"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


"Σωτήρες"...

Γράφει ο ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ


Παρατηρώ εσχάτως τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ να διαγκωνίζονται σε έναν λασπωμένο στίβο σπαρμένο με βλακείες και μεγαλοστομίες. Και απορώ προς τι όλη αυτή η γελοιότητα όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ο Βαγγέλης δεν θα πάρει απλώς το κόμμα, μπορεί και να το αγοράσει αν θέλει μετά τη συμφωνία για το PSI.  

Ελάτε τώρα, πείτε μου πού θα βάζατε τον Λοβέρδο. Επάνω σε μια σκηνή, για την εκφραστικότητα. Αντιθέτως, τον Μιχάλη κάπου για να πάρει κατάλληλη υποστήριξη. Είναι τόσο αδιάφορο το ΠΑΣΟΚ, απλώς δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Κάποια μέρα θα γυρίσει ο ΓΑΠ από το εξωτερικό και θα τους βρει όλους να λείπουν. Και ακούω αυτές τις μπούρδες από τους κορυφαίους, εσχάτως και από την Άννα, που ψάχνει μια θέση να χώσει το κεφάλι της, να είναι στη φωτογραφία. Όσα λένε φουσκώνουν σαν αερόστατο γεμάτο δυσώδες αέριο. Ε, αγάπη μου, δεν μπορείς να σώσεις τη χώρα από κει που είσαι. Αν όντως τα κίνητρά σου είναι αγνά, τράβηξε μια άσπρη γραμμή, δώσε την παραίτησή σου από το βουλευτικό αξίωμα και κάλεσε πρόθυμους για να αλλάξετε τη χώρα. Αλλιώς σκάσε ή βγες μόνο στο τηλεοπτικό παράθυρο. 

Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να αλλάξουν τη χώρα. Δεν μπορούν ως σχήματα, ως σύμβολα, ως νοοτροπία. Ο δε Καρατζαφέρης σε κάνει εσένα να αλλάξεις χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: