"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Η ώρα του Φαραντούρη

 

Toυ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Η υποψηφιότητα Φαραντούρη ήλθε πιο γρήγορα από όσο περίμενα. Φαίνεται, όμως, ότι ο σκοπός του ευρωβουλευτή ήταν να προλάβει την ανακοίνωση του εκπεσόντος Στεφάνου για λόγους εντυπώσεων.

Για να μην προστεθεί δηλαδή στο τέλος η δική του υποψηφιότητα ως υποσημείωση, έπρεπε να δείξει αποφασιστικότητα και να προχωρήσει με ταχύτητα Blitzkrieg. Αυτό έκανε λοιπόν, προτού καν συγκεντρώσει τις τριάντα υπογραφές ή, μάλλον, τις 29 υπογραφές, γιατί τη μία τη θεωρώ δεδομένη. Είναι εκείνη του επίσης ευρωβουλευτή Νίκου Παππά, ο οποίος υπέγραψε ήδη την υποψηφιότητα Πολάκη και θα υπογράψει ευχαρίστως και την υποψηφιότητα Κασσελάκη, όπως δήλωσε. Επομένως, δεν βλέπω γιατί να μην υπογράψει και την υποψηφιότητα του κ. Φαραντούρη.

Φυσικά, δεν έχει την παραμικρή ελπίδα να εκλεγεί ο κ. Φαραντούρης, αλλά αυτό το γνωρίζει.

Ο σκοπός του άλλωστε δεν είναι να πετύχει το αδύνατο, αλλά να καταγράψει μια αξιοπρεπή δύναμη που θα τον καταστήσει παράγοντα του χώρου. Και αυτό όμως είναι παρακινδυνευμένο και αβέβαιο, γιατί...

 

 προϋποθέτει ένα σοβαρό διψήφιο ποσοστό στην κάλπη και αυτό δεν είναι εύκολο.

Γιατί με 2% ή 3% δεν γίνεσαι παράγοντας, γίνεσαι περίγελος…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: