"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΤΑΛΙΝΟ-ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Σταλινοφασισταριών μονόδρομος

 

Toυ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Οχι, δεν είναι ζήτημα κληρονομικού χαρίσματος.

Είναι απλώς τα δεδομένα της υπόθεσης, που μόνο προς μία κατεύθυνση οδηγούν: τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη και από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας τα βάλουμε κάτω λοιπόν.

Το πρώτο είναι ότι ο κ. Κασσελάκης αποφάσισε να διεκδικήσει μέσω του συνεδρίου την ηγεσία που του στέρησε η Κεντρική Επιτροπή. Αν μπορεί να επαναλάβει το περσινό θαύμα είναι αμφίβολο, αφενός μεν επειδή ο Οσιος Τσαλίκης δεν μπορεί να επαναλάβει το ίδιο θαύμα μέσα σε έναν χρόνο (υπάρχει ρητή απαγόρευση για αυτό, πρέπει πρώτα να προαχθεί σε Αγιο για να του επιτραπεί να επαναλαμβάνει θαύματα…) και, αφετέρου, επειδή τώρα πια είναι γνωστός και οι όποιες αδυναμίες του πασίγνωστες. Πάντως, είναι αποφασισμένος να το κάνει και οι άλλοι τύποις δεν μπορούν να τον εμποδίσουν.

Πώς μπορούν να αμυνθούν οι εκφραστές της συριζαϊκής ορθοδοξίας;

Μια ιδέα, που παίζει πολύ στην αγορά και η οποία διατυπώνεται πλέον ευθέως από ορισμένους, είναι να αναβληθεί το συνέδριο.

Για πόσο όμως μπορεί να αναβάλλεται ένα συνέδριο;

Αναβολή συνεδρίου σημαίνει αναβολή της λύσης του προβλήματος και παράταση του κενού ηγεσίας.

Εχουν την πολυτέλεια να το κάνουν;

Γι’ αυτό λοιπόν προβλέπω διαγραφή του κ. Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι μια λύση συμβατή με την ιστορία της Αριστεράς και, στο σημείο που φτάσανε…

 

 το κόστος της δεν έχει πολλή σημασία.

Η ζημιά ούτως ή άλλως έγινε και δεν διορθώνεται…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: