Σχεδόν μια δεκαετία μετά τη χρεοκοπία του 2010 η Ελλάδα δεν έχει καταλήξει σε ένα σχέδιο ανασύνταξης της πολιτείας και της οικονομίας προκειμένου να μην επαναληφθούν αυτά που ζήσαμε στις αρχές της δεκαετίας και η οικονομία με στόχο τα επόμενα 10-20 χρόνια να εξασφαλίσει μισθούς συγκρίσιμους με αυτούς της Ευρώπης.
Σήμερα οι ειδικευμένοι νέοι ξεκινούν στην Ελλάδα με 500 ευρώ και στην Ιρλανδία με 1.400. Χωρίς τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις σε λίγα χρόνια η διαφορά αυτή θα έχει διευρυνθεί περαιτέρω.
Στην Ελλάδα το έχουμε πράξει αυτό περισσότερο από παντού στη Δύση όπου αντί μεταρρυθμίσεων επαναπαυόμαστε στα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης που αυξάνουν προσωρινά τη ζήτηση και την ανάπτυξη, μεταθέτοντας την ημέρα της κρίσης για αργότερα.
Χαρακτηριστικό της άγνοιας κινδύνου, της πολιτικής νωθρότητας και του εφησυχασμού που διακρίνει το πολιτικό προσωπικό είναι η ευκολία με την οποία αντί να εκμεταλλευτούν την περίοδο των "αλκυονίδων" και να συνθέσουν μια βιώσιμη πολιτική πρόταση πάνω στην οποία θα αρχίσουν να συνθέτουν πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, προσπαθούν να αναστήσουν το πολιτικά νεκρό παρελθόν.
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα προσπαθούν να αναστήσουν και να προσποριστούν την πολιτική κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ. Στο τελευταίο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ ήταν φανερή η προσπάθεια θυμικής εκμετάλλευσης της πάλαι ποτέ "πασοκοκρατίας" που έχει και την κύρια ευθύνη για τη μεταπολιτευτική χρεοκοπία μας.
Αμφότεροι οι πολιτικοί χώροι αντί να επεξεργαστούν ένα σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα αποτελέσει μελλοντικά τη βάση ενός συστήματος αναδιανομής επαφίονται στη στρατηγική που περικλείει το σύνθημα "ΠΑΣΟΚ σώσε μας..."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου