήρωσε, και όπως τότε ο ανεπαρκής Πρωθυπουργός θαμπώθηκε από τις  μπούρδες του Βαρουφάκη, που μέχρι και ο Γιωργάκης τον είχε απομακρύνει, και τον έκανε Υπουργό Οικονομικών, έτσι και τώρα, οι Συριζαίοι θαμπώθηκαν από τον νεαρό Στέφανο και τον έκαναν αρχηγό, παρά το ότι, όλα φώναζαν ότι το παιδί είναι ένα ανεπαρκές golden boy  με χρήματα αποκτημένα από χρηματοοικονομικές εργασίες, δηλαδή από την πιο χειρότερη μορφή καπιταλιστικής δραστηριότητας .

Από τότε μέχρι τώρα, οι μισοί Υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, έχουν φύγει στη Νέα Αριστερά, και σήμερα βλέπουμε στη συνεδρίαση της Κεντρικής τους Επιτροπής, όσοι έχουν μεινει, να χαρακτηρίζουν οι μισοί τους άλλους μισούς, νομεγκλατούρα, χούντα, κομματικοδίαιτους, ανίκανους, κωλοτούμπες, κότες.

Και δεν ντρέπονται οι  ανεπαρκείς, να χρησιμοποιούν την προσφώνηση σύντροφοι.

Ακούω έναν να λέει, οι σύντροφοι που βρίσκονται μέσα μεθοδεύουν πραξικόπημα που ούτε η χούντα δεν το είχε τολμήσει, και τους μέσα να φωνάζουν σε δύο «σύντροφους», ρε σύντροφε, γιατί  εμποδίζεις τον σύντροφο να μπει μέσα, και μόνο γροθιές δεν παίζουν!!!

Η πολιτική ξευτίλα στην κορυφαία στιγμή της.

Στον πολιτικό χώρο, είναι τεράστια κουβέντα η λέξη ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ, και κλείνει μέσα της αίμα, φυλακές, εξορίες, εκτελέσεις.

Ποιος σας έδωσε μωρέ το δικαίωμα να την βεβηλώνετε, προσφωνώντας έτσι την Τζάκρη, τον Πολάκη, τον Σπρίτζη, τον Ραγκούση, τον Κασελάκη , τον Παππά;

Από πού πηγάζει η συντροφικότητα όλων αυτών που εσείς οι ίδιοι τους χαρακτηρίζετε με τα χειρότερα επίθετα, όπως κι αυτοί χαρακτηρίζουν εσάς, με ακόμα χειρότερα;

Αν σας έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας, και ανεξάρτητα από τις αποφάσεις για τα εσωτερικά της χάβρας αυτής που εξακολουθείτε να βαφτίζετε κόμμα  αριστερό, θα πρέπει με ομόφωνη απόφαση σας,, για λόγους σεβασμού σε όσους αγωνιστές έζησαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και πέθαναν σαν ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, να μην χρησιμοποιήσετε ΠΟΤΕ ξανά  αυτή την προσφώνηση.

Είναι ντροπή να την βρωμίζετε ανάμεσα σε όσα λέτε ο ένας γα τον άλλον.

Άντε πια, και…

 

 κάντε παραπέρα παλιοί και νέοι δηθενάκηδες της αριστεράς, μπας και φανεί κάτι νέο πραγματικά φιλολαϊκό στον ορίζοντα, που θα εμπνεύσει τους Έλληνες, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν κυβερνήτες που θα τους πάνε μπροστά.

Ήδη  εσείς έχετε περάσει πια ΣΥΡΙΖΑ και από την συντροφικότητα, και από την αριστερά, και από την πολιτική, και από την αξιοπρέπεια, ΟΛΟΙ ΣΑΣ, και των δυο –τριών –εκατό ομάδων, οπαδών, φραξιών, παρατάξεων.

Καταλάβατε, …«σύντροφοι»;;; 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: