Η μία μετά την άλλη εταιρία άρχισε να πιστοποιεί τα προϊόντα της (ακόμα και τυρί φέτα είδαμε με πιστοποίηση Χαλάλ!) και να τα προωθεί στην ελληνική αγορά προς κατανάλωση.
Οι ανατολίτικες συνήθειες σφαγής των ζώων «Χαλάλ» (ισλαμικός τρόπος) και «Κοσέρ» (εβραϊκός τρόπος) είναι έξω από τις δυτικές χριστιανικές συνήθειες, γιατί αφενός τα ζώα θανατώνονται με βάρβαρο για εμάς τους Δυτικούς τρόπο και αφετέρου το «διάβασμα» των ζώων από ισλαμιστή (Χαλάλ) ή ραβίνο (Κοσέρ) ιερέα πριν από τη θανάτωσή τους ή η θρησκευτική ταυτότητα του σφαγέα, που πρέπει να είναι συμβατή με την αντίστοιχη διαδικασία σφαγής, είναι κάτι που αποδίδει μεταφυσική και έντονη θρησκευτική έννοια στο φαγητό.
Πάμπολλες φιλοζωικές οργανώσεις για την προστασία των ζώων έχουν εκφράσει έντονες αποδοκιμασίες εναντίον του Χαλάλ και πολύ πρόσφατα στο Βέλγιο απαγορεύτηκαν η πώληση και η διανομή του, με ειδικό νόμο που θεωρεί παράνομη οποιαδήποτε σφαγή μη αναισθητοποιημένων ζώων. Υπάρχουν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που επίσης έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα από τον συγκεκριμένο τρόπο σφαγής των ζώων και βρίσκονται σε συζητήσεις για την απαγόρευσή του.
Προσωπικά δεν θα σταθώ τόσο στην εξαιρετικά βάρβαρη μέθοδο σφαγής των ζώων, αλλά στην καθοδηγούμενη πολιτισμική διαφοροποίηση που επιφέρει η πώληση προϊόντων Χαλάλ σε ευρωπαϊκά χριστιανικά εδάφη.
Όταν αποδέχεσαι και καταναλώνεις Χαλάλ φαγητό ενώ δεν υπαγορεύεται από τη θρησκεία σου, έμμεσα εγκρίνεις την πολυπολιτισμικότητα, η οποία αποτελεί κεκαλυμμένο σχέδιο εξολόθρευσης και ακύρωσης του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, ο οποίος βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: την Αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη και τον χριστιανισμό.
Αυτή η μαζική και καθολική σήμανση επισημοποιεί την επικυριαρχία ξενόφερτων ανατολίτικων παραδόσεων επί των ευρωπαϊκών ιδεωδών, ξεφτιλίζει την Ορθοδοξία μας και μας μετατρέπει σταδιακά σε...
Προσωπικά, δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ να αγοράσω και να καταναλώσω Χαλάλ τρόφιμα.
Εσείς;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου