"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Οι πλειστηριασμοί ακινήτων καλά κρατούν


Κι όμως... πλειστηριασμοί γίνονται! Παρά την ύπαρξη νομοθετικής απαγόρευσης της διενέργειας των πλειστηριασμών μέχρι 30/06/2010 για οφειλές έως 200.000 ευρώ, η «Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών και Δανειοληπτών» καταγγέλλει πως σε πολλές περιπτώσεις οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται και πραγματοποιούνται κανονικά!
Το «Eθνος της Κυριακής» ανέδειξε πρώτο το «νομοθετικό κενό» 15-20 ημερών που θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι τράπεζες για να βγάλουν στο «σφυρί» εκατοντάδες ακίνητα στις 13 και 20 Ιανουαρίου. Παρ'όλο που η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα στην κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με τον νόμο 3814/2010 (12/1) για την αναστολή των πλειστηριασμών έως τον Ιούνιο, φαίνεται πως οι πιέσεις των τραπεζών και των ενδιάμεσων που «τρέφονται» από τους πλειστηριασμούς είναι τεράστιες.


Το «κενό» καλύφθηκε ομως τα... παραθυράκια καλά κρατούν. Πολλοί αρμόδιοι συμβολαιογράφοι επί των πλειστηριασμών, που ορίζονται από τις τράπεζες ή τις νομικές υπηρεσίες των τραπεζών, αρνούνται πεισματικά να δώσουν εγγράφως την οποιαδήποτε επίσημη διαβεβαίωση περί μη εκτελέσεως των κοινοποιηθέντων προγραμμάτων πλειστηριασμού. Αποτέλεσμα, τα θύματα να εξαναγκάζονται να προσφεύγουν δικαστικά, να κάνουν δηλαδή και άλλα έξοδα, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
«Αυτό καταδεικνύει με τον πλέον πασιφανή τρόπο ότι οδηγούμαστε σε κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα με αποκλειστική ευθύνη του τραπεζικού καρτέλ», λέει ο Ευάγγελος Κρητικός, πρόεδρος της ομοσπονδίας. «Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι το τραπεζικό καρτέλ είναι υπεράνω νόμων, ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας»
πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: