Για όσους αναρωτιούνται πού βρίσκεται ο σταυρός ή η σημαία θα υπενθυμίσω τη συζήτηση στη Βουλή για τους σκοπούς της Επιτροπής για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Τότε ο κ. Γεραπετρίτης αφαίρεσε από τον νόμο τη φράση που αφορούσε την «ανάπτυξη εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους».
Είχε, βλέπετε, διαμαρτυρηθεί ο κ. Βούτσης λέγοντας: «Τι πράγματα είναι αυτά; Το 2019, μετά την κρίση τη δεκαετή, μέσα σε μια παγκοσμιοποίηση όπου δοκιμάζονται τα πάντα, μιλάμε για ενιαίο εθνικό αφήγημα και για ταυτότητα της χώρας;»
Αυτό που βλέπουμε στο σήμα, δηλαδή, είναι το ελληνικό branding, που δεν έχει να κάνει με ενιαίο έθνος, αλλά με κάτι άχρωμο επικοινωνιακό. Με μια φτηνή δηθενιά, σαν και αυτές που αρέσκονται να πουλάνε στο πόπολο οι ελίτ της χώρας ως κάτι σπουδαίο.
Η κυρία Γιάννα, λοιπόν, νομίζει ότι, όπως συνέβη το 2004, όταν όλοι ζούσαν τον μύθο τους στην Ελλάδα και έβρισκαν ό,τι έκανε η Γιάννα καλώς καμωμένο, το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Η κυρία αυτή μάς πέταξε στα μούτρα ένα άθλιο σηματάκι, χωρίς σημαία, χωρίς σταυρό, χωρίς τίποτα που να θυμίζει Ελλάδα, Επανάσταση και 1821, για να μας πει ότι αυτό είναι το έμβλημα των εορτασμών των 200 ετών.
Νομίζει η κυρία Γιάννα ότι ο Ελληνας, που ζει από τις δυσκολότερες στιγμές στη μεταπολιτευτική Ιστορία του και κινδυνεύει να γίνει πάλι ξένος στον τόπο του, θα ενθουσιαστεί με μια ριγέ κορδελίτσα που εμβολίζει το 1.
Αυτό που θα «γιορτάσουμε» το 2021 είναι το θάψιμο της Ιστορίας ενός ένδοξου έθνους από μία χούφτα ανθέλληνες. Κι αν τελικά κάτι δεν θέλει κόπο, αλλά θέλει τρόπο, είναι το να σβήνεις το παρελθόν του ελληνισμού. Και κατά συνέπεια και το μέλλον του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου