"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΛΩΝ για τα ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ


Απο την Μαρία Σφακιωτάκη


Αυτό το κειμενο έχει σαν στόχο να υπενθυμίσει στα μέλη της Ομάδας Ελλήνων Αναπήρων Αυτοκινητιστών, την προγραμματισμένη κοινή δράση που πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες 3 ημέρες, με στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας κυβέρνησης, γύρω από το θέμα των αναπηρικών αυτοκινήτων.

Από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου του 2010, θα σταλούν μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα στον προσωπικό επικοινωνιακό κόμβο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού της χώρας, κ. Παπανδρέου, από πολίτες που ενδιαφέρονται για την πραγματοποίηση μιας σειράς συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα, στην Ελλάδα.

Σε αυτήν την προσπάθεια μπορούν να συμμετέχουν πολίτες με αναπηρία, συγγενείς και φίλοι ατόμων με αναπηρία, επαγγελματίες υγείας και αποκατάστασης, εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε ειδικά σχολεία, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αναπηρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα, δάσκαλοι οδήγησης, προσωπικοί βοηθοί και γενικότερα πολίτες ευαισθητοποιημένοι σε θέματα αναπηρίας.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κ. Παπανδρέου που αποτελεί και την κύρια δίαυλο επικοινωνίας με τον προσωπικό του κόμβο και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί γι αυτό το σκοπό είναι: dialogue@politicalforum.gr .

Προκειμένου τα μηνύματα να κινούνται επάνω σε μια κοινή συνισταμένη, είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν παραπομπή στο σύνδεσμο του Blog Αναπήρων Αυτοκινητιστών ( http://anapirikaautokinita.blogspot.com ), στο οποίο κατά καιρούς έχουν αναρτηθεί κείμενα που περιέχουν σαφείς και αξιόπιστες πληροφορίες γύρω από το θέμα και κινούνται στο πνεύμα άλλων, σύγχρονων, ευρωπαϊκών χωρών.

Για το λόγο αυτό, όσοι έχετε σκοπό να συμμετέχετε στην προσπάθεια και δεν έχετε διαβάσει τα συγκεκριμένα κείμενα, παρακαλώ επισκεφτείτε το blog και κρίνετε αν όσα αναγράφονται σε αυτό σας βρίσκουν σύμφωνους και συμπίπτουν με την προσωπική σας θεώρηση γύρω από το θέμα.

Παρακάτω δίνεται ένα παράδειγμα του τι θα μπορούσε να αναφέρει ένα τέτοιο μήνυμα, απλά για να δοθεί ένα στίγμα, χωρίς φυσικά να είναι περιοριστικό για όποιον θέλει να εκφραστεί διαφορετικά:

Αγαπητέ κ. Παπανδρέου,
Είμαι πολίτης με αναπηρία / συγγενής – φίλος ατόμου με αναπηρία / επαγγελματίας υγείας – αποκατάστασης / εκπαιδευτικός σε ειδικό σχολείο / επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο του αναπηρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα / δάσκαλος οδήγησης / αρτιμελής πολίτης ευαισθητοποιημένος σε θέματα αναπηρίας και με το μήνυμα αυτό, ζητάω να λάβετε υπόψη σας την ανάγκη πραγματοποίησης μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα σχετικά με τα αναπηρικά αυτοκίνητα και να λάβετε πρωτοβουλίες ως κυβέρνηση, έτσι ώστε οι πολίτες με σοβαρές κινητικές αναπηρίες, να μπορούν να αποκτούν σύγχρονα και ασφαλή αυτοκίνητα, σε λογικές τιμές, προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν και να ζήσουν αυτόνομα και με αξιοπρέπεια. Παρακαλώ επισκεφτείτε το «Blog Αναπήρων Αυτοκινητιστών» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://anapirikaautokinita.blogspot.com , για περαιτέρω ενημέρωσή σας.
Με εκτίμηση,
Χ.Ψ.

Για μια ακόμα φορά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι σε αυτήν τη δράση, ο κάθε πολίτης που θα λάβει μέρος, επώνυμα ή με ψευδώνυμο, καταθέτει καθαρά την προσωπική του θέση και δεν εκπροσωπεί κανέναν οργανωμένο χώρο, στον οποίο ίσως εντάσσεται, παρά μόνο τον εαυτό του. Παρ’ όλ’ αυτά, αν κάποιοι από εσάς είστε μέλη συλλόγων Α. με Α. και πιστεύετε σε αυτήν την προσπάθεια, παρακαλώ ενημερώστε και άλλα μέλη με αναπηρία, που ίσως θα τους ενδιέφερε να συμμετέχουν.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επαναλάβω ότι, ακόμα κι αν και μοιάζει αστείο να πιστέψει κάποιος, ότι ένα e-mail μπορεί να πείσει μια ολόκληρη κυβέρνηση να αλλάξει τους νόμους, στην πραγματικότητα δεν είναι. Και αυτό για δυο λόγους. Πρώτον γιατί κάθε e-mail είναι μια φωνή, αντί μιας σιωπής. Και δεύτερον γιατί όταν οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους, μπορούν να καταφέρουν πολύ περισσότερα απ’ ότι αν παλεύει ο κάθε ένας μόνος του.

Σας ευχαριστώ,
Μαρία Σφακιωτάκη

http://i-diadromi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: